Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sátánisták! Mért hiszitek...

Sátánisták! Mért hiszitek Enkit Istennek?

Figyelt kérdés
Mi a bizonyítékotok Enkire, ha a Biblia az alapotok, akkor nem gondoljátok, hogy az állítólagos "Hazug Isten" elfoglalta a trónt az igazi Isten "Enki" helyett? Mért nem küzd érte? Mért csak siránkozik? :)

2016. jún. 17. 15:10
1 2 3 4 5 6
 31/56 A kérdező kommentje:

Kedves válaszoló, elősszőr a kérdésekre válaszolok. :) mi értelme a kérdés sorozatnak? Nos, látszólag nem sok, mivel választ még nem kaptam tóletek csak azt, hogy olvassam el ezt és ezt. Ez nem válasz TŐLETEK. :) A többi kérdésre végülis ugyan az a vlaszom. Mert érdekelt, hogy mi az alapja annak, amiben hisztek, azt hittem ez egyértelmű. :) az infót meg a spirits of erdu (asszem így írják, ha nem akkor bocsesz nem járok oda túl sokszor:))

A másik amire vlaszolnék az az, hogy ez egy erkölcstelen tanítás. Nos, kérdeznélek, mi erkölcstelen abban, hogy Jézus (kiemelném a pontos "j"-t) arra tanít, hogy szeresd az embereket? :) Az inkább erkölcstelen, ami a Spirits of... oldalon van, hogy: Ha valaki a te területeden van, akkor figyelmeztesd vagy szólítsd fel, hogy menjen el, de ha nem, akkor őld meg vagy bánj el vele kíméletlenűl. Ez nem erkölcsös inkább. :)

2016. júl. 1. 16:07
 32/56 A kérdező kommentje:
Spirits of Eridu, mint utólag megnéztem. :)
2016. júl. 1. 16:09
 33/56 anonim ***** válasza:

Nos, kedves kérdzeő, szívesen eljátszom a kedvedért Szájbarágó Szigfrídet, ha eddig se sikerült megérteni. Íme a válaszok a kérdéseidre:

1. Ha a biblia a kiindulási alap, akkor maga a katolikus egyház és keresztény történelem igazolja, hogy Enki, azaz Sátán (és a Démonok) pogány Istenek.

A Catholic Encyclopedia Devil Worship c. cikkében elismeri, hogy a szent iratok démonoknak kiáltják ki a dzsentilek (értsd pogányok-nemzsidók) Isteneit. Ahova a keresztény térítők betették a lábukat elkezdtek ennek szellemében tevékenykedni, igencsak szánalmas. Görögországban Zeuszt azonosították Sátánnal (ez a bibliában is benne van), emellé a híres, Bizáncban elpusztult Zeusz szobor arca alapján pingálták meg a te drága sosem létezett jézusodat.

A szlávoknál az alvilág Kígyó Istenét, a pásztorok védelmezőjét, Velest nevezték ki Sátánnak, azonban volt képük még egy szentet is fabrikálni belőle. Itt van a te keresztény hitelességed és erkölcsöd.

2. Ha a biblia lenne az alapunk, akkor azt gondolnánk, hogy a te jahvéd elfoglalta Sátán trónját. Azonban ez csak egy fikció, beteg zsidó agyak beteges képzelgéseinek a szüleménye.

3. Ha a biblia lenne a kiindulási alapunk, akkor is evidens lenne a küzdelem. A bibliában a Sátán harcood jahve ellen nem? Vagy siránkozik?

2016. júl. 1. 21:27
 34/56 Arszlán666 válasza:

"mi értelme a kérdés sorozatnak? Nos, látszólag nem sok, mivel választ még nem kaptam tóletek csak azt, hogy olvassam el ezt és ezt. Ez nem válasz TŐLETEK."

De mire is kapnál választ, arra az abszurd kérdés sorozatodra?

Ha elolvasnád a blogot, akkor rájönnél, hogy nincs értelme a kérdésednek.

"Mert érdekelt, hogy mi az alapja annak, amiben hisztek, azt hittem ez egyértelmű."

Ha érdekelne, akkor saját magadtól utánajárnál, mert minden egyértelműen le van írva.

Egyszer már elmondtam a választ, de úgy látszik a felfogásod, az egyenlő a nullával.

Nem a bibliád az alapunk.

A te "istened" nem létezik, mert a jahve a zsidó energia kollektívát jelenti, amiről olvashatsz a blogon is.

Épp ezért nem is foglalhatott el Enkitől semmiféle trónt mivel a jahve nem isten.

Ebből következtetés képpen nem harcol semmi féle "trónért" ellenben harcol az ellenség ellen a szövetségeseivel együtt.

Ebből megint következtethetsz, hogy nem siránkozik.

Egyébként a kérdésednek pont annyi az értelme, mint ha ezt tetted volna fel hogy:

Matematikusok!

Honnan tudjátok, hogy 1+1=2?

Mi erre a bizonyítékotok, hogy 1+1 valóban 2?

Mi van ha titeket átvertek, és 1+1 valójában nem is 2?

Miért csak bólogattok egyértelműen, hogy 1+1 valóban 2?

Miért nem cáfoljátok meg?

Vagy:

Emberek!

A fehér miért pont fehér?

Honnan tudjátok, hogy amit fehérnek hiszünk, az valójában nem e fekete, kék vagy piros?

Mi van ha átvernek bennünket, és a fehér valójában nem is fehér?

Miért nem cáfoljátok meg?

A lyézusodról pár szót:

És direkt írtam úgy ahogy, mert annyit is ér az a zsidó féreg.

"A másik amire vlaszolnék az az, hogy ez egy erkölcstelen tanítás."

Mi az erkölcstelen?

Az, hogy valaki kiáll magáért?

Van aki megvédi saját magát, szerettét, magántulajdonát?

Inkább az az erkölcstelen aki arra buzdít, hogy szeresd az ellenséged.

Mert direkt arra ösztönöz, hogy engedd le a védelmedet, és tegyenek úgy veled, ahogy akarnak.

Ha úgy gondolod, fordítsd oda a másik feled egy rohadt nagy bal horgosért váljék egészségedre.

Én kiállok magamért, és megvédem mind azt ami az enyém, életem, szeretteim, magántulajdon.

Magántulajdonra rátérve.

Azért én dolgoztam meg, én vettem meg, ezért az enyém.

Nem lakatos nintendóé, vagy oláh pléjsztésöné, vagy kolompár rambókettőé, hanem AZ ENYÉM!!!!

És igen is ha valaki bejön a portámra úgy, hogy én nem hívtam be, és látom, hogy elviszi azt ami az ENYÉM, akkor az élve nem fog többé kimenni, mert a meszesgödör mélyéből senki se fogja megmondani, hogy az mi volt egyáltalán, mert igen csúnya dolgot tud tenni az oltott mész!

2016. júl. 2. 00:18
 35/56 Arszlán666 válasza:

Akkor olvass a te általad olyan rohadt tökéletesnek hitt lyézusodról:

A hét főbűn:

1. Büszkeség

A názáreti hihetetlenül beképzelt, önző, és öntelt egyén volt. Negatív büszkeségét és öntömjénezését sok írásban láthatjuk. Elég arrogáns volt ahhoz, hogy megsértse a vendéglátóját, és rengeteg munkát hagyott neki, míg ő minden figyelmet magára irányított, jelezve önnön fontosságának borzasztó mértékét:

Lukács 10:38-42

38 Lőn pedig, mikor az úton menének, hogy ő beméne egy faluba; egy Mártha nevű asszony pedig befogadá őt házába.

39 És ennek vala egy Mária nevezetű testvére, ki is Jézus lábainál leülvén, hallgatja vala az ő beszédét.

40 Mártha pedig foglalatos volt a szüntelen való szolgálatban; előállván azért, monda: Uram, nincs-é arra gondod, hogy az én testvérem magamra hagyott engem, hogy szolgáljak? Mondjad azért néki, hogy segítsen nékem.

41 Felelvén pedig, monda néki Jézus: Mártha, Mártha, szorgalmas vagy és sokra igyekezel:

42 De egy a szükséges dolog: és Mária a jobb részt választotta, mely el nem vétetik ő tőle.

Aki nem szereti őt jobban mint a saját szüleit, azt nem tartja érdemesnek. Mi történt azzal hogy tiszteld atyádat és anyádat? Itt a názáreti követőinek családtagjai fölé emeli magát, ISMÉT jelezve büszkeségét és kivételes beképzeltségét:

Máté 10:37 A ki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és a ki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám.

Ez az IRIGYSÉG bűne is – irigy mindenkire, aki megosztaná másokkal is szeretetét.

A drága olajjal való masszírozás élvezete fontosabb volt neki, mint hogy eladják az olajat, és a pénzt a szegényeknek adják.

Márk 14:3-7

3 Mikor pedig Bethániában a poklos Simon házánál vala, a mint asztalhoz üle, egy asszony méne oda, a kinél alabástrom edény vala valódi és igen drága nárdus olajjal: és eltörvén az alabástrom edényt kitölté azt az ő fejére.

4 Némelyek pedig háborognak vala magok között és mondának: Mire való volt az olajnak ez a tékozlása?

5 Mert el lehetett volna azt adni háromszáz pénznél is többért, és odaadni a szegényeknek. És zúgolódnak vala ellene.

6 Jézus pedig monda: Hagyjatok békét néki; miért bántjátok őt? jó dolgot cselekedett én velem.

7 Mert a szegények mindenkor veletek lesznek, és a mikor csak akarjátok, jót tehettek velök; de én nem leszek mindenkor veletek.

A názáreti más emberi lényeket “kutyáknak” és “disznóknak” nevez, jelezve, hogy ők nála

alacsonyabbrendűek:

Máté 7:6 Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket

Azt állította, “nagyobb” Jónásnál és Salamonnál:

Máté 12:41-42

41 Ninive férfiai az ítéletkor együtt támadnak majd fel ezzel a nemzetséggel, és kárhoztatják ezt: mivelhogy ők megtértek a Jónás prédikálására; és ímé nagyobb van itt Jónásnál.

42 Délnek királyné asszonya felkél majd az ítéletkor e nemzetséggel együtt, és kárhoztatja ezt: mert ő eljött a földnek széléről, hogy hallhassa a Salamon bölcseségét; és ímé, nagyobb van itt Salamonnál.

2. Irigység

A názáreti annyira irigy volt arra, hogy bármiféle odaadást vagy szeretetet mutassanak az emberek rajta kívül bárki felé is (közeli családtagok esetén is), hogy azt követelte tanítványaitól, hagyják el a családjaikat.

Lukács 9:59-62

59 Monda pedig másnak: Kövess engem. Az pedig monda: Uram, engedd meg nékem, hogy előbb elmenjek és eltemessem az én atyámat.

60 Monda pedig néki Jézus: Hadd temessék el a halottak az ő halottaikat: te pedig elmenvén, hirdesd az Isten országát.

61 Monda pedig más is: Követlek téged Uram; de előbb engedd meg nékem, hogy búcsút vegyek azoktól, a kik az én házamban vannak.

62 És monda néki Jézus: Valaki az eke szarvára veti kezét, és hátra tekint, nem alkalmas az Isten országára.

Sok más írás is nyíltan bemutatja a názáreti irigy, haragtartó karakterét. Ezeket megtaláljátok ebben a cikkben.

3. Harag

Hihetetlen mértékű büszkesége, eltúlzott önhittsége, arroganciája, és megingatatlan hite miatt, miszerint ő a legelső és mindenre jogosult, a názáreti gyakran alanya volt a harag bűnének:

Máté 11:20-24

Ekkor elkezdé szemökre hányni ama városoknak, a melyekben legtöbb csodái lőnek, hogy nem tértek vala meg:

21 Jaj néked Korazin! Jaj néked Bethsaida! Mert ha Tirusban és Sidonban történnek vala azok a csodák, a melyek bennetek lőnek, rég megtértek volna gyászruhában és hamuban.

22 De mondom néktek: Tirusnak és Sidonnak könnyebb dolga lesz az ítélet napján, hogynem néktek.

23 Te is Kapernaum, a ki az égig felmagasztaltattál, a pokolig fogsz megaláztatni; mert ha

Sodomában töténnek vala azok a csodák, a melyek te benned lőnek, mind e mai napig megmaradt volna.

24 De mondom néktek, hogy Sodoma földének könnyebb dolga lesz az ítélet napján, hogynem néked.

A názáreti állandóan elítél, sérteget és fenyeget másokat:

Máté 23:33 Kígyók, mérges kígyóknak fajzatai, miképen kerülitek ki a gyehennának büntetését?

Márk 3:5 Ő pedig elnézvén őket haraggal, bánkódván szívök keménysége miatt, monda az

embernek: Nyújtsd ki a kezedet.

János 2:15 És kötélből ostort csinálván, kiűzé mindnyájokat a templomból, az ökröket is a juhokat is; és a pénzváltók pénzét kitölté, az asztalokat pedig feldönté;

A fenti versben látszik, hogy a názáreti elítéli a pénzkeresést a templomban, illetve a kapzsiságot, de tettei és követelései alapján ő maga a legkapzsibb mind közül.

A názáreti egyértelművé teszi, hogy háborút és viszályt hoz a földre, gyűlöletet és ellenségeskedést a családtagok közé, megtörve a család és az otthon egységét:

Máté 10:34-36

34 Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.

35 Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;

36 És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.

Türelmetlen és ideges volt egy apa jelenlétében, aki segítségért esedezett, mert a gyermeke nem tudott beszélni. Személyes ideje és energiája fontosabb volt, minthogy néhány másodpercet a nyomorult gyerekkel töltsön. Továbbá sértegette a tanítványait, és a körülötte lévő embereket, akiknek a segítségkérésére válaszolt.

Márk 9:19 Ő pedig felelvén néki, monda: Óh hitetlen nemzetség, meddig leszek még veletek? Meddig szenvedlek még titeket? Hozzátok őt hozzám.

4. Kapzsiság

A názáreti munkakerülése nem volt valami célravezető. Mivel mások adományaiból élt, voltak idők mikor ezek az adományok nem tudták kielégíteni a szükségleteit, így LOPOTT.

A Sabbaton ő és tanítványai egy farmer gabonájából ettek. Mikor megkérdezték, miért szegik meg a törvényt azáltal hogy szombaton esznek, a lopást úgy igazolta, hogy “a szombat urának” nevezte magát.

Lukács 6:1-5

1 Lőn pedig a húsvét szombatját követő második szombaton, hogy a vetések között méne által és az ő tanítványai gabonafejeket szaggatván és azokat kezeikkel kimorzsolván, ettek.

2 Némelyek pedig a farizeusok közül mondának nékik: Miért cselekszitek azt, amit szombatnapokon nem szabad cselekedni?

3 És felelvén Jézus, monda nékik: Nem olvastátok-é, mit cselekedett Dávid, mikor megéhezett ő és a kik vele voltak?

4 Mi módon ment be az Úrnak házába és vette el a szent kenyereket és ette meg és adott azoknak is, a kik vele voltak, a melyeket pedig nem szabad megenni, hanem csak a papoknak?

5 És monda nékik: Az embernek Fia ura a szombatnak is.

A názáreti lustasága és kapzsisága gyakran még több lopáshoz vezetett:

Elküldte két tanítványát, hogy lopjanak el egy szamarat és egy csikót. Nem gondolta arra, hogy ha elveszi maga számára az állatokat, az eredeti tulajdonosnak nehézségei akadnak majd. Ráadásul a názáretinek nincs bátorsága ahhoz hogy saját maga lopja el az állatokat, hanem másokat küld maga helyett.

Lukács 19:29-35

29 És lőn, mikor közelgetett Béthfágéhoz és Bethániához, a hegyhez, mely Olajfák hegyéne hívatik, elkülde kettőt az ő tanítványai közül,

30 Mondván: Menjetek el az átellenben levő faluba; melybe bemenvén, találtok egy megkötött vemhet, melyen soha egy ember sem ült: eloldván azt, hozzátok ide.

31 És ha valaki kérdez titeket: Miért oldjátok el? ezt mondjátok annak: Mert az Úrnak szüksége van reá.

32 És elmenvén a küldöttek, úgy találák, a mint nékik mondotta.

33 És mikor a vemhet eloldák, mondának nékik annak gazdái: Miért oldjátok el a vemhet?

34 Ők pedig mondának: Az Úrnak szüksége van reá.

35 Elvivék azért azt Jézushoz: és az ő felsőruháikat a vemhére vetvén, Jézust reá helyhezteték.

5. Lustaság

A názáretiről köztudott, hogy mindig is gyűlölte a fizikai munkát. A názáreti utálta a mosakodást és a fürdést is: Itt épp a mosakodást ellenzi:

Máté 15:1-20

1 Akkor írástudók és farizeusok jőnek vala Jézushoz, Jeruzsálemből, mondván:

2 Miért hágják át a te tanítványaid a vének rendeléseit? Mert nem mossák meg a kezeiket, mikor enni akarnak.

19 Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanubizonyságok, káromlások.

20. Ezek fertőztetik meg az embert; de a mosdatlan kézzel való evés nem fertőzteti meg az embert.

Márk 7:1-9

1 És hozzá gyűlének a farizeusok és némelyek az írástudók közül, a kik Jeruzsálemből jöttek vala.

2 És látván, hogy az ő tanítványai közül némelyek közönséges, azaz mosdatlan kézzel esznek kenyeret, panaszkodának.

3 Mert a farizeusok és a zsidók mind, a régiek rendelését követve, nem esznek, hanemha kezöket erősen megmossák;

4 És piaczról jövén sem esznek, ha meg nem mosakodnak; és sok egyéb is van, a minek megtartását átvették, poharaknak, korsóknak, rézedényeknek és nyoszolyáknak megmosását.

5 Azután megkérdék őt a farizeusok és az írástudók: Mi az oka, hogy a te tanítványaid nem járnak a régiek rendelése szerint, hanem mosdatlan kézzel esznek kenyeret?

6 Ő pedig felelvén, monda nékik: Igazán jövendölt felőletek, képmutatók felől Ésaiás próféta, a mint meg van írva: Ez a nép ajkaival tisztel engem, a szívök pedig távol van tőlem.

7 Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, a melyek embereknek

parancsolatai.

8 Mert az Isten parancsolatját elhagyva, az emberek rendelését tartjátok meg, korsóknak és poharaknak mosását; és sok egyéb efféléket is cselekesztek.

9 És monda nékik: Az Isten parancsolatját szépen félre teszitek, azért, hogy a magatok rendelését tartsátok meg.

A sivatagban töltött idő is önmagáért beszél. (Máté 4:1-2)

6. Falánkság

A falánkság nem más, mint szélsőségesen erős vágy a szükségesnél több étel fogyasztására. Habár a názáreti önnmegtartóztatást prédikált, úgy gondolta, ez rá nem vonatkozik. Mikor az emberek arra panaszkodtak hogy ő és a tanítványai állandóan esznek és isznak, mindig csak védekezett.

Lukács 5:33-35

33 Azok pedig mondának néki: Mi az oka, hogy a János tanítványai gyakorta bőjtölnek és

imádkoznak, valamint a farizeusokéi is; a te tanítványaid pedig esznek és isznak?

34 Ő pedig monda nékik: Avagy mívelhetitek-é azt, hogy a lakodalmasok bőjtöljenek, a míg a vőlegény velök van?

35 De eljőnek a napok, és mikor a vőlegény elvétetik ő tőlök, akkor majd bőjtölnek azokban a napokban.

Falánknak és iszákosnak ismerték.

Lukács 7:34 Eljött az embernek Fia, a ki eszik és iszik, és ezt mondjátok: Ímé a falánk és borivó ember, a vámszedők és bűnösök barátja.

Mikor nem állt rendelkezésre azonnal az ingyen étel, a názáreti haragra gerjedt. Egyszer

megátkozott egy fügefát, mert azon nem volt gyümölcs. A fa elhalt.

Márk 11:12-14, 20-22

12 És másnap, mikor Bethániából kimentek vala, megéhezék.

13 És meglátván messziről egy fügefát, a mely leveles vala, odaméne, ha talán találna valamit rajta: de odaérvén ahhoz, levélnél egyebet semmit sem talála; mert nem vala fügeérésnek ideje.

14 Akkor felelvén Jézus, monda a fügefának: Soha örökké ne egyék rólad gyümölcsöt senki. És hallák az ő tanítványai.

20 Reggel pedig, a mikor mellette menének el, látják vala, hogy a fügefa gyökerestől kiszáradott.

21 És Péter visszaemlékezvén, monda néki: Mester nézd, a fügefa, a melyet megátkoztál,

kiszáradott.

22 És Jézus felelvén, monda nékik: Legyen hitetek Istenben.

7. Bujaság

A bujaság a testi örömök iránti szélsőségesen erős vágy.

A názáreti cölibátust prédikált a követőinek, de miel ilyen képmutató, magára nem vonatkoztatta ezeket a tanításokat.

Lukács 8:1-3

1 És lőn ezután, hogy ő jár vala városonként és falunként, prédikálván és hirdetvén az Isten

országát, és vele a tizenkettő,

2 És némely asszonyok, a kiket tisztátalan lelkektől és betegségekből gyógyított meg, Mária, a ki Magdalénának neveztetik, kiből hét ördög ment ki,

3 És Johanna, Khúzának, a Heródes gondviselőjének felesége, és Zsuzsánna, és sok más asszony, kik az ő vagyonukból szolgálának néki.

A názáreti hirdette és támogatta a GYILKOSSÁGOT, önző okokból:

Lukács 19:27 Sőt ennek felette amaz én ellenségeimet is, kik nem akarták, hogy én ő rajtok

uralkodjam, hozzátok ide, és öljétek meg előttem!

A názáreti nem csak hogy TÁMOGATTA A RABSZOLGASÁGOT, de bátorította és elnézte a rabszolgák kihasználását:

Lukács 12:47 És a mely szolga tudta az ő urának akaratát, és nem végezte el, sem annak akarata szerint nem cselekedett, sokkal büntettetik meg;

Ráadásul a hegyibeszéd nem csak élet- és természetellenes (mesterséges), de a názáreti tettei sokkal hangosabban beszélnek a szavainál, és ez felfedi valódi természetét – egy nagy álszentet:

Máté 5

1 Mikor pedig látta Jézus a sokaságot, felméne a hegyre, és a mint leül vala, hozzámenének az ő tanítványai.

2 És megnyitván száját, tanítja vala őket, mondván:

3 Boldogok a lelki szegények: mert övék a mennyeknek országa.

A názáreti MINDEN volt, csak nem “lelki szegény”. Arrogáns, öntelt volt, aki mindig önmagát helyezte mások elé.

Lukács 10: 38-42

Máté 10: 37

(lásd a fenti idézeteket)

4 Boldogok, a kik sírnak: mert ők megvígasztaltatnak.

Máté 8:21-22

21 Egy másik pedig az ő tanítványai közül monda néki: Uram, engedd meg nékem, hogy előbb elmenjek és eltemessem az én atyámat.

22 Jézus pedig monda néki: Kövess engem, és hagyd, hogy a halottak temessék el az ő halottaikat.

5 Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet.

A “szelíd” “alázatost” jelent. Olvasd el a fenti bekezdéseket, amik a názáreti büszkeségéről és arroganciájáról szólnak.

6 Boldogok, a kik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek.

2016. júl. 2. 00:29
 36/56 Arszlán666 válasza:

Folytatás:

A názáreti nyíltan támogatta és pártolta a káoszt és a törvénytelenséget. Ezek az etikátlan,

öngyilkos, életellenes tanítások aláaknázták és elpusztították a jogi rendszereket, s ennek

eredményeként az áldozatot büntetik, míg a bűnözőket megjutalmazzák, és bátorítják ezt a

viselkedést. A végén össze fog omlani a civilizáció. Minden faj, ami nem képes magát megvédeni végül kipusztul. Ha az emberi test nem foglalkozna az őt megtámadó baktériumokkal és vírusokkal, közel minden ember halott lenne egy napon belül. Ezek a tanítások életellenesek, és az emberek életének elpusztítására hozták létre őket.

Máté 5:38-44

38 Hallottátok, hogy megmondatott: Szemet szemért és fogat fogért.

39 Én pedig azt mondom néktek: Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem a ki arczul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orczádat is.

40 És a ki törvénykezni akar veled és elvenni a te alsó ruhádat, engedd oda néki a felsőt is.

41 És a ki téged egy mértföldútra kényszerít, menj el vele kettőre.

42 A ki tőled kér, adj néki; és a ki tőled kölcsön akar kérni, el ne fordulj attól.

43 Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet.

44 Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket.

7 Boldogok, az irgalmasok: mert ők irgalmasságot nyernek.

A názáreti minden volt, csak nem “irgalmas”. Állandóan fenyegette, megátkozta és elítélte az embereket.

8 Boldogok, a kiknek szívök tiszta: mert ők az Istent meglátják.

A názáreti sem volt épp “tiszta szívű”.

HAZUDOTT:

János 5:31 Ha én teszek bizonyságot magamról, az én bizonyságtételem nem igaz.

A názáreti azt mondta a tanítványainak, hogy nem fognak meghalni második eljövetele előtt:

Máté 16:28 Bizony mondom néktek: Azok között, a kik itt állanak, vannak némelyek, a kik nem kóstolják meg a halált a míg meg nem látják az embernek Fiát eljőni az ő országában.

Jelenések 3:11 Ímé eljövök hamar: tartsd meg a mi nálad van, hogy senki el ne vegye a te

koronádat.

LOPOTT:

Lukács 19:29-35

Lukács 6:1-5

(lásd fent)

HIRDETTE ÉS TÁMOGATTA A GYILKOSSÁGOT puszta szeszélyből:

Lukács 19:27 (lásd fent)

Ő volt az egyik legrosszabb álszent aki valaha élt.

Máté 5:19 Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen.

9 Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak.

Máté 10:34-36

34 Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.

35 Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;

36 És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.

10 Boldogok, a kik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa. A názáreti elítéli az igazságot és ellene dolgozik – lásd a többi írást ebben a cikkben.

Máté 5:11 Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek és érettem.

Ez nyilvánvalóvá teszi, mennyire gyűlöli a názáreti az emberiséget. (Ez is jól mutatja végig a zsidók emberiség iránti gyűlöletét.)

A názáreti az öncsonkítást hirdette:

Máté 19:12 Mert vannak heréltek, a kik anyjuk méhéből születtek így; és vannak heréltek, a kiket az emberek heréltek ki; és vannak heréltek, a kik maguk herélték ki magukat a mennyeknek országáért. A ki beveheti, vegye be.

A katolikus egyház rutinszerűen kasztrálta a fiatal kóristafiúkat, hogy a hangjuk ne változzon meg.

Máté 5:29-30

29 Ha pedig a te jobb szemed megbotránkoztat téged, vájd ki azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék.

30 És ha a te jobb kezed botránkoztat meg téged, vágd le azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék.

A názáreti KEGYETLENSÉGE AZ ÁLLATOKKAL SZEMBEN:

Máté 8:30-32

30 Tőlük távol pedig egy nagy disznónyáj legelészik vala.

31 Az ördögök pedig kérik vala őt mondván: Ha kiűzesz minket, engedd meg nékünk, hogy ama disznónyájba mehessünk!

32 És monda nékik: Menjetek. Azok pedig kimenvén, menének a disznónyájba: és ímé az egész disznónyáj a meredekről a tengerbe rohana, és oda vesze a vízben.

2016. júl. 2. 00:32
 37/56 Arszlán666 válasza:

A Pogány Dzsentil népeknél elfogadott volt, hogy mindenki kiállhatott saját magért, megvédhette magát, és volt fegyvere is, lásd Magyar Őseink, Északiak(Vikingek), és épp ezért sokkal kiegyensúlyozottabb társadalmak léteztek.

A bűnöző kétszer, háromszor is meggondolta, hogy a bűnözés útjára lépjen e, mert tudta, hogy beletörhet könnyen a bicskája.

USA-ban a déli államaiban, ahol még mindig jár alanyi jogon a fegyver ha valaki betölti a 18. életévét, lényegesebben kevesebb a bűnözés, mint az északi államokban, ahol nem lehet akárkinek fegyvere.

2016. júl. 2. 00:39
 38/56 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók, a végére csak sikerült megválaszolni azt a kemény 4 kérdést, amit feltettem. :) Köszönöm ezt utólag is. Előjáróban elmondanám, hogy az összes kérdésre válaszolni fogok, amit itt nekem most feltettetek vagy kifejtettetek.

Utánna viszont elfogok köszönni, mivel amiért jöttem megkaptam és mást nem is akarok tőletek, plusz egyébként sem akarok sok időt erre elpazarolni (csak annyit, amit feltétlen muszálj).

"Nos, kedves kérdzeő, szívesen eljátszom a kedvedért Szájbarágó Szigfrídet, ha eddig se sikerült megérteni. Íme a válaszok a kérdéseidre:

1. Ha a biblia a kiindulási alap, akkor maga a katolikus egyház és keresztény történelem igazolja, hogy Enki, azaz Sátán (és a Démonok) pogány Istenek.

A Catholic Encyclopedia Devil Worship c. cikkében elismeri, hogy a szent iratok démonoknak kiáltják ki a dzsentilek (értsd pogányok-nemzsidók) Isteneit.

Ahova a keresztény térítők betették a lábukat elkezdtek ennek szellemében tevékenykedni, igencsak szánalmas. Görögországban Zeuszt azonosították Sátánnal

(ez a bibliában is benne van), emellé a híres, Bizáncban elpusztult Zeusz szobor arca alapján pingálták meg a te drága sosem létezett jézusodat.

A szlávoknál az alvilág Kígyó Istenét, a pásztorok védelmezőjét, Velest nevezték ki Sátánnak, azonban volt képük még egy szentet is fabrikálni belőle.

Itt van a te keresztény hitelességed és erkölcsöd.

2. Ha a biblia lenne az alapunk, akkor azt gondolnánk, hogy a te jahvéd elfoglalta Sátán trónját. Azonban ez csak egy fikció, beteg zsidó agyak beteges képzelgéseinek a szüleménye.

3. Ha a biblia lenne a kiindulási alapunk, akkor is evidens lenne a küzdelem. A bibliában a Sátán harcood jahve ellen nem? Vagy siránkozik?"

Köszönöm, hogy eljátszod kedves válaszoló a "Szájbarágó Szigfrídet" mostmár megértettem, és végre értem, hogy miben és mért is hisztek. :)

1.: Szóval, jól gondoltam, hogy a Biblia az alap, ugyanis ez látszódott és most is úgyértem, hogy ezt támasztottad alá, tehát ezt is köszönöm. a Válaszom az (bár nem az én dolgom ez),

hogy valóban démon pl.: Zeus is! Ha nem is igaz az amit a Biblia ír ezekről a démonokról, akkor is számomra elég fura az, hogy van egy fő isten és annak vannak gyerekei akik egész fura módon,

Félistenek. Nos, róluk is olvashatsz a Bibliában, csak Nephilimnek avagy Óriásoknak vannak megnevezve, akik hitetlen agresszívek és gonoszak voltak (Mózes könyveiben olvashatsz róluk a legtöbbet)

Az, hogy Jézusnak a szobrát vagy arcképéről készűlt festményket kiről vagy miről ábrázolták, szerintem nem mérvadó. Jézus kinézetéről a Biblia jóformán annyit ír, hogy volt szakálla és mivel Zsidó volt

valószínüleg barnább bőrü volt, mint az európai ember és göndör hajú. Megint csak azt tudnám mondnani mint az előző bejegyzésemben, hogy az erkőlcs benne van a Bibliában, csak TI nem látjátok meg direkt.

Lényeg ez. :) A másik meg az, hogy ha számodra az az erkőlcs, hogy ki honnan másolta kinek az arcképét, akkor te nem vagy tisztában az erkőlcs fogalmával. :)

2.: Állítólag, ahogyan én utána olvastam, ti abban hisztek, hogy a Sátánt(ugye Enkit) letaszította a "hazug" Isten és most vissza akar jutni, tehát végülis a ti agyszüleményetek is ez.

3.: Hát, nehezen nevezném a Sátán "harcát" harcnak, de legyen harc. Semmi esélye nincsen, de ebbe nem mennék bele, mert ez olyan gyerekes már, hogy: "Az én bátyám nagyobb a tiednél bebebee!"

Szal, ezt inkább hanyagolom. Tudod ez az a tipikus: "kinek a f... nagyobb dolog". :D

Előjáróban Arszlán666-nak: Tudod, én is tudnék megint csak gyerekes lenni, de nem leszek! Jézus az Jézus és nem pedig "lyézus"! Ha már nyelvtant sem helyezed előtérbe, akkor mért akarsz bárkinek bármit is írni? :)

Kérnélek, a tiszelet (már ha ismered a fogalom lényegét) megadására, hamár egyszer én is megtiszteltelek ennyivel. Köszönöm :)

Tehát, minden kérdésedre megpróbálok a lehető legpontosabban válaszolni, és a legkielégítőbben.

"1. Büszkeség

A názáreti hihetetlenül beképzelt, önző, és öntelt egyén volt. Negatív büszkeségét és öntömjénezését sok írásban láthatjuk.

Elég arrogáns volt ahhoz, hogy megsértse a vendéglátóját, és rengeteg munkát hagyott neki, míg ő minden figyelmet magára irányított,

jelezve önnön fontosságának borzasztó mértékét: Lukács 10:38-42"

Ezt a verset úgy nézem picit félre olvastad, és félre gondoltad, mondjuk nem is csoda, hisz nem vagy megtérve, ha valóban annyira ismernéd a Bibliát tudnád,

hogy a Szent Szellem magyaráz/tanít(János evangéliuma 14:26; 16:13; Effézus 1:17 ajánlom figyelmedbe :))

Itt ugyanis Márta és Mária jól tudta ki is az a Jézus. Tudták, hogy Isten van ott velük, és hogy Őt szolgálják ki. Jézus kifejezetten azért nem mondta Máriának, hogy

"Na asszony cselekedj a Nővérednek kedvesen!" mert Mária Istennel űlt egy asztalnál. :) ennyire egyszerű. Semmi arrogancia nem volt benne. Szerinted, a Király nem érdemli meg,

Hogy ha megtér valahol Őt kiszólgálják? Szerintem, mindenesetben meg kell kapja a neki kijárt tiszteletet, főleg ha Ő volt a Király is. :)

Folytatom:

"Az irígység: Máté 10:37"

Namár most, tisztában vagyok azzal, hogy nem akarod megérteni, és mivel a sátán már annyira elvakított sajnos nagy a valószínűsége, hogy nem is fogod SOHA megérteni ezeket, amiket mondok. :)

Ebben a Versben, Jézus arról beszél, Hogy aki jobban ragaszkodik a Szüleihez mint Istenhez az nem méltó az Istenhez. Tehát, ha jobban tisztelem a nagyanyámat katonaként mint a Királyomat, mert

a nagyanyámért előbb hallnék meg mint a királyomért akkor nem leszek jó katona értelem szerűen (nem a legjobb példa, mert szívem szerint mindkettőért meghalnék, de Nyílván a királyomat helyezem előtérbe és az ő parancsait),

mert nem fogok harcolni, nemde? :)

Aztán: "A drága olajjal való masszírozás élvezete fontosabb volt neki, mint hogy eladják az olajat, és a pénzt a szegényeknek adják. Márk 14:3-7"

Nos, mivel itt vagy gondolom, neked is van egyfajta szabad akaratnak nevezett valamid. Ennek a nőnek is volt ilyenje. Ő törte meg az olajjal teli edénykét/fiolát és nem azért mert Jézus vagy a tanítványok ütlegelni kezdték.

Felháborodtak a tanítványok igen. De mivel, mindenkinek van szabad akarata Jézus a Nőre hagyta, és megint a király példámmal tudnék jönni, hogy a Király netán nem érdemli meg, hogy drága olajjal kennyék be saját akaratukból

a fejét? Szívük joga, nem? :)

Majd: "A názáreti más emberi lényeket “kutyáknak” és “disznóknak” nevez, jelezve, hogy ők nála

alacsonyabbrendűek: Máté 7:6"

Példabeszéd megint csak. Itt a Szellemi javakról beszél az írás. A kutyák/disznók kifejezést azért használja, mivel a nem hívő emberek olyanok, mint a kutyák vagy a disznók. Ha mondod a szellemi javaidat, hogy ők is megértsék,

akkor a nem megtért emberek úgy fognak bánni veled, mint a disznók vagy a kutyák, ha Gyémántot vagy valami drágaságot dobsz oda nekik.

"Azt állította, “nagyobb” Jónásnál és Salamonnál: Máté 12:41-42"

Valóban ezt állította, de ez így igaz! Jézus, maga Isten volt, ahogy azt a Biblia is írja több helyen is (János evangéliuma 1:1,14; Rómaiakhoz írt levél 9:5 és 14:11-12; 1János 5:20 versek, tudom nem akarod elovasni ezeket, de erőltesd meg magad

én is elolvastam azt, amit te ide leírtál :) ). Nem csak Jónásnál és Salamonnál, de még Mózesnél és az angyaloknál is nagyobb volt, ahogy az írás is mondja a Zsidókhoz írt levél egész 1. fejezetében és a Zsidókhoz írt levél 3:1-6 versekben.

"A názáreti annyira irigy volt arra, hogy bármiféle odaadást vagy szeretetet mutassanak az emberek rajta kívül bárki felé is (közeli családtagok esetén is), hogy azt követelte tanítványaitól, hagyják el a családjaikat: Lukács 9:59-62"

Egyáltalán nem volt irígység a szívében Jézusnak. Mint mondtam a közelmúltban, az embernek van szabad akarata, amit sosem rest használni (lásd: saját magadat!). Nos, ezeknek az embereknek is volt szabad akartuk. Saját maguk akarták követni Jézust

bármiáron is. Jézus természetesen örült ennek, de megint egy példával élnék: "Te egy Király vagy, hát nem elvárnád a népedtől, hogy kövessen téged?" Szerintem, de! De megis érdemled, mivel te vagy a nép uralkodója, és a tiszteletet meg fogják adni neked. :)

Isten is így van ezzel, van a nép (az emberíség), akiktől elvárja az uralkodó (Isten), hogy kövessék Őt.

"Sok más írás is nyíltan bemutatja a názáreti irigy, haragtartó karakterét. Ezeket megtaláljátok ebben a cikkben."

Erre nagyon egyszerű a válaszom. Isten szavát ne más könyvekből keresd ki! Isten szava maga a Biblia, ha én mondok neked valamit, azt nem a 3. féltől kérdezed meg, hogy én mit mondtam, hanem tőlem és rám figyelsz nem rá, nemde? :)

"3. Harag:

Hihetetlen mértékű büszkesége, eltúlzott önhittsége, arroganciája, és megingatatlan hite miatt, miszerint ő a legelső és mindenre jogosult, a názáreti gyakran alanya volt a harag bűnének: Máté 11:20-24"

Nos, mivel látom, hogy olvasod a Bibliát, akkor gondolom tudod nyílván azt is milyen csodákat tett ott Jézus. Bethsaidában egy vakot gyógyított meg úgy, hogy megnyálazt és a vak szemére tette a kezeit. Korazin-ban megint csak más csodákat tett Jézus,

ezeket a városokat azért kárhoztatta, mert nem tértek meg pedig csodát vártak Istentől, Ő pedig megadta azt nekik. Ahogy Jézus is mondja, "legyen az ő hitük szerint." :)

Kapernaumban, egy Százados szolgáját gyógyította meg, úgy hogy ott sem volt. Na, akkor kérdezem, nem jogos-e a haragja? Te teszel dolgokat a nép érdekében amit ők kérnek. De azt mondják, nem te nem tetted meg a dolgaidat, ezért nem leszel a királyunk

és nem is követünk téged. Te nem haragudnál meg a népre emiatt? :)

"A názáreti állandóan elítél, sérteget és fenyeget másokat: 1.Máté 23:33"

2.Márk 3:5

3.János 2:15

1.: Na, akkor kérnélek olvasd tovább Máté 23:34-39:

34 Annakokáért ímé prófétákat, bölcseket és írástudókat küldök én hozzátok: és azok közül némelyeket megöltök, és megfeszítetek, másokat azok közül a ti zsinagógáitokban megostoroztok és városról-városra üldöztök.

35 Hogy reátok szálljon minden igaz vér, amely kiömlött a földön, az igaz Ábelnek vérétől Zakariásnak, a Barakiás fiának véréig, akit a templom és az oltár között megöltetek.

36 Bizony mondom néktek, mindezek reá következnek erre a nemzetségre.

37 Jeruzsálem, Jeruzsálem! Ki megölöd a prófétákat és megkövezed azokat, akik te hozzád küldettek, hányszor akartam egybegyűjteni a te fiaidat, miképpen a tyúk egybegyűjti kis csirkéit szárnya alá; és te nem akartad.

38 Ímé, pusztán hagyatik néktek a ti házatok.

39 Mert mondom néktek: Mostantól fogva nem láttok engem mindaddig, mígnem ezt mondjátok: Áldott, aki jő az Úrnak nevében!

Itt arról beszél, hogy Isten még küld is Bölcseket és írástudókat, akik segítenek az embereknek, de azokat csak megfeszítik és megis ölik. Kérdem én nem jogos a felháborodása Jézusnak? Dehogynem! Hogy, ha én küldök

segítséget, de te nem fogadod el, ha nem még megis ölöd a segítséget, és rinyálsz, hogy nem jött segítség, akkor nyílván felháborodom, hogy hát ott volt nem kellett volna megőlnöd. Nemde? :)

2.: Megint csak a figyelmetlenséged az oka, annak, hogy jogtalannak ítéled a haragot. Olvass kicsit visszább Márk 3:1-6:

1 És ismét beméne a zsinagógába, és vala ott egy megszáradt kezű ember.

2 És lesik vala őt, hogy meggyógyítja-é szombatnapon; hogy vádolhassák őt.

3 Akkor monda a megszáradt kezű embernek: Állj elő a középre.

4 Azoknak pedig monda: Szabad-é szombatnapon jót vagy rosszat tenni? lelket menteni, vagy kioltani? De azok hallgatnak vala.

5 Ő pedig elnézvén őket haraggal, bánkódván szívök keménysége miatt, monda az embernek: Nyújtsd ki a kezedet. És kinyújtá, és meggyógyult a keze és éppé lőn, mint a másik.

6 Akkor a farizeusok kimenvén, a Heródes pártiakkal mindjárt tanácsot tartának ellene, hogy elveszítsék őt.

Itt sem jogos a harag? Direkt provokáció gyanánt mennek oda a farizeusok, hogy direkte istenkáromlónak mutassák be Jézust, aki Szombat napján (Zsidók pihenő napján) gyógyítani merészel.

Nos, Isten tudja a gondolataidat, és azt is, hogy azokról mit gondolsz. Valószínüleg Jézus tudta, mért viszik oda a sorvadt kezű fiút, de Ő mégis meggyógyította. Aztán a Farizeusok, azon

tanakodtad utána, hogy hogyan őljék meg. Nem jogos a harag szerinted? :)

3.: Olvass vissza picit megint. János 2:13-16:

12 Azután leméne Kapernaumba, ő és az ő anyja és a testvérei és tanítványai; és ott maradának néhány napig,

13 Mert közel vala a zsidók husvétja, és felméne Jézus Jeruzsálembe.

14 És ott találá a templomban az ökrök, juhok és galambok árúsait és a pénzváltókat, amint ülnek vala:

15 És kötélből ostort csinálván, kiűzé mindnyájokat a templomból, az ökröket is a juhokat is; és a pénzváltók pénzét kitölté, az asztalokat pedig feldönté;

16 És a galambárúsoknak monda: Hordjátok el ezeket innen; ne tegyétek az én Atyámnak házát kalmárság házává.

Itt mint láthatod, Istenházából (a templomból) csináltak a Zsidók piacot sőt pénzt kértek azért is hogy a Zsinagógába bemehessenek, holott elvileg ez megvolt tíltva nekik. Nem törődtek

a tőrvénnyel, és Isten megharagudott. Jogos volt szerintem. :)

2016. júl. 4. 21:58
 39/56 A kérdező kommentje:

"A fenti versben látszik, hogy a názáreti elítéli a pénzkeresést a templomban, illetve a kapzsiságot, de tettei és követelései alapján ő maga a legkapzsibb mind közül."

Kérlek, mi a kapzsi Jézusban? Az, hogy a vámszedőket és akik a templom előtt pénzt kerestek jól megverte? azért mert Pénzt kerestek számukra is tíltott helyen, és megverte őket?

Isten nem kért soha semmiért sem semmit sem. :) Ingyen adta, ahogy az írás is mondja, az evangélium ingyenes szolgálata! Én sem kérek tőled pénz, hogy ezeket elmondhassam

és én Keresztény (krisztus követője) vagyok :)

"A názáreti egyértelművé teszi, hogy háborút és viszályt hoz a földre, gyűlöletet és ellenségeskedést a családtagok közé, megtörve a család és az otthon egységét: Máté 10:34-36"

Valóban ezt írja, de ez egy tény! Nekem sincs veled békességem, mert nem értünk egyet. Ez nem kifejezetten azt jelenti, hogy én most rögtön megőllek, hanem azt, hogy nem értünk egyet.

Jézus a háborúskodást/viszályt így értette, nem úgy, hogy kelljenek fel és öljenek embert. Gondolkozz picit, viszály van vagy nincs viszály? szerintem az van, Én hírdetem az igazat, te

pedig a számodra kitűzött igazadat hírdeted. Szerinted, Jézus=Lyézus amit te gúnyból mondasz rá, szerintem meg, te egy ember vagy, aki elvakult és nem is akarja látni, hogy rossz úton halad. :)

"Türelmetlen és ideges volt egy apa jelenlétében, aki segítségért esedezett, mert a gyermeke nem tudott beszélni. Személyes ideje és energiája fontosabb volt, minthogy néhány másodpercet a nyomorult gyerekkel töltsön.

Továbbá sértegette a tanítványait, és a körülötte lévő embereket, akiknek a segítségkérésére válaszolt. Márk 9:19"

Állj. Türelmetlen és ideges? Tévedés, Jézus itt arra célzott, hogy a tanítványai, kicsiny hitüek voltak, és nem tudták meggyógyítani. Itt nincs semmilyen fárradalom, maximum amiatt, hogy kicsi az emberek hite.

És akkor sem, hagyta ott őket. Meggyógyította és a gyerek meggyógyúlt. Olvasd ezt a részt is picit tovább és talán megérted: Márk 9:19-24:

19 Ő pedig felelvén néki, monda: Óh hitetlen nemzetség, meddig leszek még veletek? Meddig szenvedlek még titeket? Hozzátok őt hozzám.

20 És hozzá vivék azt; és mihelyt ő meglátta azt, a lélek azonnal szaggatá azt; és leesvén a földre, tajtékot túrván fetreng vala.

21 És megkérdezé az atyját: Mennyi ideje, hogy ez esett rajta? Az pedig monda: Gyermeksége óta.

22 És gyakorta veté őt tűzbe is, vízbe is, hogy elveszítse őt; de ha valamit tehetsz, légy segítségül nékünk, könyörülvén rajtunk.

23 Jézus pedig monda néki: Ha hiheted azt, minden lehetséges a hívőnek.

24 A gyermek atyja pedig azonnal kiáltván, könnyhullatással monda: Hiszek Uram! Légy segítségül az én hitetlenségemnek.

4. Kapzsiság:

A názáreti munkakerülése nem volt valami célravezető. Mivel mások adományaiból élt, voltak idők mikor ezek az adományok nem tudták kielégíteni a szükségleteit, így LOPOTT.

A Sabbaton ő és tanítványai egy farmer gabonájából ettek. Mikor megkérdezték, miért szegik meg a törvényt azáltal hogy szombaton esznek, a lopást úgy igazolta, hogy “a szombat urának” nevezte magát. Lukács 6:1-5"

Semmiféle lopásnak nem lehetünk itt szemtanúi. Ugyanis, itt nem lopott! Vándoroltak, megéheztek hát ettek. szerinted, Jézus mivel teljesen ember is volt nem kellett volna ennie? Ha lopott volna nyílván a farizeusok is

megemlítenék, de nem tették, pedig ha valaki, akkor a farizeusok ezt NAGYON komolyan vették (túl komolyan!). Mégsem szóltak, mért nem? Szerintem, azért mert nem lopott. :)

"A názáreti lustasága és kapzsisága gyakran még több lopáshoz vezetett:

Elküldte két tanítványát, hogy lopjanak el egy szamarat és egy csikót. Nem gondolta arra, hogy ha elveszi maga számára az állatokat, az eredeti tulajdonosnak nehézségei akadnak majd.

Ráadásul a názáretinek nincs bátorsága ahhoz hogy saját maga lopja el az állatokat, hanem másokat küld maga helyett. Lukács 19:29-35"

Olvasd el kérlek az egészet. :) Megérted majd, hogy a szamárcsikó Gazdái is vele mentek, ha akarták volnak azt a csikót Jézus nyomban vissza adta volna, ebben biztos vagyok. De ők is hittek, szabad akaratukból

tettek így. Tudták, hogy hol a szamár, hisz maguk is ott voltak. Nem volt lopás, mert maguk a gazdák is ment oda, ahol volt a csikó is. Semmi lopás sem volt itt. :)

"5. Lustaság:

A názáretiről köztudott, hogy mindig is gyűlölte a fizikai munkát. A názáreti utálta a mosakodást és a fürdést is: Itt épp a mosakodást ellenzi: Máté 15:1-20"

Tévedés! Jézus soha sem vetette meg a fizikai munkát, ugyanis Ő ács volt. Az akkori korban (nyílván tudod, mert olvasod az Írást is) a fiúnak tovább kellett vinnie apja hagyatékát!

Jézus tovább vitte, az írás azt írja: Acsmester fia volt aki maga is dolgozott apjával. Márk evangéliuma 6:3 (eredeti görög szószedetből):

"Hát nem-e ő az az ácsmester, Mária fia és testvére Jakabnak és Józsefnek..."

"A sivatagban töltött idő is önmagáért beszél. (Máté 4:1-2)"

Őőő, mért is lusta az, aki 40 napon és éjjelen át vándorol, azért hogy Galiléába eltudjon menni? Szerinted, várta volna meg a buszt? Semmi lustaság nem volt benne, elindúlt mert Galiléában volt dolga. :)

"6. Falánkság

A falánkság nem más, mint szélsőségesen erős vágy a szükségesnél több étel fogyasztására. Habár a názáreti önnmegtartóztatást prédikált, úgy gondolta, ez rá nem vonatkozik.

Mikor az emberek arra panaszkodtak hogy ő és a tanítványai állandóan esznek és isznak, mindig csak védekezett. Lukács 5:33-35"

Előjáróban, nem volt falánk tessék megnézni picit jobban Máté 4:1 versektől. :) Ő maga éhezett 40 napon és éjjelen át. :) Az ember jobb esetben étlen szomjan 1 hétig bírja. Mért is volt falánk?

Mert neki is szükségletei voltak, csak úgy mint a többi embernek? De a válasz Lukács 5:33-35-re: Érdekes, nem tudtam, hogy a példázatot sem érti meg valaki. Adott egy ház, ahol ünnepelnek mert ott a vőlegény

(Jézus) a násznép, pedig az emberek (a tanítványok) ünnepelhettek a Zsidók, és tették is. Ünnepeltek, mert ott volt Isten köztük. Itt semmi falánkságról nincsen szó. :)

"Falánknak és iszákosnak ismerték. Lukács 7:34"

Picit figyelmesebben olvass. Azt mondják rá! Ez nem kimondottan igaz, ha valakire csak azért mondanak ilyet, mert nem szeretik az még nem fetétlen igaz is! Ne feledjük a Zsidók akarták megőlni többször is Jézust!

Komolyan adhatunk szavahietőséget nekik, csak azért mert evett és ivott, és voltak szükségletei? Nem hiszem. :)

"Mikor nem állt rendelkezésre azonnal az ingyen étel, a názáreti haragra gerjedt. Egyszer

megátkozott egy fügefát, mert azon nem volt gyümölcs. A fa elhalt. Márk 11:12-14, 20-22"

Újabb példabeszéd! Itt, Isten a termést adó emberkről beszél avagy a megtért emberekről. Ahogy olvashatod az írásban, Jézus rendszerint a hívő embert jó termő bokornak mondta. Ez nem azt jelenti, hogy Ő most

le növényezett valakit, hanem azt értheti itt a józan ember, hogy példabeszédben az áldott ember olyan mint a Jó termő fa! Viszont, ha egy álkeresztényről van szó, vagy "rossz" fáról az nem terem gyümölcsöt sem!

Egyszóval, nincs értéke annak, amit mond a Hitetlen ember. :)

"7. Bujaság

A bujaság a testi örömök iránti szélsőségesen erős vágy.A názáreti cölibátust prédikált a követőinek, de miel ilyen képmutató, magára nem vonatkoztatta ezeket a tanításokat. Lukács 8:1-3"

Várjunk várjunk várjunk. Itt semmiféle testi gyönyört nem érzett Jézus, honnan szedted ki ebből a versből ezeket? :D Itt arról van szó, hogy Jézust követték asszonyok is! Ennyi, ez ennyire egyszerű. :) Olvass figyelmesebben!

"A názáreti hirdette és támogatta a GYILKOSSÁGOT, önző okokból: Lukács 19:27"

Igen, mostmár látom, hogy mért mondja a Biblia azt, hogy a Szent Szellem tanít. Valóban szükség van rá. :)

Nos, olvass vissza pöppet. Elmondom példával: "Van egy Király, aki mindent megtett a népéért és ezek mellett a népe egyrésze nem tiszteli őt, azt nyílvánosak kivégezték!"

Namármost, Isten nem egy gyötrő Isten, hanem egy szerető, törődő és vigyázó Isten! De! Megérdemli azt, hogy ne megkövezzék vagy ne átkozzák, nem igaz? akkor most a választ: Ez példabeszéd. Olvasd el az egészet és megérted, hogy itt

Példában elmondja Jézus azt, hogy aki nem becsüli meg azt, amit az ura neki adott és nagy becsben is tartja szolgáját, mert rá bíz valamit. Azonban, a szolga ezzel nem él és nem is törődik vele jóformán semmit se,

akkor nem fog kapni semmit és elvész. Ez csak példa volt. :)

"A názáreti nem csak hogy TÁMOGATTA A RABSZOLGASÁGOT, de bátorította és elnézte a rabszolgák kihasználását: Lukács 12:47"

Nem. :) Az egészet olvasd el! Ez is csak példa. :) Itt arról beszél, hogy a Királyok/uralkodók is bánjanak úgy a szolgákkal ahogy bánik Isten is a Királyokkal. Megad nekik mindent, hisz Királyok és uralkodók. De hogy érthetőbb legyen,

elmondom példában: "Én egy tábornok vagyok, aki alatt van egy ezredes. Ennek az ezredesnek megmondom, hogy az én alattam szolgáló katonákra (századosok, tizedesek, kapitányok és közlegények) figyeljen és bármi gondjuk van segítsen nekik

elmegyek, mert nekem is van főnököm (az elnök például) és behívott magához. Mikor vissza érek, az alattam szolgálók panaszkodni kezdenek az ezredesre, hogy valakit lefokozz valakit eltanácsolt halasztások végett. Nincs jogom, lefokozni

azt az ezredest, mert a tábornoka jelenlétén kívül olyat tett amit a tábornoknak tudnia kellett volna és azt csak az engedéjével tehette volna meg? Szerintem, van. Hát így van ISten is.

Joga van megbüntetni azt a vezetőt, aki az Ő háta mögött olyat tesz ami nincs neki megengedve. :)

"Máté 5:1-3"

Mért is álszent? Mert vígaszt nyújt annak, akinek éppen szüksége volt rá? Szerintem nem volt az. :)

2016. júl. 4. 21:59
 40/56 A kérdező kommentje:

2. Rész

Innentől kezdve már nem fogok annyira tételesen válaszolgatni, mert nincs igazán értelme. :)

"Folytatás:

A názáreti nyíltan támogatta és pártolta a káoszt és a törvénytelenséget. Ezek az etikátlan,

öngyilkos, életellenes tanítások aláaknázták és elpusztították a jogi rendszereket, s ennek

eredményeként az áldozatot büntetik, míg a bűnözőket megjutalmazzák, és bátorítják ezt a

viselkedést. A végén össze fog omlani a civilizáció. Minden faj, ami nem képes magát megvédeni végül kipusztul. Ha az emberi test nem foglalkozna az őt megtámadó baktériumokkal és vírusokkal, közel minden ember halott lenne egy napon belül.

Ezek a tanítások életellenesek, és az emberek életének elpusztítására hozták létre őket."

Máté 5:38-44"

Jó tehát, adott vagy te egy olyan képességgel amit nem tudsz irányítani (baktériumok elleni védelem) de mégis működik, kérdezem tőled kinek köszönhető, enkinek vagy az evolúciónak? :)

Isten olyan, dolgokat "progaromozott" beléd amikről jobb esetben picike részleteket tudsz. 1/25 részét használod az egész testednek. De mégis működnek a figyelmeden kívül IS! :)

A Biblia nem arra tanít, hogy hülye legyél, de arra sem, hogy gyílkolj. Védd meg magad, de ne őlj! Az imént említett részeidben mondtad, hogy Jézus gyílkos volt, akkor most a Biblia

állításod szerint, mire is tanít, mert nem értem. Szerintem arra tanít, hogy ne őlj de ne légy hülye sem, hogy ott állsz a háború kellős közepén és lelöveted magad. :)

"7 Boldogok, az irgalmasok: mert ők irgalmasságot nyernek.

A názáreti minden volt, csak nem “irgalmas”. Állandóan fenyegette, megátkozta és elítélte az embereket.

8 Boldogok, a kiknek szívök tiszta: mert ők az Istent meglátják.

A názáreti sem volt épp “tiszta szívű”."

Hm, kit fenyegetett? Kérdezem. :) Isten, teljesen írgalmas volt. Gyógyította az embereket, sőt még a ku...al, és a vámszedőkkel (egyszóval bűnösökkel) együtt evett, ivott és beszélgetett. Amit megis jegyzett egy farizeus.

Teljesen tiszta szívű volt. Isten, ott volt mindig mikor szükség volt rá és nem hagyta el azokat soha sem, akiknek szükségük volt rá. :)

kihagytam egy pár részt mert úgy érzem, mivel nem vagyok katolikus nem érzem magamat jogosúltnak arra, hogy válaszoljak. :)

Annyit elmondok azért, hogy a Katolikusoknál, igen volt ilyen. De arról nem a most élő emberek tehetnek, főleg nem én, akinek mégcsak köze sincs a katolikusokhoz. Semmi öncsonkítást nem tanított, csupán ha valami a bűnre visz

azt vesd el. Példák tönkelege! :)

Máté 8:30-32

Itt a Démonokat űzi bele a disznónyájba, Mivel a Démonok kérték ezt tőle. Legyen az ő hitük szerint. :)

És mégegyszer, megtudtam azt amit meg akartam tudni. Nem kívánok több időt erre fecsérelni, ha válaszol valameikőtök azt elolvasom, vagy kérdez 1-et 2-öt talán azokra válaszolok, de ebbe több időt nem akarok bele feccőlni. Köszönöm és sziasztok! :)

2016. júl. 4. 22:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!