Jehova Tanúi abban hisztek, hogy tiétek az egyetlen igaz vallás?
Mert ha ez így van akkor az a 8 millió emberen kívül nagyon kevés az esély, hogy mások is üdvözüljenek.
Jól gondolom?
"Tiszteld atyádat és anyádat, azt sehol nem írja a Biblia, hogy csak akkor, ha ők is a szervezethez tartoznak. Vagy mi van azzal, hogy szeresd felebarátaidat, mint tenmagadat? Ehelyett egy szervezetet imádni, és kizárólag annak tagjait kész istenkáromlás..."
Na látod kedves Gabriel ez való igaz! :)
Még akkor is azt mondanám, hogy való igaz ha halvány gőzöm se lenne, hogy mi fán terem az a J.T szervezet.
Egyébként itt nagyon óvatosan válaszolják meg ezt a kérdést;
Jehova Tanúi abban hisznek, hogy az övék az egyetlen igaz vallás?
Akik komolyan veszik a vallásukat, azoknak biztosan az a meggyőződésük, hogy a vallásuk elfogadható Isten és Jézus szemében. Máskülönben nem tartoznának ahhoz a valláshoz.
Jézus Krisztus nem értett egyet azzal az elképzeléssel, hogy sok olyan vallás, vagyis út van, mely megmentéshez vezet. Ezt mondta: „szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják” (Máté 7:14). Jehova Tanúi hiszik, hogy megtalálták ezt az utat. Ha ez nem így lenne, másik vallást keresnének maguknak.
A Szervezet mégiscsak vallásnak tekinti és nem egy "életformának". :)
"Jehova Tanúi nem vallás, hanem élet forma"
Nem értem, mire jó ez a különcködés... Egy másik kérdésnél meg azt írta: ők nem teológiát követnek, hanem teokráciát. Ja hát persze, így egyel több dologban lehetnek különbek a hamis álkeresztény egyházaktól...
"Nem értem, mire jó ez a különcködés..."
Felsőbbrendűségi tudat, simogatja a lelkük ha úgy érezhetik, hogy ők nem csak egy a sok közül, hanem mindenkinél mások, jobbak, egyedüliek.
Úgy láttam összeakadtál már te is egy pár Tanúval gyakoris pályafutásod alatt, te nem így vetted észre?
"Hirhedt Tanú"
Nagyon érdekelne, hogy a hírhedtségem, kinek az elgondolása alapján lett az ami.
50 évesen 26 évi szolgálatom során, sok mindent mondtak rám, de hogy Hirhedt vagyok azt nem
A Férjemet szerető, tisztelő Nő vagyok, aki alázattal igyekszem élni a napjaimat.
S ha nem is értek egyet mindenkivel mindenben, soha egyetlen aljas gondolat, vagy trágár szó nem hagyta el sem a számat, sem az írásomban nem volt rossz indulat, vagy gonoszság.
Figyelj kedves Tanú!
Dicséretes hogy alázattal és szeretettel éled mindennapjaidat. Ezt a jó szokást tartsd meg az oldalon is.
Szokjál le a különcködésről, szokjál le a terelésről! Sokan szóltak már érte, sokan hallottak már róla. Így az ember hírhedt lesz könnyedén. Az effajta magatartást senki sem szereti.
Ha képes vagy érett felnőtt emberként viselkedni akkor ezeket elhagyod.
Például most korábban amit a teológia és a vallás terén amit leműveltél...
Mintha nem is lennél tisztában hogy ezek mit jelentenek... Vagy szándékosan csinálod. De akkor hírhedt is maradsz!
És mielőtt jönne a mártírkodás, a hiszti,(ettől is hírhedt az ember bizony) hitnézetedtől függetlenül veled van a probléma.
Ezek után a többi rajtad áll, hogy elgondolkozol ezen vagy maradsz az ami.. De akkor inkább jobb lenne mindenkinek ha elhagynád az oldalt.
Tisztelt Gabriel!
Igen, én is csak erre tudok gondolni.
"küllöncködés"
Ha ez nektek különcködés,, hát sajnálom, Én egyet nem értésnek nevezem.
"Ha ez nektek különcködés,, hát sajnálom, Én egyet nem értésnek nevezem."
Kérlek fejtsd ki bővebben. De terelés mentesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!