Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kik kezdték el előbb a házról...

Kik kezdték el előbb a házról házra való vallásos térítést?

Figyelt kérdés

A Jehova Tanúi nevű csoport, vagy az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza azaz a mormonok?

Még azt szeretném kérdezni, ha esetleg nem azonnal a megalakulásoktól kezdve akkor előtte hogyan ment a térítés?

Ha van itt mormon vagy tanú akkor szívesen fogadom a válaszát, meg azokét is akik nem tagok de ismerik őket.

2016. júl. 15. 14:52
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
0%

Ezek után az úr kijelölt hetven másikat, és elküldte őket KETTESÉVEL maga előtt minden városba és helyre...

Lukács 10.1

Jehova Tanúi kezdték el először.

2016. aug. 16. 21:48
 12/32 A kérdező kommentje:

Még mindig várom hogy a két, 19. században létrejött csoport közül melyik kezdte el ezt a szokást. Értem hogy a Biblia alapján, de nem ez a kérdésem. Nem a teológiai nézőpontok alapján kérdeztem, hanem történelmi szempontból. Remélem érthető volt.

Teológia alapján bárki random mondhatja hogy ő kezdte, meg hogy ő mindig is létezett.

2016. aug. 17. 13:27
 13/32 A kérdező kommentje:

A 11-es válasznál tulajdonképpen tökéletesen ki lehet cserélni a mormonokra a tanúkat. Szintén párban, szintén városokban, szintén vannak köztereken és járnak házhoz. Ezért is szeretném hogy történelmi szempontból a 19. századtól kezdve vizsgáljuk a témát.

2016. aug. 17. 13:40
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházát 1830-ban alapították. Először hat tagja volt, akik között volt egy Samuel Smith nevű 22 éves fiatalember. Még ugyanazon év júniusában misszióba indult New York államban, az USA-ban. Később sok, más férfit is elhívtak misszióba. Természetesen azóta a misszionáriusi szolgálat sok átalakításon esett át (korhatár, már nőtestvérek is szolgálhatnak missziót, kettesével szolgálnak stb), de a kérdésedre a válasz, hogy az egyház megalapítása, 1830 óta szolgálnak missziót egyes "mormonok".

A Jehova Tanúi története - ha jól tudom - 1870 környékén kezdődött, szóval jóval később, mint az UNSZJKE, tehát a "térítést" is csak utánunk kezdhették el.

Remélem választ kaptál a kérdésedre, ha lenne még kérdésed a mormon misszionáriusokkal kapcsolatban, jelezd nyugodtan! :)

2016. aug. 18. 20:36
 15/32 anonim ***** válasza:
0%

És ismét az egyszerőü emberi EGYSÍKŰ gondolkodás add teret eggyes emberek kíváncsiságnak álcázott piszkálódásának.

AKKOR: Akinek az a fontosabb hogy ki,és mikor kezdett el először dolgokat, és nem az hogy MIT!,többek között kiemelve azt, hogy nem vallási tan szerint érdekli a feltett kérdése, közben direkt lekorlátozza két vallás összehasonlítására az kötözködés.Az igazi érdeklődés, teret enged minden oldalról megközelíteni a számára fontos kérdéseket(kérdést). EGYÉB IRÁNT, NEM az a FONTOS MIKOR, ÉS KI KEZDETT EL KETTESÉVEL HÁZRÓL-HÁZRA JÁRNI HANEM AZ HOGY AZOK A GONDOLATOK AMIT KÍNÁL AZ ADOTT VALLÁS, MENYIRE MEGFELELŐ SAJÁT MAGAM SZELLEMISÉGEM FEJLŐDÉSÉBEN, TISZTULÁSÁBAN.MELYIK AZ AMELYIKKEL MINÉL SZOROSABB KÖTELÉKKEL IMÁDHATOM AZ ADOTT VALLÁS ISTENÉT(mert az hogy mindenki egy Istenhez imádkozik, és mind egy milyen vallás tagja, esetleg egyikhez sem az sem baj, nagy tévedés.NEm mindegy milyen valláshoz tartozol.Nem minden vallás vezet azon az úton amit Isten a legmegfelelőbbnek tart.Ehhez útmutatás szükségeltetik, amit az adott vallás "biztosít" számodra.AZ EGYIK ELVEZET, A MÁSIK ODA VEZET. TÉGED.EZÉRT MÉG EGYSZER:AZ SZÁMÍT MIT! NEM AZ HOGY MIKOR. Remélem nem túl bonyolult?

2016. aug. 19. 10:51
 16/32 A kérdező kommentje:

Figyelj utolsó, remélem nem túl bonyolult hogy az a kijelentésem hogy ebben a kérdésben kifejezetten történelmi szempontból és nem teológiai megközelítésből kérdeztem. És nem azért mert nem érdekel a másik megközelítés, hanem azért hogy ne legyen az ami ugye a 11-es és 9-es válasznál volt.

Tehát, nem tudom kinek képzeled magad kedves utolsó, de sürgősen vegyél vissza az arcodból! Megértetted!? A jövőben vagy válaszolj normálisan vagy maradj csendben ha már csak arra telik hogy a másikat piszkáld. Köszönöm!

2016. aug. 20. 15:54
 17/32 A kérdező kommentje:

Kedves 14-es!

Lenne kérdésem még. Hogy mikor vált ez globálissá? Szóval mikor mentek az első külföldi országba misszionáriusok? És esetleg melyik volt az első ország?

2016. aug. 20. 16:02
 18/32 A kérdező kommentje:
Még valami kedves 15-ös. A kiabálás igen otromba szokás a másik féllel szemben. Nem csak a való életben hanem az online világban is. Ezért nem érdemes ráülni a shift-re vagy a caps lock-ra.
2016. aug. 20. 16:10
 19/32 anonim ***** válasza:
0%
NEm fogok hozzád lealacsonyodni(vegyél vissza az arcodból és ilyen írásokra! nem akarlak bántani,(SZAVAKRA GONDOLTAM KIZÁRÓLAG! A TETtLEGESÉG FEL SEM MERÜL VAGY AZ INDULAT!) de ha előjön az alacsonyabb szintű éned az téged minősít.Én nem írok neked ilyen szinten hát azért,nem vagy semmi(nem dicséret) nem érzékelted? azért mert volt egy kérdésed és akkor te vagy a mindenség?akinek vissza kell vennie az te vagy! még jó hogy nem fogok veled vitatkozni.(A másik dolog a nagybetűvel írás nálam a kiemelés,én nem dedózok. (még ha másnál azt is jelenti, nekem nem volt miért kiabálnom Úristen :D ezt nagyon félre értetted!de nem érdekel!) próbálj megnyugodni, nincs miért haragudj, próbálj meg magasabb agyhullámokon erőlködni.NEM TUDOD KIVAGYOK!(ezt már nem muszáj félre értened :) EZÉRT IS, ILYEN HANGON NEM ILLIK MÁSOKNAK megnyilvánulni.Én nyugodt vagyok, nem kiabálok kiemelek :) Minden jót neked is! :)
2016. aug. 20. 21:53
 20/32 A kérdező kommentje:

Nem kell hozzám lealacsonyodni. A 15-ös válaszoddal jóval mélyebbre kerültél mindennél. Elmondtam normálisan mi a kérdésem lényege, de te kekeckedni kezdnél. És még neked áll feljebb.. őszintén kérlek hogy vegyél vissza az arcodból.

Figyelj, amit te csinálsz az bőven kiabálás. Netikett ugye, persze jó és hasznos a kis és nagybetűk használata de csak ésszel. Nem egy fél regényt elkiabálni.

19-es válaszodra, ne kiabálj kérlek! :P Tényleg rossz nézni. Szavakat, ne hosszú mondatokat emelj ki.

2016. aug. 20. 23:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!