Ha létezik Isten, miért születnek beteg gyerekek?
Szóról szóra pontosan az van, amit az első írt.
"Ha létezik Isten" - nem létezik isten. Egyik isten se létezik a sok kitalált isten közül. Sőt, Mikulás se létezik meg húsvéti nyuszi se, meg a Hupikék Törpikék se, meg Voldemort se, meg Harry Potter se, meg a többi kitalált mesefigura.
Mert Isten szadista.
Ha nem így lenne, nem teremtett volna olyan világot, ahol a gonosz van előnyben a jó ellenében.
Megmagyarázzák. Ha valami jó dolog ér: lám, jó az Isten, jót ád! Ha baj ér: Isten útjai kifürkészhetetlenek!
Nem vagyok teológiailag képzett, de az eredendő bűnnel - amit én a legmesszemenőbbekig elutasítok - lehet összefüggésben a dolog. Mindenki bűnös - vallják ezek.
Szia kérdező!
Én hívő vagyok,és lehetne sokat idézni a Bibliából,hogy miért vannak rossz dolgok az életben.Pl:Ádámban az egész emberi faj benne volt,és amikor bűnt követett el,akkor az egész emberi faj bűnt követett el,és azóta mindenki bűnös természettel születik meg,elszakadva Istentől...
Az élet sokszor produkál olyan dolgokat,amire egyszerűen nincs magyarázat,még egy elkötelezett keresztény számára sem.Az emberi élet értékes akkori is,ha valaki betegen szüleik meg,vagy csak rövid ideig él.
Miért történnek ilyenek?Nem tudom!
Személyes életemben is voltak/vannak olyan dolgok,amire nem tudom a megoldást vagy magyarázatot.
Egyet viszont tudok:minden ember értékes,vallástól,világnézetétől függetlenül,ha egészségesen születik meg,akkor is,ha fogyatékkal,akkor is.
Az ateisták válaszai nem helyesek, (nem lehet az élet rossz dolgaira mutogatva Isten létét tagadni) de a hívők válaszai sem helyesek ebben a kérdésben.
Egy szó,mint száz:Olyan kérdést tettél fel,amire én személy szerint nem tudok válaszolni teljes egészében,és szerintem nem is lehet!
-(Egy teológushallgató)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!