Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova isten tanui, miert...

Jehova isten tanui, miert szukseges nektek az Ortorony folyoirat?

Figyelt kérdés
A Bibliat mar nem is lehet megerteni nelkule?

2016. júl. 10. 09:44
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Azt írtam, hogy "semmit nem adnának hozzá a már elérhető tartalomhoz"."

Akkor nagy tévedésben vagy kedves barátom. Szerinted véletlenül kezdtem el feszegetni ezt a témát?

"Nyilván aktuális - de 36 év alatt nem hiszem hogy lenne olyan téma, kérdés, ami a korábbi kiadványokba szerepelne, és ez idő alatt ne kerülne elő újra."

Igen van ilyen téma. De amennyiben utána jársz akkor majd megfogod látni hogy bizony az idő egy nagyon is fontos tényező és az is fontos tényező hogy egy adott témát hogyan kezeltek mondjuk 36 évvel ezelőtt vagy még régebben. Illetve hogy hogyan kezelik 2016-ban ugyan azt a témát! Ismétlem! Nem véletlenül kezdtem el feszegetni!

Neked nem tűnt fel hogy egyetlen tanú sem reagált az írásomra? Azt hiszed hogy ez véletlen lenne? Közlöm veled hogy nem az!

"Már persze ha megvannak azok a példányok. meg ha lenne értelme."

Természetesen ahogy haladunk visszafelé az időben egyre nehezebb lenne példányokat fellelni. De nem lehetetlenség. Értelme is lenne! De nem az Őrtoronytársulatnak. S mivel nem származik belőle hasznuk természetesen így nem is csinálták meg!

"Nem a tudás, hanem a téma aktuális.

Nem ugyanazt jelenti."

Ha értenéd az Őrtorony belső működését akkor megértenéd azt is hogy ennek miért is van jelentősége!

"Oké, pongyolán fogalmaztam.

A köznyelvben a "keresztény egyház" általában a katolikusokat jelenti, élükön a pápával."

Szóval te ezt érted alatta. Oké így már tisztázva van!

"Én a J.T-it sehova nem sorolom, vagy ha mégis, egy szektának nevezném.

Magamat pedig még véletlenül sem sorolnám a keresztények közé. Mint már írtam én agnosztikus vagyok."

Nem olvastam át a te írásaidat részletesen.

Csak azt nem értem hogy minek szólsz bele olyan dologba amit alapjaiban ellenkezik az ismereteiddel. Hiszen maga a szó hogy agnosztikus azt jelenti hogy "ismeret nélküli"!

Jehova tanúi soha nem vallották magukat "ismeret nélkülinek"! Sőt, épp ellenkezője. Állításuk szerint náluk van a legteljesebb ismeret mindenki közül!

Érthetetlen a motivációd ami az írásodat illeti!

2016. júl. 13. 16:52
 22/25 anonim ***** válasza:

"Csak azt nem értem hogy minek szólsz bele olyan dologba amit alapjaiban ellenkezik az ismereteiddel. Hiszen maga a szó hogy agnosztikus azt jelenti hogy "ismeret nélküli"! "

Ismereted Jézusról, Istenről neked sincs, csak hited.

Annyi ismeretem a vallásról mint neked, nekem is van - csupán nálam ez nem alapozza meg a hitet olyasmiben, amit nem látok bizonyítottnak.

"Érthetetlen a motivációd ami az írásodat illeti!"

Elhiszem.

2016. júl. 13. 20:39
 23/25 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Ismereted Jézusról, Istenről neked sincs, csak hited.

Annyi ismeretem a vallásról mint neked, nekem is van - csupán nálam ez nem alapozza meg a hitet olyasmiben, amit nem látok bizonyítottnak."

Hogy nem ismered a természetfeletti dolgokat azt megértem és el is hiszem. Na de hogy arra sem emlékszel ami le lett írva és még csak vissza sem olvasol azt nem értem hogy miért van!

Ugyan is én nem írtam neked egy árva szót sem Jézusról sem Istenről.

Amiről írtam neked azok bizony olyan dolgok amik megismerhetők csak idő kell hozzá. Nem értem hogy miért kevered ide Jézust és Istent!

Melyik vallásról van állítólagos ismereted amikor még azt is kavarod hogy miről írtam és miről nem?!

Ismétlem amiről én beszéltem az megismerhető utána olvasással, személyes tapasztalat szerzéssel. De neked csak valamiféle vallásról van ismereted de nem arról illetve azokról akikről én írtam. Mert ha egy picit is ismernéd őket közelebbről akkor tudtad volna hogy miről is van szó! Értenéd azt is hogy miért is lényeges ebben a témában az idő! S hogy ez miért is befolyásolja a témát!

Na de hagyjuk. Ha akarsz akkor utána jársz de van egy olyan érzésem hogy nem fogsz. Pedig ezek olyan dolgok amikről lehet ismeretet szerezni. De idő az kell hozzá és nem 2-3 perc az is biztos!

2016. júl. 14. 17:30
 24/25 anonim ***** válasza:

"Te írtál ki egy egyértelműen provokatív álkérdést - én ezzel foglalkozom, és a jelenséggel, hogy gyakorlatilag naponta jelennek meg itt a J.T.-út nyíltabban - burkoltabban provokáló, ócsároló "kérdések". "

Egy pöppet bátor kijelentés ez részedről,mintha legalábbis ismernéd a másik ember gondolatait,motivációit. Hogy jön ahhoz bárki is,hogy azt figyelmen kívül hagyja,ami le van írva,de ami nincs,azzal meg foglalkozzon? A tanúk számtalan álkérdéseiről és provokációiról nem szeretnél kicsit beszélgetni? Amikor "háromsághívők" "háromság szószólói" gúnynév alatt tesznek fel kérdéseket,vagy beburkolózva,baptistának hazudva magukat tesznek fel provokáló kérdéseket? Erről ne beszéljünk?

2016. júl. 17. 17:12
 25/25 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö nem vagyok JT

Anyi jövendölést mint amenyi az örtoronyba van a megalapitása óta, semilyen egyház nem jövendölt anyit. A biblia azt tanitja hogy ha jövendöl egy próféta és nem teljesedik hamis az és ne higyjetek neki.

Egyetlen egy jövendölésük se teljesedett!!!!. Ha kezetekbe vesztek egy 1916- os örtornyot ég és a föld a külömbség a mai között,-bibliamagyarázat , és tanitás kérdésében!

Higyjétek el hogy az örtorony szerkesztöinél az elsö megjelenéstöl a mai napig mind meg van. De nem láthatják a tanuk mert mind elhagyná az okkult vallást! Sok tanuval beszélgettem és mind egyforma sablonszöveget mond ez az örtorony müve melynek az alapitója 33 fokozatu szabadkőmüves volt. Akinek mint tudjuk Lucifert ismerik el Istennek.

Az örtorony azért van hogy a nyáj szét ne széledjen.

Amugy sok rendes kedves ember van a JT közt és senkinek sincs jogábe hogy Őket szidalmazza vagy elitélje. Isten mindenkit szertet és azt akarja hogy mindenki hozzá térjen meg a bünéböl. A JT-nak is kell a biblia igazsága és majd akiki mikor meglátják otthagyják ezt az okult vallást!

2016. júl. 21. 17:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!