Ha valójában létezik Isten! Mért bocsályt ennyi szenvedést az emberiségre? Mikor hisz benne mindenki! Valamilyen szinten! Éheznek a gyerekek! Imádkozunk egy ember életért! Hol van ilyenkor!
Ott van, ahol éhezik az ember, ahol szenved, ott van, akit bántanak,aláznak, gyilkolnak - Őt bántják. Mert az Isten szeretet. Ahol nincs szeretet, ott Őellene vannak.
Weöres Sándor:
Én is világot hódítani jöttem,
s magamat meg nem hódíthatom,
csak ostromolhatom nehéz kövekkel,
vagy ámíthatom és becsaphatom.
Valaha én is úr akartam lenni;
ó bár jó szolga lehetnék!
De jaj, szolga csak egy van: az Isten,
s uraktól nyüzsög a végtelenség.
A rosszat nem Isten hozza a világra, hanem az emberek.
Isten meghallgat minket. Nem mindig adja meg azt, amit kérünk, viszont megadja azt, amire szükségünk van.
Mi nem ismerjük magunkat teljesen, de Isten mindent tud rólunk, azt is, amit magunk elől is eltitkolunk. Ki tudná jobban, mire van szükségünk, mint az, aki tökéletesen ismer minket, aki megalkotott?
Nem Isten okozza a sok rosszat. A világot Sátán uralja, neki az a célja, hogy a legtöbb ember kegyetlen személynek gondolja Istent.
"Nem Isten okozza a sok rosszat. A világot Sátán uralja, neki az a célja, hogy a legtöbb ember kegyetlen személynek gondolja Istent."
Ha Isten mindenható és a Sátán ereje csak egy porszem az övéhez képest, akkor szerinted logikailag mégis hogy uralhatná a Sátán a világot?
Tudom, hogy nektek keresztényeknek nem túl erős oldalatok a logika, de kérlek fejtsd már ki nekem ezt az igencsak lényeges pontját a vallásodnak.
Az éhezést az ember csinálja, mert még lenne elegendő táplálék, de nem osztja el úgy, hogy mindenki ehessen.
A háborúkat az emberek csinálják.
Ó, értem, Akkor a természeti katasztrófák vagy a betegségek is az ember művei?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!