Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kik kezdték el előbb a házról...

Kik kezdték el előbb a házról házra való vallásos térítést?

Figyelt kérdés

A Jehova Tanúi nevű csoport, vagy az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza azaz a mormonok?

Még azt szeretném kérdezni, ha esetleg nem azonnal a megalakulásoktól kezdve akkor előtte hogyan ment a térítés?

Ha van itt mormon vagy tanú akkor szívesen fogadom a válaszát, meg azokét is akik nem tagok de ismerik őket.

2016. júl. 15. 14:52
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
ÉS még valamit kedves kérdező:Az irányzékod a kötözködésre kívülről,látszik. Igazán óvatosan tetted de átlátszó.AZ első válaszoló kitér arra többek között,hogy a Jehova Tanúi nem térítenek hanem hirdetnek.1. Nem fogadod az álláspontját! kiemelt egy korigálni való kifejezést ami számukra fontos megfogalmazás lehet! a fentebb említett hirdetés-térítés...Még mindig ragaszkodol(érthetetlen módon) téves gondolataidhoz a téríteni dologhoz,nem fogod fel hogy nem ugyan az annak ellenére hogy meg magyarázta.Elég "szépen" írtad: "cselekvés ami bizonyos iránypont felé hajtunk" nem veszed észre!? hiába fogalmaztad másként, ez burkolt kötözködésre hajaz, másképp csomagolva, annak ellenére hogy már meg magyarázta de te elő jöttél ezzel is.(elég bután de óvatosan jön ez le)Előmozdítottad a lehetőséget a további értetlenkedésedre,burkolt kötözködésre.Jött is a második kedves válaszoló a hablatyol,és az értelmileg nembiztos hogy ép dologgal...mindenféle képen lealacsonyító reagálás.Erre felbuzdulva,gondolom hogy rendbe tegye a gondolatokat, bővebben kifejtette amit először válaszolt(igaz hogy eltért a kérdéstől, de ez szerintem nem jogosíthat fel senkit a másik lealacsonyítására,értetlenkedésre. Mintha ezzel az átlagosnak tűnő kérdéssel kapcsolatban sérelmeznél valamit .(persze lehet hogy nem,de biztos nem fogod bevallani.) HOGYAN FOGADOD SZÍVESEN A VÁLASZOKAT ÍGY(BEAKADSZ EGY DOLOGBA ÉS UTÁNA FIGYELMEN KÍVÜL HAGYOD)az észrevételekre sem reagálsz túl jól! AKKOR NE KÉRDEZZ: GUGLIZZZ VAGY ESETLEG JAVASOL HATNÁM SZEDJÉL AGYSERKENTŐT. JA ÉS NEM KIABÁLTAM, KIEMELTEM.
2016. aug. 20. 23:34
 22/32 anonim ***** válasza:
0%
Ha én azzal kerültem mindennél mélyebbre hogy azt Írtam: nem az a fontos mikor hanem hogy mit, akkor tényleg szedjél valami agyserkentőt mert szükséged van rá.Én pedig ezt tanácsom.Ha nem tudod értelmezni mit írtam, még mindig nem érzékeled az értelmét a 15-ben írtaknak, mindig be akadsz valamin, mint az első válaszoló egy magyarázatán, nem jut el a tudatodig.Csak vegyél vissza meg ilyen bunkó színvonalon nyomulsz meg netikettel jössz és te mondod meg milyen legyen a mondatom én kekeckedek te írsz nekem jó lenne ha békén hagynál! tudod agyserkentő...és még én vagyok nálad is alacsonyabban jót nevettem ezen VEGYÉLBE NYUGTATÓT,
2016. aug. 21. 00:01
 23/32 A kérdező kommentje:

Térítés, tehát mikor valakit egy bizonyos iránypont felé irányítunk. Az evangélium hirdetésnél is ez jelen van. Ez olyan kedves kekeckedő barátom ha azon akadnál ki hogy én azt mondtam hogy sétál. De szerinted nem, ő egyik lábát teszi a másik elé.

Ez egy semleges kifejezés, és én is úgy használom. És a jövőben is szeretném úgy használni. Arról nem tehetek ha valaki érzelmei elszabadulnak e szó hallatán vagy láttán.

Nem célom a kötözködés, egy semleges szót had használjon az ember szabadon. Erre vonatkozott volna a definíció leírása.

Egy dolgot sérelmeznék talán. A felesleges kekeckedést, piszkálást. Ez a 15-ős válaszban abszolút megjelent. Előtte próbáltam normálisan válaszolni, hogy miért nem a teológiai részére vagyok elsősorban kíváncsi.

Nem gondoltam hogy személyedben ilyen illetőt tisztelhetek.

2016. aug. 21. 00:04
 24/32 A kérdező kommentje:

Figyelj sokat segített volna egyrészt ha nem kiabálsz. De tényleg. És nem próbálod valami egyetemes igazságként mutatni a teológiai nézőpontokat. Meg egyből feltételezel egysíkú gondolkodást és piszkálást?

Ja, és két vallás működése, nem a teológiai igazságtartalmuk volt a lényeg. Neked ezt kellene megérteni. Teológiai nézőpontjukat ismerem. Én egyiket sem akarom magamévá tenni.

Ugye muszlim teológia alapján Ádám is ugye muszlim volt, és Mohamed visszaállította az igaz tanítást. Az effajta teológiai levezetések nem ismeretlenek az általam felhozott két csoportnál sem. A resztoriánizmus sajátossága ez. És ezt nem sértésként mondom. Ugye ezekre nincs objektív bizonyíték.

A nyugtatót neked ajánlanám, hisz te kiabálsz. :P Én csak sört iszok.

2016. aug. 21. 00:20
 25/32 A kérdező kommentje:
Amúgy, ne haragudj, visszavonom az arcos részt. Talán azt tényleg nem kellett volna hozzád vágnom. Csak kérlek, ne kiabálj. :P
2016. aug. 21. 00:34
 26/32 anonim ***** válasza:
0%
MERT MÁR MEGINT KIAKADTÁL:Nagyon gyenge példázatot írtál,(séta vagy egyik láb a másik után stb...megértem hogy ez neked egy semleges dolog,inne látszik hogy nem igazán érdekel téged a másik.Na ilyenkor kell GUGLIZNI nem ugy tenni mindha érdekelni valami.Ok de akkor ne akadjál ki rajta. ) Ne haragudj kiakadós,kötözködős barátom,de ha valaki egyértelműen leírja hogy számukra nem ugyanaz hirdetés és a valami felé "tessékelés" miért nem fogadod el.(egy másik vallás "politikáját keverted össze szerintem ezzel) a kiakadás helyett! lehet hogy vannak akik térítést alkalmaznak, de ez a kifejezés azt a látszatot kelti hogy automatikusan rossz úton van az élete és "téritgetni" kell az illetőt és majd én tudom hogy neked merre kell menned felfogás.Aki nem vevő erre az megsértődhet(többek között)tehát ez lehet lenéző is.Inkább távolodnak az adott tantól("engem ne térítgessenek" rekció. Mindjárt vonzóbb kifejezés lehet a hirdetés szó, mert nem utal az illető élet útjára, amit sürgősen javítani kell(, élet viteléről nincs sejtetés hogy biztos valamit rosszul csinál és már nem is olyan személyes.Nyitva hagy minden "kaput" ,csak a hirdető személyről szól, nem egy "térítgetni való" emberről.Én a áskálódás, burkolt értetlenkedés, és a gúnyolódásnak adtam hangot, mert nem szeretem, bármiről is legyen szó.Ha egy jóérzésű ember vagy, (miért ne lennél az) akkor te is.ÉS 3. 2. 1. LEZÁRTAM.KIEMELTEM NEM KIABÁLTAM. Minden jót!
2016. aug. 21. 18:13
 27/32 A kérdező kommentje:

Írod:

"lehet hogy vannak akik térítést alkalmaznak, de ez a kifejezés azt a látszatot kelti hogy automatikusan rossz úton van az élete és "téritgetni" kell az illetőt és majd én tudom hogy neked merre kell menned felfogás."

Itt a lényeg, tudod megannyi hívő van aki abszolút igazságként tekint a szubjektív nézetére. Ez a resztoriánus csoportoknál különösen igaz. Ha valaki kicsit is más véleményen van azt rá kell vezetni az élete megmentése miatt az adott szubjektív nézetre. Mert szó szerint rossz úton halad.

Tudod lehet a sétát szépítgetni más szavakkal. De attól az még séta marad. Ezzel a hozzáállással.

A 15-ös válaszodban egyébként te sem csináltál másképpen, csak a kekeckedéssel rá is tettél egy lapáttal. Született fanatikus hívő módjára viselkedtél.

2016. aug. 22. 15:55
 28/32 anonim ***** válasza:
0%
Én nem tartozom egy valláshoz sem, és fanatikus hívő sem vagyok,ha esetleg kíváncsi vagy rá.(Nem igazán érdekel)De nekem az az érzésem hogy ezt nagyon benézted.De nem szeretném tudatni azt sem, milyen valláshoz, csoporthoz, vagy esetleg rendhez tartozom.Amint már írtam, a térítés kifejezés milyen hozzá állást reagálást esetleg ellenérzést válthat ki tudat alatt "térítgetni" való embernek, miközben a te "saját" utadra tessékelt,esetleg pszihotikusan meg gyengült egyéneket.Nekik ténylegesen a "téritgetésre" van szükségük, mint egyetlen kiútra.Ezeket az elméket "térítgetni" lehet, könnyebben folyásolhatod be gondolkodásukat ráhatással.Ez nem igazán jó, mert vagy bele "téritgeted"egy olyan tudat láncolatok szintjeire ahonnan már vissza út nincs, vagy nagyon nehéz,annak ellenére hogy az adott személy nem vesz észre ebből semmit.A hirdetni kifejezés, nyitott választást készít elő ráhatás nélkül, az imént leírt gondokkal terhelt embereknek is,a befolyásolás legkisebb érzékeltetése nélkül.Így érzékeli,és tudja a szabad választás természetes megnyugtató érzését. Nem mindegy mit, hogyan,és miért neveznek annak aminek neveznek dolgokat,mert kihatással van az emberekre.Az sem mindegy hogy érzi majd magát ha "felébred". ebben az esetben csak ezt:(el)térítettek :) itt már nem beszélhetünk arról hogy (el)hírdettek :D mert akik ezt végzik mások, más okokból,más lehetőségekkel.Nem fogok neked állandóan írkálni, akár milyen értetlen vagy. ÉS NYUGODJ MEG!TALÁN NEM KELLENE ANNYI SÖRT INNOD BARÁTOM(VAGY EGYÁLTALÁN NEM) LEHET AZÉRT VAGY ILYEN! :D minden jót!
2016. aug. 25. 15:54
 29/32 anonim ***** válasza:

Vicces a mormonok,és Jehova Tanúi kétségbeesett próbálkozásait figyelni,amint kerülgetik a két egyszerű kérdés megválaszolását:

1.Melyik felekezet kezdte el?

2.Előtte hogyan tették?

A kiabálásokból,köntörfalazásból,én úgy következtetem,hogy szegyellik azt a módszert.

2016. aug. 27. 19:57
 30/32 anonim ***** válasza:
0%
Hátha TE mondod...attól még nem ugy van :D
2016. aug. 27. 20:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!