Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Ateisták miért tartják a...

Az Ateisták miért tartják a keresztény ünnepeket?

Figyelt kérdés
2016. márc. 29. 19:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Amiért neked annyi eszed volt, hogy az Autók, motorok kategóriába raktad a kérdésed.
2016. márc. 29. 19:21
 2/18 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Amiért a keresztények is tartják az állami (azaz nem egyházi) ünnepeket.

Már csak azt az egyet nem tudom, hogy ez a kérdés miért a "Közlekedés" kategóriában van???

2016. márc. 29. 19:22
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
A csak keresztény ünnepeket nem tartják meg. Azokat tartják meg, amelyek ugyan a keresztény vallásból erednek, de mára már egy mások jelentéstartalommal is rendelkezik.
2016. márc. 29. 19:29
 4/18 KZitus ***** válasza:
65%
Hát igen. Ilyen alapon a fordított kérdés talán úgy hangzana, a keresztények miért nem tartják meg Krisztus parancsait, vagy Tanításait?
2016. márc. 29. 19:37
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Melyik keresztény ünnepet? A karácsonyt, ahol egy fenyőfát díszítünk, halészlét eszünk, ajándékozunk, de Jézus születéséről szó sem esik? A Húsvétot, ahol locsolkodunk, sonkát eszünk, nyulak hozzák a tojást, de eszünkbe sem jut Jézus feltámadása?

A Mindenszentek napja, ami igazából Halottak napjaként üzemel, mert csak ez a nap munkaszüneti nap? Pontosan melyik keresztény ünnepre gondolsz? Mert én nem nagyon látom már, mitől is annyira keresztényiek ezek az ünnepek.

2016. márc. 29. 19:43
 6/18 anonim ***** válasza:
17%
Attól mert nem látod, attól még a Karácsony, a Húsvét a Pünkösd a három legnagyobb ünnep a világon :))))
2016. márc. 29. 19:49
 7/18 anonim ***** válasza:
97%

"Attól mert nem látod, attól még a Karácsony, a Húsvét a Pünkösd a három legnagyobb ünnep a világon :))))"

Nem azt írta, hanem azt, hogy azt nem látja, mitől lennének ezek olyan ünnepek, amiket csak keresztények ülhetnének meg.

2016. márc. 29. 19:58
 8/18 anonim ***** válasza:
97%

A keresztények miért tartják a pogány ünnepeket?

Pl. a napfordulót, a húsvétot és hasonlókat?

Na, az ateisták pont ugyanígy csináltak ateista ünnepeket a keresztény és a pogány ünnepekből, meg persze van másféle is, amelyik eleve nem köthető valláshoz.

2016. márc. 29. 20:09
 9/18 anonim ***** válasza:
97%
Érdekelne, hogy ha nem akarnám tartani a pünkösdöt, azt hogyan kellene csinálnom? Menjek be csakazértis dolgozni és álljak nyolc órát a töküres irodaház előtt, mert a portás sincs bent?
2016. márc. 30. 01:04
 10/18 anonim ***** válasza:
89%

#8, telitalálat :)

Bizony, az ateisták Húsvétkor nem Jézus feltámadását, hanem a locsolkodást és az azzal járó egyebeket ünneplik. Karácsonykor nem Jézus születését, hanem a fadíszítést, az ajándékozást, a szeretet ünnepét ünneplik.

Pünkösdkor pedig nem is tudom mit ünnepelnek, talán a hosszú hétvégét, ami ezzel jár. Én ateista vagyok, de pünkösdöt sosem ünnepeltük, egyszerűen csak örültünk, hogy van egy szünnap (iskolában, munkahelyen, satöbbi). Viszont olyankor már általában jó volt az idő, lehetett menni kirándulni, ha már úgy sincs semmi nyitva.

Mindenszentekről hallottam már korábban is, de vagy öt évvel ezelőttig fogalmam sem volt, hogy a keresztény vallás szerint mit is kéne ünnepelni rajta. Mi ilyenkor kimentünk a temetőbe, megemlékeztünk őseinkről a sírjaiknál, miközben téliesítettük a síron növő virágokat, kigazoltuk utoljára az évben a sírt, meg gyertyát gyújtottunk eleinkről való megemlékezés céljából.

De ugyanígy vissza is lehetne kérdezni: miért Jézus születését ünneplik a keresztények pont Karácsonykor, mikor az elvileg a pogány hagyomány szerint a napforduló ünnepe volt?

2016. márc. 30. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!