Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért gyűlöli Isten azokat,...

Worthless_life kérdése:

Miért gyűlöli Isten azokat, akik semmit se ártottak neki?

Figyelt kérdés

Egy 25 éves fiú vagyok, kivételesen szigorú római katolikus nevelést kaptam a szüleimtől. Mindig hittem benne én magam is, de 1 éve mintha hirtelen minden megváltozott volna.

Az elmúlt egy év minden eddigi rémálmomat felülmúlta: Isten megfosztott mindentől amim volt. Külsőre mostanra csúnya lettem, a lány akit randizni hívtam lekoptatott, anyagilag leégtem, minden aminek látszólag a véletlenhez van köze, mindig a lehető legrosszabbul jön ki. Egy ideje már nem is hiszek a véletlenben, mert ez már egyszerűen nem lehet az. Még a számítógépes játékban is kitol velem,na ez az abszolút röhej.

Én úgy meggyűlöltem Istent, hogy minden nap elátkozom magamban, káromlom és minden nap megfogadom hogy ha egyszer meghalok úgy lehordom őt, hogy elbújhat a szemétláda a mindenhatóságával együtt. A lelkem alapján ugyanis sosem küldhet engem pokolra, mert az igazságért kiált!

Gyűlölöm őt úgy, hogy gyakorló katolikus voltam még fél évvel ezelőtt is, ha épp otthon voltam még ministráltam is a vasárnapi miséken. Nagyon is jól ismerem az evangéliumot, és hogy Jézus meg az ő alávaló féreg apja mivel hitegeti az embereket a Biblián meg a papokon keresztül.

Annyira megtört engem, annyi hosszú hónapon át megkeserített mindent amit csináltam, hogy állítom nektek: nálam jobban senki sem gyűlöli. Pont azért vagyok ebben biztos mert én szerettem őt azelőtt, és hittem benne.

Ami azt illeti, a létezésében most is biztos vagyok:

Isten a leggyávább legaljasabb legalattomosabb, legvisszataszítóbb valaki aki csak létezik, a baj csak az hogy mindenható is.

Azért írtam le ezeket ide, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre, higgyétek el nem vagyok én őrült (a hangok is megmondták :DD), de mélységesen kiábrándult, és bosszúvágytól fűtött. Én nem tudom mi esik a legrosszabbul Istennek, segítsetek kitalálni és garantálom hogy megteszem. A Miatyánkot már átköltöttem szitkozódássá, minden nap elmondom magamban az új verziót.

Igazából meg kéne ölnöm magam, de azt hiszem Isten pont erre hajt, az alávaló mindenható féreg. És a szüleimet, testvéreimet változatlanul szeretem, ezért csak azért se nyírom ki magam, kínozzon csak ez az anyaszomorító, én másnak akkor se fogok fájdalmat okozni, nem vagyok olyan mint ő.

Ti éreztétek már hasonlóan magatokat? Mit tehetnék? Úgy érzem ez valami átok, nem tudom miért kaptam. Van kiút innen?

2016. júl. 8. 23:30
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
36%

Jó kis próbatétel előtt állsz és úgy látom, elég gyenge vagy. Szerintem te nem Istenre haragszol, hanem csak a saját szerencsétlenkedéseidre, amiért nem jött össze a lány, amiért balszerencsés vagy a játékban vagy másban, szóval Istent hibáztatod mindezért. Miért ő a hibás? Miért nem nézel magadba? Ő mutatott neked egy utat, ami járható, de te letérsz erről és őt szidod. Miért?

Én nem olyan régóta hiszek Istenben, annyi mindenen keresztül mentem, nem is akarom itt részletezni, de megjártam a poklok poklát nem egyszer, pedig fiatal nő vagyok. Az alkohol, a bulik, fesztiválok, azt sem tudtam, hol ébredek és kivel, de ma már egy csodálatos családom van és ami a legdurvább, majdnem elveszítettem a látásomat, de meggyógyultam, az orvosok még ma is csodálkoznak, hogy ez nem lehetséges a tankönyv szerint. Soha senki nem térített, egyszerűen magamban éreztem azt, hogy létezik Isten és nem véletlenül éltem túl annyi durva éjszakát.

2016. júl. 8. 23:46
 2/36 anonim ***** válasza:
72%

Rossz a cím a monológhoz, helyesen:

Miért gyűlöli worthless_life Istent, Aki semmit sem ártott neki?

Isten a Lét - így tanították a skolasztikusok már 700 éve. nen egy létező, a Lét. Esse est Deus.

Nincs sok értelme ezért sok mondatodnak.

Magadnak ártasz ezzel a dühödt gyűlölettel.

Jó, elismerem, nagyon nehéz neked, kikaptál a számítógépes játékban.

Én meg korán árvaságra jutottam, nagyon sok nehézség árán tanultam, és nehezen találtam utamra.

A véleményem? - saját átélésem alapján (engem NEM neveltek vallásosan), magam építem az utam az Örökkévaló felé. Belül, magamban kell megtalálnom ezt. Nem kívülről jövő erő. Belül keletkezik, akár az ihlet, az intuíció. És kifelé hat.

Ezt nálam nagyobbak is így élték meg. Bach, Haendel minden műve végén megköszöni Istennek az IHLETET. Soli Deo Gratia! Megköszöni J.S. Bach, hogy olyan szépet írhatott nekünk. Én is hálásan megköszönöm nekik és Istennek. És ezért szép a világ. Ez ilyen egyszerű, nem kell túlbonyolítani.

https://www.youtube.com/watch?v=K_QAoanXntw

"Isten rajtad:végtelen könny;

Isten benned: végtelen mosoly."

Weöres Sándor

------------------------

József Attila

ISTEN

Hogyha golyóznak a gyerekek,

az isten köztük ott ténfereg.

S ha egy a szemét nagyra nyitja,

golyóját ő lyukba gurítja.

Ö sohase gondol magára,

de nagyon ügyel a világra.

A lányokat ő csinosítja,

friss széllel arcuk pirosítja.

Ö vigyáz a tiszta cipőre,

az utcán is kitér előre.

Nem tolakszik és nem verekszik,

ha alszunk, csöndesen lefekszik.

Gondolatban tán nem is hittem.

De mikor egy nagy zsákot vittem

s ledobván, ráültem a zsákra,

a testem akkor is őt látta.

Most már tudom őt mindenképpen,

minden dolgában tetten értem.

S tudom is, miért szeret engem -

tetten értem az én szívemben.

[link]

2016. júl. 9. 00:12
 3/36 anonim ***** válasza:
96%

Teljesen logikátlan, hogy Isten így gyűlöljön téged random módon. Nem gondoltál bele a másik lehetőségbe: hogy nincsen "odafönt" senki, és a sorscsapások, amik értek, csupán részei az érdektelen világnak, amiknek mind része vagyunk, és nem valamilyen tudatos, szadista kínzás következményei?

De ha ezt a verziót nem tudod elfogadni (pedig sokkal egyszerűbb és szerintem megnyugtatóbb, mint az, hogy egy végtelen hatalommal rendelkező ellenséged van), akkor esetleg hagyd a katolicizmust, amit eleve csak azért tettél magadévá, mert belédneveltek, és keress más spirituális megközelítést. A gnoszticizmus talán tetszene.

2016. júl. 9. 00:17
 4/36 anonim ***** válasza:
75%

Elég elhamarkodott dolog így ítélkezni. Azt, hogy ez a helyzet miként lesz hatással az életedre csak később tudod majd megmondani. Lehet, hogy ezek után olyan lelki fejlődésen mész keresztül, hogy azt fogod mondani megérte ezt végigszenvedni.

Elmondanád mit jelent az, hogy külsőre csúnya lettél? Ha híztál, le tudsz fogyni, az arcod nem változhatott.

A lány miatt ne aggódj. Nem tudhatod hogy valóban jó kapcsolat lett volna...

A számítógépes játékos részt nem értem, de nyílván ha feszült az ember, akkor nem tud annyira koncentrálni.

A pénzedet hogy vesztetted el? Magadtól?

Isten a tetteidet nem írányítja és az Őt követőket sem fogja különleges bánásmódban sem részesíteni, a követőinek is lesznek mindig anyagi, párkapcsolati gondjai, de nem szabad ezeket az ő rovására írni.

Ne gyülöld Őt, mert Ő szeret téged és a saját hibádból eredő (ha abból ered) gondjaidat ne kend rá, inkább kérj erőt hogy meg tudd őket oldani. Lélektanilag nézve a te helyzetedben (főleg hogy ennyire függ Tőle az életed) valamilyen szinten érthető, hogy őt okolod de szerintem ez nem megoldás.

Kitartást neked és remélem megoldódnak a problémáid!

2016. júl. 9. 01:35
 5/36 anonim ***** válasza:
87%
Keress többet. Találni is többet fogsz.
2016. júl. 9. 02:10
 6/36 anonim ***** válasza:
Ez a hozzáállás egyenes út a diabolizmus felé.
2016. júl. 9. 02:13
 7/36 A kérdező kommentje:

#1-es hozászóló, a felépülésednek nagyon örülök, annak is hogy neked kiegyensúlyoott életed lett. Jó lenne ilyen nekem is.

De mint mondtam: én magam is hittem istenben (tehát egy idő után már nem azért mert "belémnevelték"). Azon meg meglepődtem páran a számítógépes játékos példámra fókuszálnak. Azt már csak úgy megemlítettem mint egy nevetséges ráadást.

Itt a lényeg, hogy ez már biztos nem véletlen, az ateisták meg a kitudja kik sorscsapásnak, hullámvölgynek neveznék. Szerintem ez annál már több, próbatételnek meg már bőven sok...

2016. júl. 9. 02:19
 8/36 A kérdező kommentje:

#3, ja a pénzem elvesztését látszólag magamnak köszönhetem, mert szerencsejátékoztam. De azt mivel magyarázod, hogy az elején rengeteget nyertem, az elmúlt egy évben meg már a havonta félretett pénzem is mindig elúszik rajta?? nem beszélve az eredetileg nyert össegről.

Na mind1 maradjunk annyiban hogy a pénzről nem Isten tehet. A többiről maradéktalanul ő.

A külsőm azért változott mert a hajam félig megőszült, aztán vagyok összvissz 25 éves. Azelőtt azt mondták hogy jóképű vagyok, bár belegondolva azelőtt se érdekeltem sose a lányokat

2016. júl. 9. 02:25
 9/36 szp72 ***** válasza:
49%

Nagyon nagy peched van kérdező. Ha Isten gonosz és mindenható, akkor semmi, de semmi nem ment meg az örök kárhozattól. Ha Isten gonosz akkor nem fogja érdekelni, hogy igazságos-e a kárhozatod. Égni fogsz a pokolban és kész. Örökön örökké. S nagyokat röhög azon, hogy te ott is azt visítod, de ez igazságtalanság, de ez gonoszság, ez nem Istenhez méltó, követelem a jogaimat.

Jó sátánista lenne belőled. Csak lázadj lázadj, tudván tudva, hogy úgy se nyerhetsz, de legalább lázadtál.

Mondjuk azon elgondolkodhatnál, hogy ha Isten gonosz, akkor miért nem vagy máris a pokolban. De ha tényleg el akarsz kárhozni, akkor ne habozz az öngyilkossággal.

Az utolsó leheleteddel ezt kiáltsd: Gyűlöllek Isten, s nem kérek a türelmi időből, kárhozzak el inkább most.

2016. júl. 9. 03:31
 10/36 anonim ***** válasza:
86%

Se fedél nincs a fejed felett, se enned sincs semmi, még interneted sincs, ahol tudnál idegeneknek nyivákolni. Semmid sincs. Nem is volt. Hited meg pláne nem!

Az ördögök is hisznek, mégsem fognak üdvözülni. Nem elég hinni, hogy van Isten, ismerni is kéne, de te messze vagy ettől. De ez a nyávogás felülmúl mindent. Megérdemelnéd, hogy meg tudd milyen mindent elveszíteni.

2016. júl. 9. 05:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!