Miért olyan fontos a materialistáknak, hogy igaz legyen az evolúció, egyáltalán mi a tétje annak, hogy igaz-e vagy sem?
Ha minden magától keletkezett és az egész univerzumnak nincsen semmi értelme, akkor nem mindegy hogy honnan jöttünk, ha úgyse megyünk sehova?! Ha minden élőlény küzd az életben maradásért, miközben a materialista evolucionizmus szerint maga az élet nem marad életben /az univerzum hőhalála, meg ilyesmi/, akkor mi értelme az egésznek? Minek küzdeni az életben maradásért, amikor a jutalom az örök halál?!
/A materializmusban nincs jó, nincs rossz; az életnek nincs célja; és az embernek nincs semmiféle szerepe a létezésben. Alig száz éve hisszük ezt, és a halálunkon vagyunk - és minden jel szerint el is pusztulunk.” /Az anyag vallása/
Nem inkább azért erőltetik az evolúciót a materialisták, hogy az istenhívőket eltérítsék a hitüktől? Miért nem mindegy nekik, hogy ők mit hisznek, ha úgy is minden mindegy?
"Na de te is pont arra használod a vallást, hogy hazudozz és megkövezz más vallásokat. Nem?"
Nem. Melyik vallást köveztem meg? Ja, hogy a katolikust.... Az meg milyen vallás, merthogy hit az csak egyféle van a keresztény egyházon belül.
"Isten alkotása még sem olyan tökéletes?"
Nem az, de a lehetőség mindenkinek adva van, hogy azzá váljon.
@318: arra, hogy akkor értelemszerűen Isten megy a levesbe.
@319: eléggé. Azért hinni, hogy tökéletes lénynek képzelhessük magunkat, egy alantas pszichológiai igény kielégítése, és mint ilyen, maga is alantas.
"Nem. Melyik vallást köveztem meg?"
Csak ezt csináltad folyamatosan:
#301: "Tipikus ateista evolucionista álláspont. Minden vallásos idióta és terrorista.:D Éppen olyan elvakult rögeszme, mint a középkori vallásosság és a modern kori terrorizmus."
A középkori vallásosság megvetése. Az ateista "vallásosság" támadása.
#303: "A materialista-ateista meg valláspótlék gyanánt az emberi lény anyagba ragasztásán fáradozik minden erejével."
A katolikusok lehülyézése:
#309: "A linkben csak olyan kifundált hazugságokról van szó, ami mindenáron próbálja közelebb hozni a két álláspontot, de nyilvánvalóan nem sikerül, sima csúsztatások, nem egyéb. Mint általában a katolikus egyház hülyeségei."
De folytathatod a reformátusokkal is akár:
"Evolúció vagy teremtés! – gyakran próbálnak meg választás elé állítani bennünket, pedig nem helyes így a kérdés. Falus András akadémikus, immunológus szerint evolúcióról és teremtésről egyaránt beszélhetünk."
Csöpög belőled a megvetés, a rosszindulat mindennel szemben, amiben nem magadat látod.
"Azért hinni, hogy tökéletes lénynek képzelhessük magunkat, egy alantas pszichológiai igény kielégítése,..."
Ki képzelte annak magát? Hol írtam, hogy ÉN tökéletes vagyok? ...és ti vagytok okosak, szöveget sem tudtok értelmezni :D Azt írtam, az EMBER lehet tökéletes,képes rá.
A teremtményként alászállt Isten, önmagát, önmagán (mint ember) át visszavezette önmagához. Magas, mi?
Írod az emberi tökéletességről:
"Nem az, de a lehetőség mindenkinek adva van, hogy azzá váljon."
És te persze tudod, hogy milyen az olyan ember aki tökéletes. Hiszen te annak tartod magad. Minek neked Isten, meg vallás?
Inkább azt kiabálnám széttárva a karjaimat, hogy ide lőjetek, ha szigorú elvárássá válna az, hogy mindenki vegyen példát a te tökélyedről...:D
Na, csá...
"Azt írtam, az EMBER lehet tökéletes,képes rá."
Te szerencsétlen! Honnan lehet tudni, hogy éppen tökéletesé váltunk? Te tanítasz minket éppen arra, hogy olyanban kell hinnünk, amiben te, és mindenki más hülye, aki nem a te eszméidet vallja... Még akkor is hülye ha vallásos, de nem úgy, mint te.
De te nem tartod magad tökéletesnek, mi?
323@
Mindenki azt gondol az evolúcióról, meg mindenről, amit akar, én is. Egyéni szoc. probléma. Véleménye is lehet mindenkinek, nekem is. Valamelyik hordozza az igazságot. Nem mondom, hogy az enyém, de akár az is.
A relatív világban a teremtést illetőleg csak relatív válaszok lehetségesek. A szellemi úton járó embernek a fejlődés nem evolúciót jelent. Az evolúció mind szellemi, mind ebből következően fizikai értelemben is szükségtelen.
A teremtésben nem az egyedi tudatok evolúciója zajlik, hanem a tökéletes, abszolút isteni tudat és lélek száll alá, a kezdetektől fogva létező tudatformák (teremtések, teremtmények) végtelen sokszínűségében, majd visszatér önmagához a teljességbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!