Hol találok olyan szöveget a Bibliában, vagy bármi könyvben ami keresztények elfogadnak, hogy "az egyetlen igaz vallás a kereszténység"?
Ezt így szó szerint mondta a nénikém, hogy a "kereszténység az igauzi vallás!"
Én nem így gondolom, de össze vitáztam a nénikémékkel, ők csak a kereszténységet ismerik el, kicsit agresszívan is adják tudtára másoknak. Ezért nem akarok velük vitázni.
Be akarom nekik bizonyítani, hogy nem így van. Olyan biztos nincs hogy CSAK egy ami jó, és van 20-30-100 ami hazudik az embereknek!
Szóval hol találok olyat, a Bibliában, vagy bármilyen ilyen könyvben, ami azt mondja, hogy a "kereszténység az igazi vallás, és az összes tüöbbi kamu?" mert ha nincs ilyen sehol, akkor bebiuzonyítom nekik, hogy nincs igazuk!
nem tom hol van, de:
"Senki nem juthat az Atyához, csak énáltalam"
mondá az öreg Dzsízösz
És van esetleg olyan, rész ami utal arra, hogy másoknak is lehet igazuk? Mások is gondolhatják máshogy?
Mert ha van 1 kis részlet ami erről szól, az már bebizonyította, hogy nem CSAK a kereszténység az igazi!
De amúgy nem irreális, hogy a keresztények azzal érvelnek, hogy ők az igaz vallás, mert a Biblia azt írja. És a Bibliát kik állították össze? Keresztények... :D
Ennyi erővel én vagyok a végső idők egyik lovasa... Miért? Mert itt egy papír, leírtam rá, hogy én vagyok.
Szervusz
A kérdésed sokkal össztettebb semmint azt gondolnád. Nem arról van szó, hogy nénédnek, vagy neked van igazad. És talán nem ez a fontos. A fontos valójában az, mit gondol erről a témáról Isten?
Hogyan tudhatod meg, hogy mi a helyes módja Isten imádatának? Vagyis melyik az Istennek tetsző vallás? Nem kell az összes vallás tanításait tanulmányoznod és egybevetned. Elég, ha megtanulod, hogy mit tanít a Biblia az igaz imádatról. Ezt így szemléltethetnénk: Sok országban gondot okoz a pénzhamisítás. Ha az lenne a dolgod, hogy észrevedd a hamis pénzt, hogyan fognál hozzá? Megpróbálnád megjegyezni az összes különböző típusú hamisítványt? Biztosan nem. Hamarabb jutnál eredményre, ha a valódi pénzt tanulmányoznád. Ha már tudod, hogyan néz ki a valódi, felismered a hamisat is. Ugyanígy, ha meg tudjuk állapítani, hogy melyik az igaz vallás, akkor már felismerjük azt is, hogy mely vallások hamisak.
Sokan úgy hiszik, hogy minden vallás tetszik Istennek, de a Biblia nem ezt tanítja. Még az sem elég, hogy valaki kereszténynek vallja magát. Jézus kijelentette: „Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát.” Ha tehát szeretnénk elnyerni Isten tetszését, meg kell tanulnunk, hogy mit vár el tőlünk, és aszerint kell élnünk. Jézus azt mondta azokról, akik nem teszik Isten akaratát, hogy ’törvénytelenséget művelnek’ (Máté 7:21–23). A hamis pénzhez hasonlóan a hamis vallásnak sincs valódi értéke. Sőt, az ilyen vallás még káros is.
Jehova a földön mindenkinek lehetőséget ad az örök életre. De ahhoz, hogy örökké élhessünk a Paradicsomban, helyesen kell imádnunk Istent, és már most úgy kell élnünk, ahogy neki tetszik. Ezért mondta Jézus, hogy „menjetek be a szűk kapun; mert széles és tágas az az út, amely a pusztulásba visz, és sokan vannak, akik azon mennek be; ellenben szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják” (Máté 7:13, 14). Az igaz vallás örök élethez vezet. A hamis vallás pusztulásba visz. Jehova nem akarja, hogy bárki is elpusztuljon, ezért mindenütt lehetőséget ad az embereknek, hogy tanuljanak róla (2Péter 3:9). Az tehát, hogy miként imádjuk Istent, élet-halál kérdése.
Jézus azt mondta, hogy az igaz vallás megmutatkozik azok életében, akik gyakorolják. „Gyümölcseikről fogjátok felismerni őket . . . minden jó fa jó gyümölcsöt terem” — jelentette ki (Máté 7:16, 17). Más szavakkal az igaz vallás gyakorlóit a hitnézeteikről és a viselkedésükről lehet felismerni. Bár nem tökéletesek, és követnek el hibákat, mint csoport törekszenek rá, hogy Isten akaratát tegyék. Figyelj meg most hat ismertetőjelet, amely jellemző az igaz vallás gyakorlóira.
1.Isten szolgái a Bibliára alapozzák a tanításaikat. Maga a Biblia jelenti ki, hogy „a teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre, hogy az Isten embere teljesen alkalmas, minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen” (2Timóteusz 3:16, 17)
2.Az igaz vallás gyakorlói kizárólag Jehovát imádják, és ismertté teszik a nevét. „Jehovát, a te Istenedet imádd, és egyedül neki végezz szent szolgálatot” — mondta Jézus (Máté 4:10).
3.Isten népének tagjai őszintén és önzetlenül szeretik egymást. „Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek” — mondta Jézus (János 13:35).
4.Az igaz keresztények elfogadják Jézus Krisztust annak, aki által Isten megmentésről gondoskodik. A Biblia leszögezi: „senki másban nincs megmentés, mert nincs más név az ég alatt, amely az emberek között adatott, amely által megmentést nyerhetünk” (Cselekedetek 4:12)
5.Az igaz imádók nem alkotják a világ részét. Jézus ezt mondta, amikor Pilátus, a római uralkodó kihallgatta őt: „Az én királyságom nem része e világnak” (János 18:36).
6.Jézus igaz követői azt prédikálják, hogy Isten Királysága az emberiség egyedüli reménye. Jézus megjövendölte, hogy „a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég” (Máté 24:14).
Most lehet, hogy csalódást okozok neked, de a Biblia szerint az egyetlen Istennek elfogadható imádat, az a Fiának a követése. Mivel a "keresztény" szó a Krisztus szóból ered, ezért logikus, hogy Istent, csak keresztény "módon" lehet szolgálni úgy. hogy az Neki tetsző legyen.
"a "kereszténység az igauzi vallás!" " ,"kereszténység az igazi vallás, és az összes tüöbbi kamu?" Ilyen természetesen nincs, hiszen ezek a nénikéd és a te értelmezéseid. De van a 10 parancsolat. Benne: Én vagyok a te urad, istened ........
Ne akard bebizonyitani a nénlkédnek, hogy amit ö hisz az nem az igazi. Miért akarod elvenni a hitét? Szükséged van rá?????
Szia!
A Bibliában itt találod:
"Mert a nemzeteknek minden istene bálvány, az Úr pedig egeket alkotott." (Zsolt 96,5)
A zsoltáríró itt azt fejezi ki, hogy Izráel Istenén kívül - aki teremtői hatalommal rendelkezik - az többi népek által favorizált vallás istene csupán bálvány, és nem valódi.
Jézus abszolút igazságnak Isten szavát a Bibliát jelentette ki,
Mert egy igazság van és nem kettő.
Már pedig a szemmel látható tények közül a Bibliában leírtak valósulnak meg, s más "istenről" szóló könyvekben nincsenek tervek és megvalósításra váró események.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!