Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért gyűlöli Isten azokat,...

Worthless_life kérdése:

Miért gyűlöli Isten azokat, akik semmit se ártottak neki?

Figyelt kérdés

Egy 25 éves fiú vagyok, kivételesen szigorú római katolikus nevelést kaptam a szüleimtől. Mindig hittem benne én magam is, de 1 éve mintha hirtelen minden megváltozott volna.

Az elmúlt egy év minden eddigi rémálmomat felülmúlta: Isten megfosztott mindentől amim volt. Külsőre mostanra csúnya lettem, a lány akit randizni hívtam lekoptatott, anyagilag leégtem, minden aminek látszólag a véletlenhez van köze, mindig a lehető legrosszabbul jön ki. Egy ideje már nem is hiszek a véletlenben, mert ez már egyszerűen nem lehet az. Még a számítógépes játékban is kitol velem,na ez az abszolút röhej.

Én úgy meggyűlöltem Istent, hogy minden nap elátkozom magamban, káromlom és minden nap megfogadom hogy ha egyszer meghalok úgy lehordom őt, hogy elbújhat a szemétláda a mindenhatóságával együtt. A lelkem alapján ugyanis sosem küldhet engem pokolra, mert az igazságért kiált!

Gyűlölöm őt úgy, hogy gyakorló katolikus voltam még fél évvel ezelőtt is, ha épp otthon voltam még ministráltam is a vasárnapi miséken. Nagyon is jól ismerem az evangéliumot, és hogy Jézus meg az ő alávaló féreg apja mivel hitegeti az embereket a Biblián meg a papokon keresztül.

Annyira megtört engem, annyi hosszú hónapon át megkeserített mindent amit csináltam, hogy állítom nektek: nálam jobban senki sem gyűlöli. Pont azért vagyok ebben biztos mert én szerettem őt azelőtt, és hittem benne.

Ami azt illeti, a létezésében most is biztos vagyok:

Isten a leggyávább legaljasabb legalattomosabb, legvisszataszítóbb valaki aki csak létezik, a baj csak az hogy mindenható is.

Azért írtam le ezeket ide, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre, higgyétek el nem vagyok én őrült (a hangok is megmondták :DD), de mélységesen kiábrándult, és bosszúvágytól fűtött. Én nem tudom mi esik a legrosszabbul Istennek, segítsetek kitalálni és garantálom hogy megteszem. A Miatyánkot már átköltöttem szitkozódássá, minden nap elmondom magamban az új verziót.

Igazából meg kéne ölnöm magam, de azt hiszem Isten pont erre hajt, az alávaló mindenható féreg. És a szüleimet, testvéreimet változatlanul szeretem, ezért csak azért se nyírom ki magam, kínozzon csak ez az anyaszomorító, én másnak akkor se fogok fájdalmat okozni, nem vagyok olyan mint ő.

Ti éreztétek már hasonlóan magatokat? Mit tehetnék? Úgy érzem ez valami átok, nem tudom miért kaptam. Van kiút innen?

2016. júl. 8. 23:30
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
96%
A sajat szanalmassagod miatt ne Istent okold, mint valami kisgyerek. Szerencsejatek... jezusom. Igen, abban neha vesztesz. Meglepo, mi?
2016. júl. 9. 06:58
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

"Ne fogd a peszhszériádat a hatalommániások által kitalált lényekre!"

Lukács 51.2

Nem tetszik a külsőd? Változtass, sportolj, ápold magad.

Egy darab nő elküldött? Keress újat, akit érdekelsz. Hemzsegnek odakint.

Nincs melód és pénzed? Tanulj, keress állást, élj a lehetőségeiddel.

Szar vagy a játékban? Gyakorolj és gyakorolj!

A Mikulásra is foghatod a pechszériád, pedig te inkább tehetsz róla! Bőgés ki, cselekvés be. Légy férfi!

2016. júl. 9. 07:00
 13/36 anonim ***** válasza:
66%

Márpedig Isten - annak ellenére, hogy igazán soha nem hittél benne, szeret téged!

Akit Isten szeret,

- azt vagy magához veszi,

- vagy pedig elveszi eszét.

Te még élsz.

.

Isten szabad akaratot adott.

Szabad okosan és szabad bután viselkedni.

Ez utóbbira jó példa, ha valaki önmagát a megtestesült észnek, jóságnak hiszi/állítja be, minden rosszért, ami vele történik, mást okol.

.

"Nagyon is jól ismerem az evangéliumot"

Nagyképűség, mert akkor ismernéd Jób történetét is!

A ministrálás, a vallási rituálékon résztvétel még nem jelent igazi hitet.

Eltelt vagy magadtól olyannyira, hogy elvárod, Isten a te kedvedért hágja át saját maga alkotta törvényeit!

Ha hithű katolikus lettél volna, tudnád/vallanád, hogy Isten teremtette a világot. A világgal együtt a természet törvényeit is, különös tekintettel a Minden Tudományok Istennőjére, a Logikára és Minden Tudományok Anyjára, a Matematikára.

Isten megalkotta a szerencsejátékot és adta hozzá azt a törvényt, hogy abban MINDIG a bank nyer. Te mégis felháborodsz, hogy mindened feltetted a bank ellen - és nem maradt semmid.

.

Tanulj, dolgozz, gondolkozz - és meglátod, előbbre jutsz és megint hiheted, hogy Isten megsegített!

2016. júl. 9. 08:19
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
Isten senkit sem gyűlöl. Egy kegyetlen világban élünk, ami nap mint nap okoz szenvedést, fájdalmat. De ezeket nem Isten okozza.
2016. júl. 9. 09:06
 15/36 Molnár Sándorné ***** válasza:

T.Kérdező!

Az utolsó válaszadó helyesen irt neked. Azt irod, hogy hiszel Istenben, de mindenért Őt okolod. Isten 'maga a szeretet'. Ő soha senkit nem kinozott. Viszont a Szentirás lapjain keresztül rengeteg tanácsot kapunk. Amiket ha betartunk, már ebben a gonosz világban is boldogan élhetünk. Itt van mindjárt a szerencsejáték. Isten óva int minket, hogy ezeket gyakoroljuk. Vajon miért? Mert ezt is Sátán hozta létre. És ezáltal rengeteg embert tett szerencsétlenné, anyagi romlásba döntve.

Szabad akaratunk van. Dönthetünk jól, de rosszul is.

Benned rengeteg a gyülölet, és pont az iránt, aki mindent megtesz azért, hogy megmentsen minket a pusztulástól.

Még mindig türelmet gyakorol a bünös emberiség iránt.

Azt irod, hogy neked van még hited benne. De min alapszik ez a hit? Mert a a Jakab 2:19 ezt irja: "TE hiszed hogy az Isten egy? Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek".

Nem elég az, hogy hiszek Isten létezésében. Meg kell ismernünk a teremtőnket. Ezt pedig csak ismeret által lehet.

Ez a világ most Sátán uralma alatt van. Ezért ilyen kegyetlen ez a világ. Az emberek mindenért Istent okolják, pedig sok esetben ők maguk tehetnek arról, ha nehéz helyzetbe kerülnek. A rossz döntéseik miatt.

Ahelyett, hogy 'káromlod a teremtő Istent', talán jobban meg kéne ismerned, és magadat is.

A helyedben nagyon óvakodnék ilyen szavakat leirni!

Ha ismernéd a teremtő Istent, az akaratát, a szándékait, akkor megváltozna a véleményed.

Ha esetleg van kérdésed szivesen válaszolok. Üdv: Judit!

2016. júl. 9. 09:31
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

ha valaki arra ébred, hogy minden szerette és minden ingósága egy földrengés, egy szökőár miatt odaveszett és ő itt maradt.. akkor, ha ember elindul, Radnóti szavával:

"De aki egyszer egy vad hajnalon arra ébred,

hogy minden összeomlott s elindul mint kísértet,

kis holmiját elhagyja s jóformán meztelen,

annak szép, könnyüléptű szívében megterem

az érett és tűnődő kevésszavú alázat,

az másról szól, ha lázad, nem önnön érdekéről,

az már egy messzefénylő szabad jövő felé tör."

2016. júl. 9. 09:34
 17/36 anonim ***** válasza:

Szervusz.

Ha valóban ismerettel rendelkező és gyakorló keresztény életet élnél, ilyen fel sem merült volna benned, ilyet mondani, vagy gondolni.

Mivel hiányos ismereted van Istenről és az Ő szándékáról, személyiségéről, ezért gondolkodol felőle így.

(Jakab 1:13–15) 13 Senki ne mondja, amikor próba alatt áll: „Isten tesz próbára.” Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit. 14 Hanem mindenki úgy van próbára téve, hogy a saját kívánsága vonzza és csábítja. 15 Mikor aztán a kívánság megfogant, bűnt szül, a bűn pedig, mikor teljességre jut, halált hoz világra.

A leírásod alapján, egyébként sem éltél keresztény életet, hiszen a szerencse játék nem keresztényi, azonkívül házasságon kívüli kapcsolatban éltél egy lánnyal,ami paráznaságnak számít Isten szemében,

S még Te teszel szemre hányást életed forrásának.

Hát van min elgondolkodnod.

Javaslom bővítsd az ismereteidet, és ne mondj olyanokat másokról amikhez közük sincs.

Isten pedig nem pincér, hogy Téged kiszolgáljon, miközben Te semmit sem veszel komolyan abból amit Ő kér.

2016. júl. 9. 10:37
 18/36 KZitus ***** válasza:

Szia

Miért gondolod, hogy Isten bárkit is gyűlöl? Honnan veszed ezt a hamis tanítást?

Isten gyűlöl bizonyos dolgokat, de nem az EMBERT. Téged tudna gyűlölni a szülőd(a szerető) ha rosszat teszel? Miért gondolod, hogy a Teremtőd tégedet személy szerint nem szeret? Erre nincsen semmilyen bibliai alapod.

A Példabeszédek 6:16–19 felsorol néhány olyan dolgot, amelyet Isten rossznak ítél: „E hat dolgot gyűlöli az Úr, és hét dolog útálat az ő lelkének: a kevély szemek, a hazug nyelv, és az ártatlan vért ontó kezek, az álnok gondolatokat forraló elme, a gonoszra sietséggel futó lábak, a hazugságlehelő hamis tanú, és a ki szerez háborúságokat az atyafiak között!”

Ezeket a dolgokat gyűlöli, de nem az embert.

Téged gyűlöl a szülőd amiért eljátszottad a pénzedet?... Nem akar neked segíteni valamilyen módon?...

2016. júl. 9. 11:00
 19/36 anonim ***** válasza:

"Nagyon is jól ismerem az evangéliumot, és hogy Jézus meg az ő alávaló féreg apja mivel hitegeti az embereket a Biblián meg a papokon keresztül."

Akkor nem Jézussal és az apjával van a baj.A papok önjelölt módon "Isten emberei",ezt ők találták ki maguknak.Figyelj,én 35 éves vagyok(nem mintha marha öreg lennék)szintén katolikus nevelést kaptam.De felismertem,hogy miben hibáznak,és otthagytam őket.Mondhatod azt,hogy gyűlölöd Istent,de ez csak egy buta elmejáték,amit nem ismersz fel.Magadat gyűlölöd,mivel a negatív érzés benned van.Ezért egyre rosszabbul érzed magad.Vedd észre ezt a folyamatot.

Az élet hullámzó.Mindig is lesznek mélypontok.Te most lehet,hogy egy ilyenben vagy.De nem várod meg,míg a hullám partra dob,hanem egyre mélyebbre süllyedsz a mérgező gondolataidba,félelmeidbe ragadva.

Amúgy nekem van közeli barátom,20 évesen már kb.olyan ősz volt,mint egy ötvenes.Sokáig nem volt barátnője,most felesége van,meg egy fia.Nem szerencsejátékozik,dolgozik,sokszor keményen.És van pénze.

Relatív,hogy ki mit fog fel sorscsapásnak.Éld meg az életed,és tegyél magadért.De ha csak arra koncentrálsz,AMIT NEM AKARSZ,akkor azt is fogod kapni.

2016. júl. 9. 11:05
 20/36 A kérdező kommentje:

#13:

Nagyon is ismerem Jób könyvét...Jób könyve egy izraeli legenda, mint a finneknek a Kalevala, semmi több. Én az Újszövetségben hittem, sokáig. Te tényleg azt hiszed hogy a keresztények Istene ártatlan elsőszülött gyermekeket mészárolt le Egyiptomban? Vagy hogy elvette a kajáját ártatlan embererknek?? Hogy azonos az izraeliek által körülírt Istennek? Na ez érdekes lenne. Én azt hittem a keresztények Istene ilyet nem tesz.

#17:

nem volt semmilyen szexuális kapcsolatom semmilyen lánnyal sem. Az első találkozásunk után hívtam el randizni, nemet mondott, ennyi. Miből jött le ez neked???

#Mindenki:

azt mondjátok, Isten nem hibás. Mi erre a garancia? Miért is vagytok ebben annyira biztosak. Jó persze, a szerencsejátékhoz nyilván semmi köze (ja vagy mégis, nincs véletlen??. De nem is ez a lényeg.

Nekem egyszer azt mondta egy pap, hogy Isten soha nem rak nagyobb keresztet senki vállára se mint amekkorát el tudna bírni. És ez így most már nem igaz.

#Aki a lázadástól írt: Kemény dolog amit írsz, de én is ettől félek, hogy lehet hogy igaz. Egy gonosz, igazságtalan, mindenható hatalom ellen nem tehetsz semmit.

2016. júl. 9. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!