Ateisták, ha kötelezően mindenkinek választania kellene vallást ti melyiket választanátok?
Miután kiválasztottátok a vallást annak minden szokását/Szertartását/törvényeit legalább 60%-ban be is kell tartani kötelezően ! Aki nem választ vallást avagy nem tesz eleget a 60%-nak az meghal !
Tilos új vallást alapítani és tilos szektákba belépni !
Ha egy ilyen világban élnénk melyik vallást választanátok és miért ?
Én ugyan nem vagyok ateista, de amikor megláttam a kérdést rögtön arra gondoltam, mint a 2. válaszoló, hogy a Buddhizmust választanák.
A Buddhizmus egyébként lényegében ateizmus, de ha jól emlékszem, van olyan ágazata, ahol valamiféle isten (Buddha?) van.
Utánanéznék, hogy a buddhizmus vagy a spirituális sátánizmus enged nagyobb szabadságot. Mindkettő szimpatikus számomra.
Bár nem vagyok ateista, épp csak saját világképem van, nem tartozom egyetlen valláshoz sem.
De ilyen világban nem szeretnék élni. Úgyhogy azért a halálon is elgondolkodnék, bár ha ez a világ ilyen, hova a csudába születnék le jobb helyre? Az állati formába születésben nem hiszek. Nehéz dolgok ezek. Azért nem olyan vészes az a 60%, azt hiszem, mégis maradnék :)
Legjobban amúgy a keresztény vallásokat ismerem, elvégre itt élek Magyarországon, azonkívül felmenőim reformátusok voltak, de attól még azt semmiképp nem választanám (bár klasszisokkal szimpatikusabb, mint a katolikus vallások).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!