Miért ellenzi a keresztény egyház a rock / metál zenét?
Mert a rockzene a hivatalos keresztény tanítással ellentétes alapokból származik, más szóval a hátterét okkultnak és nem isteni eredetűnek tartják (tehát nem feltétlenül magát a konkrét zenét, hanem az eredetét, és bizonyos tulajdonságait - pl. erős ritmikus alap, hangerő, körítés, ilyesmi).
Persze ebben eltérőek a nézetek, van olyan közösség és nézet, ami a rockzenét, és az abból leágazó egyéb műfajokat is károsnak mondja, igen, például a gospelt is; van olyan, amelyik a keresztény mondanivalójú rockzenét jónak tartja, van olyan közösség, ahol a rockzene az istentisztelet része is lehet.
Ez az ellenzés nem egységes, de ennyi belefér, mert nem sarkalatos pont.
Mit értesz az alatt, hogy "keresztény egyház"?
És hol olvastad, hogy ellenzi?
Azokat a világi zenéket nem fogadja el ebben a stílusban sem,amelyek mondanivalója kifejezetten keresztény ellenes.Magával a műfajjal szerintem nincs gond,de ez személyes vélemény.Nekem pár rock zene bejön,még ha nem keresztény üzenete van.
Nem bűn hallgatni világi zenét,csak a bigottak szerit.Van ilyen ember minden felekezetben.
Az I. Korinthus 10-et hozzák fel sokszor:
"Minden szabad nékem, de nem minden használ; minden szabad nékem, de nem minden épít." (I Kor 10:23)
De amúgy, mint mondtam, egyházanként eltérő az "ajánlás", igazából olyan nincs, hogy "keresztény egyház", mert nem egységes a vallás, mint olyan.
Vannak elnézőbb felekezetek, vannak kicsit szigorúbbak (és vannak ebben a tekintetben is radikális nézetek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!