Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha létezik Isten, miért...

Ha létezik Isten, miért születnek beteg gyerekek?

Figyelt kérdés
Miért születnek beteg gyerekek, ha Isten létezik? Miért engedi azt, hogy valaki, aki még nem ártott senkinek és semminek akár testi akár értelmi fogyatékossággal szülessen?

2015. jún. 23. 20:20
1 2 3 4 5 6
 11/52 fersk ***** válasza:
73%

@Roland G.

"..azóta mindenki bűnös természettel születik meg,elszakadva Istentől... "

Akkor mondd meg, T. teológus hallgató, hogy Jézus milyen bűnt vett magára, helyettünk? Nem az eredendőt?

2015. jún. 23. 22:20
 12/52 Roland G. ***** válasza:
24%

Az eredendőt!(is)

A személyes bűnöket is,valamint azok minden következményét magára vette,hogy a bűnös igazzá váljon,a beteg meggyógyuljon hit által.A hit az a híd,amelyen keresztül átjön hozzád mindaz a jó,amit megszerzett számodra!

Elnézést az OFF-ért,csak annyira magával ragadott Isten szeretete amit a kereszten bemutatott.. :)))))

(Megjegyzendő,hogy nem 1-2 gyógyíthatatlan beteg ismerősöm gyógyult meg hit által,amire az orvosok is csak a fejüket csóválták,nem értve a történteket)

2015. jún. 23. 22:33
 13/52 anonim ***** válasza:
55%

Engedi?

Kinek engedi?

Nem engedi, hanem éppen ő teremtette ilyen kegyetlenre a világot.

2015. jún. 23. 22:37
 14/52 fersk ***** válasza:
0%

@Roland G.

Miért beszélsz mellé? Most akkor bűnösnek születünk, vagy megváltott Jézus az eredetitől?

2015. jún. 23. 23:00
 15/52 anonim ***** válasza:
52%

"Megjegyzendő,hogy nem 1-2 gyógyíthatatlan beteg ismerősöm gyógyult meg hit által,amire az orvosok is csak a fejüket csóválták,nem értve a történteket)"

Semmilyen kezelést nem kaptak a betegségük alatt? Mert ha igen, akkor honnan tudod, hogy a hit segített?

Nyilván számít a pozitív hozzáállás egy súlyos betegség esetén, de hazánkban olyan 30 ezer körül meghalnak évente rákban, ezek között azért jócskán lehet hívő is. Tehát 1 - 2 gyógyult azért nem olyan jó arány.

És ha meghal? Ha úgy van, ahogy mondjátok, tök jó, megy a Teremtőhöz, mi a gond?

2015. jún. 23. 23:09
 16/52 Roland G. ***** válasza:
33%

Tisztelt fersk!

Mindenki bűnös természettel születik.Megváltott belőle és hit által fogadod el.Hit által veszed birtokba,ha nem hiszed,maradsz a bűn állapotában,ha hittel elfogadod,akkor igazzá válsz (nem tökéletessé),meggyógyulsz,megszabadulsz.

Tegyük fel,hogy szegény vagy.Itt vagyok én,egy nevedre szóló csekkel,ami válasz a problémádra.A szegénységednek vége a részemről.A te részed annyi,hogy elfogadd tőlem,és akkor valósággá válik az életedben.

A kérdés az:elfogadod vagy nem?

2015. jún. 23. 23:36
 17/52 Roland G. ***** válasza:

HakapesziM!

Nem kaptak kezelést,és az 1-2 eset olyan betegségekből való gyógyulás volt,amire a tudomány jelenlegi állása szerint nincs magyarázat.(És ez a szűk családommal kapcsolatos.Rengeteg ilyen esetről tudok még,és szerintem rajtam kívül sokan mások is.)

2015. jún. 23. 23:43
 18/52 fersk ***** válasza:

@Roland G.:

Tehát azok születhetnek egészségesen, aki már az anyaméhben elfogadják a krédót.

2015. jún. 23. 23:47
 19/52 Roland G. ***** válasza:
40%

T.fersk !

Az elején leszögeztem,hogy a kérdező kérdésére nem lehet szerintem kielégítő választ adni.

Sajnos én nem tudok mindenre válaszolni,úgy mint az ateisták az evolúcióra.Sajnos nem vagyok annyira bölcs :))

Amit írtam a hit általi átvételről,az működik,nemcsak nálam,hanem nagyon sok ember életében.Ha nem fogadtad el,akkor az a te hibád.

Tisztelettel megkérdezném:Te miért nem fogadod el?Fel van kínálva.Működik,hidd el!

2015. jún. 23. 23:56
 20/52 fersk ***** válasza:
Egy kérdés meg nem válaszolásának ("Az elején leszögeztem,hogy a kérdező kérdésére nem lehet szerintem kielégítő választ adni.") az alternatívája nem a hittérítés, hanem a csend.
2015. jún. 24. 00:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!