Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért nem szeret minket?

Isten miért nem szeret minket?

Figyelt kérdés

Már azt sem tudom létezik-e. Édesapukám áttétes rákos beteg, szinte csak fekszik. Szívszaggató nézni, ahogy romlik az állapota. Amiben tudunk, segítünk neki. Ha kórházban van, a nővérek és az orvosok is várják a pénzt, ami nekünk nincs, így úgy bántak vele, mintha nem is ember lenne. Én próbáltam anyában tartani mindeddig a lelket, hogy higgye el, Isten segít rajtunk, fog még apa táncolni az esküvőmön! Imádkozok minden nap, hogy jobban legyen, de hiába. Sokszor imádkozunk érte anyával együtt is, hogy tartsa még közöttünk az Isten, de erre az volt tegnap a válasz, hogy tegnap elütötték a kiscicámat, akit nagyon szerettem. Itt volt az a pont, hogy úgy éreztem ez az utolsó utáni csepp a pohárban. Semmi jó sem történik a családunkkal. A rossz anyagi helyzetünkről nem is szólva. Nem várok már semmit, csak ne történjen több rossz dolog velünk... Tudom, hogy vannak, akiknek rosszabb ennél. Nem értem, ha van Isten miért engedheti, hogy szegények éhezzenek, szenvedjenek és hogy miért a pénz legyen mindenhol a mérvadó, hogy kinek mennyi van. Biztos vagyok benne, hogy már mások is feltették ezt a kérdést magukban, arra vagyok kíváncsi, erre tudja-e a választ valaki.

Isten miért szab ilyen nehéz életet ránk? Miben kéne hinnem egyáltalán?

(Bocsi, ha hosszú lett.)

2016. jún. 4. 09:16
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Nem vádolom Istent, csak egyszerűen nem értem. Az orvos azt mondta már nincs sok ideje, valamiért én mégis hiszek valamiféle csodában. Bár lehet ez csak gyerekes képzelgés. Nem azt mondom, hogy biztos vagyok abban, hogy meg fog gyógyulni, de imádkozom azért, hogy még tölthessen velünk időt és legyenek jobb napjai. Elvégre még fiatal!!! Látni szeretném még sokat nevetni, mosolyogni és szeretnék beszélgetni vele. Lehet sokat kérek? Úgy érzem nem mondtam neki eleget, hogy "szeretlek!". De valószínűleg, akkor sem érezném elégnek, ha csak ezt mondtam volna neki és semmi mást. Miközben írom ezt is, nem tudok parancsolni magamnak, potyognak a könnyeim... Apa a másik felem, és kész!

Ha elveszítem, sose tudok majd ugyanolyan boldog lenni és képtelen lennék az életben igazán örülni valaminek is, mert apa úgy sem látta, nem oszthattam meg vele. Ez tény. Bár van barátom már évek óta, tökéletes társ, sokszor hálát adok, hogy ő van nekem. Bánt, hogy ebben a nehéz időszakban nem tudok annyi szeretetet adni neki, amennyit szeretnék, pedig ő is mellettem van anya mellett.

Köszönöm a válaszokat!!

2016. jún. 6. 12:30
 22/27 Gábor19750102 ***** válasza:
Tudod amikor még nem foglalkoztam Istennel nagyon el voltam keseredve. Amióta megtaláltam azóta minden könnyebb. Nagyon együtt érzek veled. Az én édesapámnak is lehet, hogy prosztata rákja van. Szeretem apámat ,de egyszer el kell engedni. Sajnos édesapám nem keresztény. A tied az ?
2016. jún. 7. 21:51
 23/27 A kérdező kommentje:
Drága Apukám sajnos itt hagyta a Földi életet. Legyőzte ez a szemét, alattomos betegség. Több ige utalt rá, hogy Istenhez fog kerülni, és került is. Még sosem éreztem ilyen mély fájdalmat. Most tudom, sokkal jobb helyen van és nem kell szenvednie, Isten megkönyörült rajta és magához vette, ebben biztos vagyok. Örökre a szívembe zártam.
2016. jún. 10. 13:08
 24/27 anonim ***** válasza:

Őszinte részvétem.

Bízz benne, hogy Isten igazságos, és még viszontlátod édesapádat!

2016. jún. 10. 20:41
 25/27 HaEv ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Mit szólnál, ha lenne egy hely, ahol nincs fájdalom, nincs betegség, öröm van és szeretet és gyógyulás ... és majd ott találkoztok?

Ha ő hitt, akkor most ott van és most sokkal jobb neki, mint valaha. Van élet a halál után. Biztosan hiányozni fog Neked mindig, de bízz a viszontlátásban. :)

2016. jún. 11. 22:38
 26/27 világvége1 ***** válasza:
Jók nem éheznek. Arról meg nem Isten tehet, hogy gonoszoknak a pénz a mérvadó. Ő jónak teremtette őket. A betegségek velejárói a fizikai világoknak, de tehetünk ellenük, ha egészségesen élünk.
2020. jún. 16. 21:21
 27/27 KZitus ***** válasza:

Szia

Azóta eltelt 4 év. Te, 2016 júniusában, én októberben váltam meg drága szerettemtől.

Azóta hogyan alakult az életed? Fel sikerült dolgoznod a tragédiádat? Mennyire "gyógyultál" ki a fájdalmadból? Bárcsak valami biztatót írnál!!

2020. jún. 17. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!