Miért gyűlöli Isten azokat, akik semmit se ártottak neki?
Egy 25 éves fiú vagyok, kivételesen szigorú római katolikus nevelést kaptam a szüleimtől. Mindig hittem benne én magam is, de 1 éve mintha hirtelen minden megváltozott volna.
Az elmúlt egy év minden eddigi rémálmomat felülmúlta: Isten megfosztott mindentől amim volt. Külsőre mostanra csúnya lettem, a lány akit randizni hívtam lekoptatott, anyagilag leégtem, minden aminek látszólag a véletlenhez van köze, mindig a lehető legrosszabbul jön ki. Egy ideje már nem is hiszek a véletlenben, mert ez már egyszerűen nem lehet az. Még a számítógépes játékban is kitol velem,na ez az abszolút röhej.
Én úgy meggyűlöltem Istent, hogy minden nap elátkozom magamban, káromlom és minden nap megfogadom hogy ha egyszer meghalok úgy lehordom őt, hogy elbújhat a szemétláda a mindenhatóságával együtt. A lelkem alapján ugyanis sosem küldhet engem pokolra, mert az igazságért kiált!
Gyűlölöm őt úgy, hogy gyakorló katolikus voltam még fél évvel ezelőtt is, ha épp otthon voltam még ministráltam is a vasárnapi miséken. Nagyon is jól ismerem az evangéliumot, és hogy Jézus meg az ő alávaló féreg apja mivel hitegeti az embereket a Biblián meg a papokon keresztül.
Annyira megtört engem, annyi hosszú hónapon át megkeserített mindent amit csináltam, hogy állítom nektek: nálam jobban senki sem gyűlöli. Pont azért vagyok ebben biztos mert én szerettem őt azelőtt, és hittem benne.
Ami azt illeti, a létezésében most is biztos vagyok:
Isten a leggyávább legaljasabb legalattomosabb, legvisszataszítóbb valaki aki csak létezik, a baj csak az hogy mindenható is.
Azért írtam le ezeket ide, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre, higgyétek el nem vagyok én őrült (a hangok is megmondták :DD), de mélységesen kiábrándult, és bosszúvágytól fűtött. Én nem tudom mi esik a legrosszabbul Istennek, segítsetek kitalálni és garantálom hogy megteszem. A Miatyánkot már átköltöttem szitkozódássá, minden nap elmondom magamban az új verziót.
Igazából meg kéne ölnöm magam, de azt hiszem Isten pont erre hajt, az alávaló mindenható féreg. És a szüleimet, testvéreimet változatlanul szeretem, ezért csak azért se nyírom ki magam, kínozzon csak ez az anyaszomorító, én másnak akkor se fogok fájdalmat okozni, nem vagyok olyan mint ő.
Ti éreztétek már hasonlóan magatokat? Mit tehetnék? Úgy érzem ez valami átok, nem tudom miért kaptam. Van kiút innen?

Kérdező, ballagtam imént az utcán, és beugrott a következő: Az apával való kapcsolattal lehet a baj. Akár úgy, hogy konkrét morálisan nem volt jó, vagy úgy, hogy hiányzott, és nem pótolta senki. Az anya bármily jó,kedves, nem tudja pótolni. Az apa a felettes én fejlődéséhez kell - és itt lehet az elakadás.
"az ő alávaló féreg apja" "aki mindenható féreg" - kifejezések rendkívül nehezek, és nehezen leküzdhető akadályról vallanak, amelyek kicsi korban alakultak ki, amikor az Apa a gyerek szemében a Mindenható Teremtő Atyaúristen.
Nyilván ki akarsz ebből az önbilincsből lépni, és egy szellemi utat járni - és miért is ne akarnál? boldogan szeretnél élni, egy kedves lánnyal, családdal, hivatással, jó munkával... (a szerencsejáték, függőségek elijesztik a normális lányokat - nem akarnak olyanhoz kapcsolódni, aki függőségeben él, mert annak mindig rossz a vége) Tehát kell találni egy szellemi vezetőt. Egy mestert, aki segít. Példakép, ideál. Aki akár századokkal előbb élt, de szellemisége ma is ragyogó és áthatja a sötétbe borult lelkedet. Nézd meg, olvasd el Albert Schweitzer írásait. Segíteni fog.
A "Nagy Fehér Varázsló" - teológus, lelkész, filozófus, orgonaművész, tanár, orvos, Nobel-békedíjas.
Néha lehet hallani a rádióban a régi felvételeken Bachot játszik.

Igazságtalan, hogy ezt az istenkáromló kérdést nem törölték, az enyémet pedig igen, meg még figyelmeztetést is kaptam, pedig abban nem használtam semmilyen obszcén kifejezést, és a kérdés is érdemi volt, nem csak dühös kapálózás.
Kérdező: miért vagy biztos benne, hogy létezik ez a te istened?

egy szerzetessel beszéltem egyszer arról, hogy engem nagyon zavar általában a csúnya beszéd, és még inkább a hívőket becsmérelő és trágár beszéd.
Azt mondta, hogy igen, nehéz elviselni, de nem az a legrosszabb. Hanem az, amikor nem érdekli, közönyös. Szerintem igaza volt.
Egyes ateisták mániája, hogy a hívőtől elvegye a hitét, reményét, hogy elzárni próbálja az áradó kegyelem áramától, az is rosszabb, káros, a mesekönyvező, nincsistenező nem tartozik másokra, aki felnőtt létére ilyeneket ír, azzal nem érdemes vitatkozni, nem fog változni, segítséget meg nem kér.
A kérdezőnek van egy súlyos problémája, amin itt a válaszolók próbálnak segíteni.
-----
Meister Eckhartnak van egy különös tétele (melyet akkor, a XIV században persze nem értettek, és halálra akarták ítélni gondolataiért, de ma már sokan értik)
"Hasonlóképen az Istent káromló is, e káromlás által
magát az Istent dicséri."
Tkp. kijelenti, ha mégoly furcsán is.
------------
Mára megérett a tudat ezeknek megérésére. 'Eckhart szerint Istennek nem úgy van léte, mint a teremtett létezőknek, hanem Ő maga a lét, és minden létező Istenben létezik.'
-----
"úgy, mint a szentségben a kenyér átváltozik a Krisztus
testévé, úgy változom én át Istenné"
"Amit csak adott az Atya Isten az ő egyszülött fiának
az emberi természetben, mindazt az egészet adta nekem is
kivétel nélkül. "
- mondja Meister Eckhart, XIV.sz-i domonkos szerzetes

Bocs ,nem volt időm elolvasni a kérdést teljesen (csak bele-bele kukkantottam).
DE (itt jön a nagy de) ha nekünk szar ,akkor miért (az esetek nagy többségében) más (nem feltétlenül az Úr) tehet róla?
Nem semmit mondó dumát akarok neked lenyomni ,pusztán azt szeretném megmutatni ,hogy minden gondunkat az Úrra hárítani (ha pozitív ,ha negatív értelembe) a felelősség tudat hiánya (ezzel nem volt szándékom téged megsérteni ,pusztán ez így van) . Ha azt mondod ,hogy az Úr majd megoldja ezt és azt ,vagy ,hogy ez csakis az Úr miatt van -mert Ő ilyen "gonosz"- és ezt nem tudom megtenni ,mert ő Mindenható....mind kettő a felelősség tudat hiánya. Ezt nem Ő akarja így ,hanem ezt te képzeled be magadnak. Be csapod magad ,amgad ellen vagy (nekem legalábbis ez jött le). Az ember legnagyobb ellensége az saját maga. Ha feladod senki sem fogja alád rakni azt a sok mindent amit kívánsz.
Ez olyan mintha nagy szárasságba a réteden kiállnál és várnád amíg esik az eső (de tudod ,hogy nem fog).
Mihelyt az Úrt hibáztatod ,hogy milyen "szemét" azzal csomó értékes időt vesztettél el. Abban az időbe foghattál volna egy furgont és haverral elmehettél volna elegendő vízért ,amiből gazdálkodsz.
Amit tehetsz ,hogy kikúszol a szarból. Edzel,"kihúzod" magad kinézetileg (ahogy csak tudod ,de senki sem tökéletes! ) és olyan tippeket fogadsz meg amik jók a csajozáshoz. Pénz ügyekről nem tudok semmit ,illetve a gépes játékokat hagyd ,mert azzal semmire sem mész. Hagyd meg csak unalom űzőnek. De a pénz ügyekről tényleg nem tudok tanácsot adni.
Ami azt illeti éreztem már ilyet. Gondoltam biztos a "gonoszságaim" miatt van ez az egész ,hogy én ilyen szar helyzetbe vagyok. De utána rájöttem ,hogy ÉN a SAJÁT tetteimért ÉN felelek. Emberi gondok ,emberi megoldások. A legokésabb ha senkit se hibáztatsz és segítesz magadon.
Remélem nem felejtettem el leírni azokat amiket akartam ,de szerintem dióhéjba mindent leírtam.

Utólag olvastam:
A szerencsejátékot remélem nem folytatod.
De ahogy a többiek is írták. Építsd magad és ne fordulj vissza. Ne hátráltass meg. Csajozz csak először úgy ,hogy nem tervezel semmi komolyat. A többi meg jön magától ,de ne tegyél a lányba kárt. Ami azt illeti az építés elkezdésének az ideális ideje az nem máskor van ,mint...MA.
+
"Én az Újszövetségben hittem, sokáig. Te tényleg azt hiszed hogy a keresztények Istene ártatlan elsőszülött gyermekeket mészárolt le Egyiptomban? Vagy hogy elvette a kajáját ártatlan embererknek?? Hogy azonos az izraeliek által körülírt Istennek? Na ez érdekes lenne. Én azt hittem a keresztények Istene ilyet nem tesz. "
A Galut min Mitzrayim történetében a hátteret kell megvizsgálni.
Hogy mégis mi vitt ehhez ,hogy ez megtörtént. De ez részlet kérdés már.

Kérem, ezt most fejezze be, mert a pokolba mész!
És igen, mindenható, és kérem nem bújik el soha.
Tetszik érteni? Ha nem akkor lázadj tovább, de nem az én hibám lesz.

Katolikus vagy, legalábbis eredetileg. Miért akarod egy olyan nővel összekötni az életedet, aki nem tart ki melletted?
A pénzed elúszott. Vedd figyelmeztetésnek: Isten nem akarja a szerencsejátékot, ami amúgy is emberi találmány, amit azért alkottak meg, hogy végül a bank nyerjen.
Én éreztem már hasonlóan magam, egy nagyon csúnya betegség miatt, amitől hónapokig szenvedtem, és hiába imádkoztam napi egy órát. Nemrég félálomban úgy éreztem, hogy visszajön, és az öngyilkosságra is gondoltam. De akkor megtudtam, hogy mi a cél: Le kell fogyni.

Vidiripi
Kérdező!
Tudod vagy hiszed, hogy Isten gyűlöl téged?
"Én az Újszövetségben hittem, sokáig."
Na ez már alapjában véve baj! Istenben és Jézus Krisztusban kell hinni! Pedig állításod szerint amit idézek: "Nagyon is jól ismerem az evangéliumot..."
Az evangéliumban hol írják azt hogy abban kell hinni? Sőt az egész Bibliában hol van ez leírva?
"Te tényleg azt hiszed hogy a keresztények Istene ártatlan elsőszülött gyermekeket mészárolt le Egyiptomban?"
Zsoltárok 51:5 Íme, én vétekben születtem, és bűnben fogant engem az anyám. (Károli revideált fordítás) Más fordításokban esetlegesen a Zsolt 51:7 találod meg az igét!
Az ember az bűnös, örökli! Így senki sem ártatlan!
"Vagy hogy elvette a kajáját ártatlan embererknek??"
Isten szemében ki számít ártatlannak?
"Nekem egyszer azt mondta egy pap, hogy Isten soha nem rak nagyobb keresztet senki vállára se mint amekkorát el tudna bírni. És ez így most már nem igaz."
Akkor kérdezd meg azt a papot hogy ezt kinek is mondta Isten! Vagy az lenne a legjobb ha te magad néznél utána!
"Egy gonosz, igazságtalan, mindenható hatalom ellen nem tehetsz semmit."
Honnét veszed hogy gonosz és igazságtalan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!