Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényi vizalámerités-megh...

Keresztényi vizalámerités-meghintés csupán, vagy teljes bemerülés?

Figyelt kérdés

#meghintés #Vizalámerités #bemerülés.
2016. jún. 1. 15:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
8%

"Még ma velem leszel a paradicsomban"

Ezt mondta Jézus. Hazudott? Mert akkor szerintetek ezt mondta: Nem keresztelkedtél meg teljes vízalámerítéssel, így most már a bűnbánat, a megtérés nem ér semmit.

Aki átadja az életét Istennek, azt saját maga fogja elvezetni abba a gyülekezetbe, ahol a legjobban tudja szolgálni. Ha az éppen egy evangélikus gyülekezet, akkor ott leöntés lesz, de nem ettől van Jézus a szívben és nem ettől tölti be a Szentlélek!

Isten munkáját és útjait megkérdőjelezni undorító. Egy ateistától bocsánatos bűn, de aki azt vallja, hogy ismeri és képes víz miatt nekiesni másoknak és azokat lenézni, akkor az kezdje az ismeretségét újra vele.

Persze az, aki szimpátia alapján döntötte el, hogy hova jár, az ezt úgysem érti. Vezethet Jézus, de azért majd én eldöntöm az egyik legfontosabb kérdést... mert javarészt így gondolkodtok.

Engem bemerítettek, de én hagytam, hogy Isten vezessen, nem én magam választottam a gyülekezetemet, nem tanultam előtte, meg megnéztem, hogy mi a hitvallás és majd az alapján választok. Ez Isten jogosultsága. De ha református gyülekezetben lenne a helyem, akkor csak a hajam lett volna vizes. De ettől még nem kevesebb értékű egyik gyereke sem!

Persze akik farizeus módjára szív és szeretet nélkül csak a szokást nézik, a másikat meg le, ha az nem azt tette, amit ők jónak láttak, akkor az nem az én saram. A megszokás nagy úr, pláne ha még a szívet is megváltoztatja.

2016. jún. 2. 06:15
 12/14 HaEv ***** válasza:

Kedves #5!

A lator nagyon is idevágó példa a keresztelés/bemerítés/meghintés témához!

Cupp az okos buksidra! (Bocs, ha ez kiakaszt : D )

Ugyanis nem kell az üdvösség elnyeréséhez a bemerítkezés!

Így teljes a téma!

2016. jún. 5. 13:38
 13/14 anonim ***** válasza:

5.kérdező!

A lator annyiszor keresztelkedett meg megfeszítése után,ahány lépést megtehetett.

2016. aug. 10. 20:47
 14/14 anonim ***** válasza:

11.válaszoló!

A "keresztény"szó,krisztusit,vagyis Krisztus követőjét jelenti,s Jézus egyértelműen kifejezte,hogy mit jelent a keresztség.Ha valaki másként teszi,nem Krisztust követi ebben,hanem emberi hagyományokat.Ez ilyen egyszerű!

2016. aug. 10. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!