Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateisták mit kezdenek a...

Tgt kérdése:

Az ateisták mit kezdenek a halálfélelemmel?

Figyelt kérdés

2016. júl. 9. 06:05
1 2
 1/20 hollófernyiges ***** válasza:
95%
Nem tudom, de engem inkább az érdekel, hogy a keresztények miért félnek a haláltól. Végül is a mennyországba kerülnek, ahol sokkal jobb lesz nekik, mint idelent a Földön. Egyaltalán, a keresztény temetésen örülni és ünnepelni kellene, nem sírni.
2016. júl. 9. 06:38
 2/20 anonim ***** válasza:
95%
Nem kezdek vele semmit, mert nincs min agyalni. Ha meghalsz, meghalsz ez ilyen egyszerű. Bele is őrülne az ember, ha mindig az elkerülhetetlenen agyalna.
2016. júl. 9. 06:39
 3/20 anonim ***** válasza:
82%
A halal ugyanolyan termeszetes dolog mint a reggelo kulazas, folosleges felni, ugysem uszod meg.
2016. júl. 9. 06:48
 4/20 A kérdező kommentje:
De a halálfélelem is természetes dolog, nem? Csak az ateisták nem tudják feloldani az örök élet ígéretével.
2016. júl. 9. 07:09
 5/20 anonim ***** válasza:
94%

A keresztények sem, mert a hitük szerint egyikük élete sem egyeztethető össze azzal, ami a paradicsomhoz kell. Keresztbe tesznek egymásnak, durvák, pökhendik, kapzsik, büszkék és ez csak a sor eleje. Az nem elég, hogy valaki felekezethez tartozik és néha templomba jár, ahhoz olyan életet kellene élni. Itt meg is bukott a dolog, mindenkire a pokol vár.

Tehát amíg a vallásos ember azon a konfliktuson retteg, hogy miként is jutna be a paradicsomba bűnös életvitellel, addig az ateista csak éli az életét abban a tudatban, hogy ha vége a dalnak, akkor vége, mindegy hogy mit csinál.

2016. júl. 9. 07:16
 6/20 anonim ***** válasza:
94%
Jó kérdés számomra. Agnosztikus ateistaként sokáig nagyon féltem, és hát nem lehetett vele mit kezdeni, el kellett viselni. Aztán rájöttem, hogy nincs halálfélelem, ha az ember élvezettel él. Ha nagyjából mindent megkapok az élettől, amikért emberként érdemes élni, akkor megérte megszületnem; és szerencsére ezt a célt nagyjából el is értem. Az élet igazolja magát a szépségével, élvezetességével, és ezek által megtanuljuk elviselni azt is, hogy véges. Én úgy fogom fel az életet, mint egy aquaparkozást: ki kell élvezni, amíg lehet, amíg tart, és bár tudod, hogy el fog múlni, ha lecsúsztál már az összes nagyobb csúszdán, ha voltál a finn szaunában meg a sodrómedencében is... el tudod fogadni, hogy ennyi volt.
2016. júl. 9. 08:17
 7/20 anonim ***** válasza:
90%
A halálfélelem feloldásához nem kell hinni az örök életben. Sőt, sokkal értékesebb az életünk így, hogy nem a végtelenbe toljuk ki. Nagyobb tétje van minden tettünknek.
2016. júl. 9. 09:15
 8/20 anonim ***** válasza:
92%

Semmit nem tudok vele kezdeni, elfogadom, mint amikor a fogorvos közelít felém az injekcióval.

Van hogy félek a fájdalomtól, van hogy az elmúlástól inkább, van hogy egyiktől se, sőt, van hogy várom már.

2016. júl. 9. 09:16
 9/20 anonim ***** válasza:
92%
Hmm, nem tudom, az örök élet nem félelmetesebb? :)
2016. júl. 9. 09:26
 10/20 anonim ***** válasza:
32%
különös ez a kérdés, mikor ateista voltam nem féltem a haláltól, sőt azt gondoltam milyen rossz lehet vallásosnak lenni, mert akkor nincs az h meghalsz és vége hanem majd számon kérnek, esetleg az életed függvényében újjászületsz stb stb
2016. júl. 9. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!