Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova isten tanui, miert...

Jehova isten tanui, miert szukseges nektek az Ortorony folyoirat?

Figyelt kérdés
A Bibliat mar nem is lehet megerteni nelkule?

2016. júl. 10. 09:44
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
80%
Hát, a tévtanításaik rendszerint még az átírt Bibliájuk mellett is elég komoly körbemagyarázásokat igényelnek.
2016. júl. 10. 10:13
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem'tom, de engem körülbelül három hónappal ezelőtt találtak meg... mármint: becsöngettek, de nem nyitottam ajtót. Beraktak a postaládámba egy Őrtorony című folyóiratot.

Ismételten ki kell emelnem, ez ebben az évben, 2016-ben, kb. áprilisban történt.

Az Őrtorony című folyóirat, amit Jehova Tanúi a postaládámba tettek, 2007-es.

Eddig se vettem őket komolyan, de ezt nagyon sértőnek találtam, hogy még arra sem veszik a fáradtságot, hogy Saját Önmagukat komolyan vegyék... akkor: miről beszélünk?

2016. júl. 10. 10:53
 3/25 anonim ***** válasza:
17%

Szervusz.

Az őrtorony, mindössze szellemi oktatást nyújt bizonyos Bibliai alapelvek megértésben és annak gyakorlati alkalmazásában.

S hogy mindenki egységesen egyféle képen gondolkodjon erről és alkalmazza az életében, ezért leírják, és szerte küldik a világban élő testvérek egész közösségéhez.

azon kívül ez egy próféciát is beteljesít:

(Máté 24:45–47) 45 Ki valójában a hű és értelmes rabszolga, akit az ura kinevezett a háziszolgái fölé, hogy megadja nekik eledelüket a kellő időben? 46 Boldog az a rabszolga, ha az ura, amikor megérkezik, ilyen munkában találja őt! 47 Bizony mondom nektek, mindene fölé kinevezi.

Nem a Biblia értelmezése, hanem az abban levő gyakorlati értékek alkalmazásának oktatása a cél, hogy egységesen egyféle képen gondolkodjanak és cselekedjenek, ezt nevezi Jézus szeretett teljes terelgetésnek, a juhok nincsenek magukra hagyva, hogy találgassanak mit kell csinálni?.

2016. júl. 10. 11:02
 4/25 anonim ***** válasza:
62%

A folyó iratok témája mindig aktuális, akár mikor is készült annak nyomtatása.

Ha valaki az évszámot nézi nem a Témát, akkor az csak arra jó, hogy hibát keressen és találjon, és nem az hogy milyen értékes gondolatok lehetnek ebben a témában.

2016. júl. 10. 11:05
 5/25 anonim ***** válasza:
73%

Mivel az őrtorony tanítása állandóan változik, ezért igazat adok annak a válaszolónak, aki sérelmezte, hogy több éves újságot kapott.

Például köztudott, hogy 1981ig stand, sőt kötelező volt köszönni azoknak, akiket kiközösítettek, onnantól kezdve viszont tiltott lett.

De ilyen például Jézus imádata is, ami egyik évben még szabad, sőt kötelező volt, utána már nem. Tehát jogos az az igény, hogy egy ilyen gyakran változtató hittételekkel rendelkező részvénytársaság hívei friss kiadással szolgáljanak idegenek felé.

2016. júl. 10. 11:10
 6/25 anonim ***** válasza:
52%
Stand=szabad
2016. júl. 10. 11:11
 7/25 anonim ***** válasza:
49%

Sosem fogom megérteni ezeket a Jehova tanuikkal foglalkozó álkérdéseket.

Nem mindegy neked, hogy nekik mi minek kell?

Miért foglalkozol velük? Foglalkozz a saját hiteddel, és hagyd, hogy más is azt tegye a sajátjával!

2016. júl. 10. 11:23
 8/25 A kérdező kommentje:
7nocsak nocsak de akkor te mit foglallozol velem vagy vizet iszunk es bort predikalunk!? Ugyhogy foglalkozz csak a magad dolgaval!Te akarod eldonteni,hogy mi az alkerdes es mi nem? Legyszives akkor ne kotekedj ha nem tudsz irni egy normalis valaszt egy egxszeru kerdesre
2016. júl. 10. 12:09
 9/25 anonim ***** válasza:
45%

Keresztények, miért szükséges nektek a gyülekezetetetkben tanításokat hallgatni? A Bibliát már nem is lehet megérteni nélküle?

Minden egyháznak megvannak a saját kiadványai, könyvei, csak éppen nem úgy nevezik, hogy "Őrtorony", vagy "Mit tanít valójában a Biblia?", stb.

Mindenhol az megy, mint a JT-knél, csak máshogy hívják. Nincs egyetlen egy olyan egyház sem, ahol a Biblia lenne a hívők hitének alapja. Mindenhol az adott egyház tanítása a hitük alapja. A Bibliát és a többi egyházat is az egyházuk tanításának szemüvegén keresztül nézik. JT-knél ez a szemüveg az Őrtorony, de másoknál meg más. Így, ezeken a szemüvegeken keresztül persze mindenkinek a saját egyháza, a saját tanítása a jó, a többi nem.

Üdv.

(egy nem JT)

2016. júl. 10. 12:53
 10/25 anonim ***** válasza:
24%

"7nocsak nocsak de akkor te mit foglallozol velem vagy vizet iszunk es bort predikalunk!? "

Nem tudom hogy mit prédikáltok és mit isztok, de nem is érdekel.

És fordítva ülsz a lovon!

Én nem foglalkozom veled, nem írok ki rólad kérdést.

Te írtál ki egy egyértelműen provokatív álkérdést - én ezzel foglalkozom, és a jelenséggel, hogy gyakorlatilag naponta jelennek meg itt a J.T.-út nyíltabban - burkoltabban provokáló, ócsároló "kérdések".

" Legyszives akkor ne kotekedj ha nem tudsz irni egy normalis valaszt egy egxszeru kerdesre" - A kérdésed a kötekedés, amire nem lehet "normális" választ adni. mivel a kérdés sem normális.

Szerintem minimális intelligenciával mindenki magától is rájön, hogy mi szükségük van az Örtoronyra.

Ugyanaz mint a katolikusoknak hittankönyvekre:

[link]

Vagy a katolikusok nem tudják nélkülük megérteni a Bibliát? Egyáltalán, mi szükség hittanra?

De bármelyik vallást nézheted - mindegyiknek vannak értelmező, útmutató, magyarázó kiadványaik a saját hitükkel kapcsolatban.

2016. júl. 10. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!