Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az egyház elfogad egy mestersé...

Az egyház elfogad egy mesterségesen fogant vagy egy mesterségesen megváltoztatott génállományú magzatot Istentől valónak?

Figyelt kérdés
Arról beszélek, pl, hogy kicserélnek egy rossz gént az utódban egy másik nőből származó petesejt génállományával, hogy kijavítsa, így kvázi két anyja van a gyereknek. Olvastam erről és nagy volt a felháborodás a vallásosak részéről. Vagy miként ismernek el pl egy emberi klónt? Jó ez tiltott, de ha létezni ilyen? A titkos laboratóriumokban nem kizárt, hogy állítanak elő klónokat.

2016. jún. 16. 11:57
1 2 3 4 5 6
 11/53 Flogeir ***** válasza:
Ja és azt az akadékoskodásom ellenére tartom továbbra is, hogy amíg emberi génállományú az utód, addig ugyanolyan ember, mint bárki más, Isten szemében is.
2016. jún. 16. 14:45
 12/53 A kérdező kommentje:

# 10"Egyébirán ki fog derülni, mert a kocka már el van vetve."

Ez igaz, addig kár filózni rajta, hogy mi lenne ha. Lehet már ezerrel mennek a kutatások és a tanulmányozások.

"Ki mondja meg mi a jó?"

Minden jó érzésű ember egy egészséges gyerekre mondja azt, hogy jó. Ebből nem következik az, hogy egy fogyatékos az már rögtön rossz, de az jó, hogy ezt meg tudjuk előzni. Az megint nincs benne a bibliába, hogy ez bűn lenne. Ez csupán egy elképzelés és az egyház álláspontja, hogy bűn és nem etikus. Jó azt én is ellenzem, hogy neagyisten állati génekkel keverjék az emberit, de amíg segítenek azon, akinek nem lehet egészséges gyereke, csak beteg, addig azt mondom, hogy ez egy jó dolog. Lehet, hogy Isten sem ellenzi, ezt nem tudhatja senki. Nem azért vagyunk itt, hogy együnk igyunk szaporodjunk, azt az állatok is meg tudják csinálni. Szerintem az ember többre hivatott, arra, hogy okosodjon, fejlődjön, kutasson, tapasztaljon.

2016. jún. 16. 15:04
 13/53 Flogeir ***** válasza:

Az egészséges gyerek jó, de ki mondja meg egy génről, hogy jó vagy rossz? Természetesen vannak olyan gének, amelyekről tudjuk, hogy betegséget okoznak, de mi van azokkal, amelyek csak szimplán előnytelenek. Ki mondja meg, hogy például egy kövérségre hajlamosító gént cserélni kell-e? Vagy hogy ne legyen világos szemű az utód, mert az haljamosít hályogra? HOl a határ?

Erre a témára már most egy komoly iparág épült, EZÉRT BIZTOS, HOGY NEM CSAK HOGY FOLYNAK A KUTATÁSOK, HANEM MÁR OLYAN DOLGOKAT CSINÁLTAK, AMIKET NEMZETKÖZI EGYEZMÉNYEK TILTANAK. Azért működnek ezek a génsebészetek az óceán vagy tenger közepén, vagy olyan országokban, ahol semmiféle egyezménnyel nem foglalkoznak.

Ha ez az iparág pedig beindul, akkor pedig ne hidd, hogy csak beteg géneket fognak "javítani".

2016. jún. 16. 15:38
 14/53 anonim ***** válasza:
100%

Az egyháznak az a problémája a mesterséges megtermékenyítéssel, hogy közben egy csomó megtermékenyített petesejtet dobnak ki a kukába, ami már ugyanúgy embernek számít.

A klón érdekes dolog, de csak annyit fűznék hozzá, hogy az ember nem csak DNS... lelket meg még nem tudtunk gyártani.

2016. jún. 16. 15:42
 15/53 A kérdező kommentje:
Nincsen kövérségre hajlamosító gén, legalább is eddig nem találtak. Egy egészséges határnál én meghúznám a vonalat, nagyon kisarkítod. Nem hinném egyébként, hogy a sötét szemszínért felelős gént akarnák erősíteni, nem sok értelme lenne. Még ha a kövérséget ki is akarnák küszöbölni. Én szintén csak olvastam, hogy ki tudják javítani ugye ezeket a géneket és ha kijavítanák, akkor egy ember várható élettartama 100év fölött lenne. Miért kell mindenben a rosszat látni. Még ha el is érnék, hogy "tökéletes" génállományú emberek legyenek, ebből miért következik egyesek szerint az, hogy a többi embert ki akarnák irtani? Nem értem, minek ilyeneket feltételezni.
2016. jún. 16. 15:53
 16/53 A kérdező kommentje:
Mert ártani nem ártanának vele. Terelitek a szót, nem arról van szó, hogy superhumant kreáljanak, maradjunk az eredeti verziónál, ezzel azoknak a családoknak segítenek, akiknek nem lehet egészséges gyereke.
2016. jún. 16. 15:56
 17/53 Flogeir ***** válasza:

Kedves #14, az első érveléseddel magam is egyetértek, hogy egyebek mellett ezért sem Istentől való a géntechnológia emberi alkalmazása.

Ami a lélek kérdését illeti, az érvelésed ott annyiból sántít, hogy a hagyományosan fogant gyermek esetében sem emberi tevékenység révén jut a baba lélekhez... Én azt gondolom, hogy az Atyánk gondoskodik a lélekről mindenesetben, amikor kis ember születik, ahogy a mesterségesen megtermékenyített magzatok esetében sem kell tartanunk az ellenkezőjétől. Én a problémát nem ebben látom, továbbra is a módszerben, aminek egy nagyon súlyos bökkenőjére te is rávilágítottál.

2016. jún. 16. 15:56
 18/53 Flogeir ***** válasza:

Kedves Kérdező a #16 pontban. Szerintem a magzatra vonatkozóan megnyugtatóan válaszoltunk, legalább is magad is így értékelted. Az eredeti kérdésed erre vonatkozott.

Az engedtessék meg nekünk, hogy a módszernek nem tapsikolunk örömmel. Sajnos jól tudjuk, hogy hová fog vezetni ez a technológia. Az már ma is természetes, hogy emberi géneket juttatnak disznó embrióba, hogy majd a felnövekedett disznó hatékonyabban transzplantálható szerveket növesszen életében.

https://www.youtube.com/watch?v=k8ylHLIJGWg

2016. jún. 16. 16:03
 19/53 A kérdező kommentje:
Utolsó most ez komoly? Nem tudom mennyire igaz, de ha jól értem, disznó szerveket ültetnek emberekbe? Szerintem ez nonszensz, ki az, aki ezt engedi és hozzájárul, hogy egy disznó máját rakják belé?
2016. jún. 16. 16:25
 20/53 A kérdező kommentje:
Egyes kommentjeimet törölték most vettem észre csak nem értem miért. Csak a nagyon okos 52%os válaszaira reagáltam..
2016. jún. 16. 16:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!