Ha létezik Isten, miért születnek beteg gyerekek?
@Roland G.
"..azóta mindenki bűnös természettel születik meg,elszakadva Istentől... "
Akkor mondd meg, T. teológus hallgató, hogy Jézus milyen bűnt vett magára, helyettünk? Nem az eredendőt?
Az eredendőt!(is)
A személyes bűnöket is,valamint azok minden következményét magára vette,hogy a bűnös igazzá váljon,a beteg meggyógyuljon hit által.A hit az a híd,amelyen keresztül átjön hozzád mindaz a jó,amit megszerzett számodra!
Elnézést az OFF-ért,csak annyira magával ragadott Isten szeretete amit a kereszten bemutatott.. :)))))
(Megjegyzendő,hogy nem 1-2 gyógyíthatatlan beteg ismerősöm gyógyult meg hit által,amire az orvosok is csak a fejüket csóválták,nem értve a történteket)
Engedi?
Kinek engedi?
Nem engedi, hanem éppen ő teremtette ilyen kegyetlenre a világot.
@Roland G.
Miért beszélsz mellé? Most akkor bűnösnek születünk, vagy megváltott Jézus az eredetitől?
"Megjegyzendő,hogy nem 1-2 gyógyíthatatlan beteg ismerősöm gyógyult meg hit által,amire az orvosok is csak a fejüket csóválták,nem értve a történteket)"
Semmilyen kezelést nem kaptak a betegségük alatt? Mert ha igen, akkor honnan tudod, hogy a hit segített?
Nyilván számít a pozitív hozzáállás egy súlyos betegség esetén, de hazánkban olyan 30 ezer körül meghalnak évente rákban, ezek között azért jócskán lehet hívő is. Tehát 1 - 2 gyógyult azért nem olyan jó arány.
És ha meghal? Ha úgy van, ahogy mondjátok, tök jó, megy a Teremtőhöz, mi a gond?
Tisztelt fersk!
Mindenki bűnös természettel születik.Megváltott belőle és hit által fogadod el.Hit által veszed birtokba,ha nem hiszed,maradsz a bűn állapotában,ha hittel elfogadod,akkor igazzá válsz (nem tökéletessé),meggyógyulsz,megszabadulsz.
Tegyük fel,hogy szegény vagy.Itt vagyok én,egy nevedre szóló csekkel,ami válasz a problémádra.A szegénységednek vége a részemről.A te részed annyi,hogy elfogadd tőlem,és akkor valósággá válik az életedben.
A kérdés az:elfogadod vagy nem?
HakapesziM!
Nem kaptak kezelést,és az 1-2 eset olyan betegségekből való gyógyulás volt,amire a tudomány jelenlegi állása szerint nincs magyarázat.(És ez a szűk családommal kapcsolatos.Rengeteg ilyen esetről tudok még,és szerintem rajtam kívül sokan mások is.)
@Roland G.:
Tehát azok születhetnek egészségesen, aki már az anyaméhben elfogadják a krédót.
T.fersk !
Az elején leszögeztem,hogy a kérdező kérdésére nem lehet szerintem kielégítő választ adni.
Sajnos én nem tudok mindenre válaszolni,úgy mint az ateisták az evolúcióra.Sajnos nem vagyok annyira bölcs :))
Amit írtam a hit általi átvételről,az működik,nemcsak nálam,hanem nagyon sok ember életében.Ha nem fogadtad el,akkor az a te hibád.
Tisztelettel megkérdezném:Te miért nem fogadod el?Fel van kínálva.Működik,hidd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!