Romai katolikus eskuvonel mi a teljes eloiras? Keresztelo es elso aldozas a szukseges? Vagy hivatalosan kellene még a bermalkozas is?
A Katolikus Egyházban csak megkeresztelt köthet egyházi házasságot.Mivel a katolikus, ortodox, és anglikán egyházban ez - vagyis a házasság - a hét szentség egyike.
Elsőáldozás lehetséges rögtön a felnöttkeresztelési szertartáson, mivel a keresztség minden -addig elkövetett - bűnt eltöröl. Tehát rögtön a megkeresztelkedés után járulhatsz szentáldozáshoz is
Bérmálkozás nem feltétele az egyházi házasságkötésnek.A bérmálkozás hiánya akkor jelenthet problémát, ha keresztszülőnek, vagy bérmakeresztszülőnek (ez nem annyira köztudott de ilyen is van) kérnek fel esetleg a késöbbiekben.
Sok boldogságot Nektek
Bérmálkozni nem lehet minden vasárnap,mert csak püspök bérmálhat.Általában évente egyszer van bérmálás.Előtte oktatáson ( többször ) kell résztvenni,meggyónni,áldozni stb.A pap valószínűleg megkívánja a rendszeres templomba járást is.Azonkívül kell egy bérmakeresztszülő is,aki katolikus,és meg is van bérmálva.
Ha nem vagytok templomba járó,vallását gyakorló katolikusok,miért akarja a jövendőbelid,hogy megbérmálkozz?Ha megvagy keresztelve,és voltál elsőáldozó,összeesketnek a templomban is.Bár a legtöbb helyen elkell menni jegyesoktatásra az esküvő előtt.
Hiába pontoztátok le a 22:10 és 22:11-es választ, attól még egyházjogilag az igaz. Ráadásul tapasztalatból írtam, sok esküvőn voltam már, az egyházjog letölthető a netről. Nem titok. Ha valakinek másképp tanították, akkor vagy olyan rég volt, hogy azóta módosult, vagy direkt hibásan oktatták, vagy aki oktatta, nem tájékozott eléggé egyházjogban.
Kérdező, ha a párod ennyire akadékoskodik, mutasd meg neki az egyházjogi szabályokat, ha ennyire "szabály-ember" (a hit nem erről szól, pedig én is katolikus keresztény vagyok), akkor lehet, hogy lesznek még konfliktusok köztetek emiatt.
"nemtudom neki ez miert ennyire fontos"
Akkor már csak egy tippem van.
Lehet, hogy jövendőbelid rokonságából valaki már kinézett Téged bérmakeresztapának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!