Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Krisna-tudat szinte már...

A Krisna-tudat szinte már keresztényi vallás, nagyon összecsengenek a tanítások. A közösségek befogadnak más vallásúakat is?

Figyelt kérdés
(az ítélkezőket kérem, máshol nyilvánítsanak véleményt, tudom, hogy szerintük el fogok kárhozni :) )
2014. júl. 20. 20:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
20%
és a Krisna szó is majdnem ugyanolyan mint a Krisztus :O
2014. júl. 20. 20:59
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mit értesz azalatt, hogy befogadni? Mert ha úgy érted, hogy eljárnál összejöveteleikre, stb, akkor szerintem befogadnak, hisz úgy gondolják, hogy Jézus is Krisna egyik avatárja.

Ha meg arra gondolsz, hogy befogadnak-e a Krisna-völgybe, oda már Krisnásnak kéne lenned.

2014. júl. 20. 21:03
 3/12 A kérdező kommentje:
Igen, Krisna völgyre gondoltam, köszönöm a hasznos választ :)
2014. júl. 20. 21:05
 4/12 anonim ***** válasza:
79%
Igazából oda azért fontos Krisna-tudatúnak lenned, mert ha belépsz, az egész életedet a vallás fogja kitölteni, szóval eléggé hülyén jönne ki, ha nem hiszel benne :D De úgy tudom, hogy más vallásúként beállhatsz hozzájuk pl: egyhetes meditálós-elvonulásokra
2014. júl. 20. 21:30
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

"A Krisna-tudat szinte már keresztényi vallás..."

Ezt szerintem mind a két fél (keresztények és krisna-tudatúak) cáfolja.

Krisna vs Krisztus

Krisna-tudatú vs Krisztust követő, krisztusi

reinkarnáció vs egyetlen élet

vegetarianizmus vs engedélyezett húsfogyasztás

Csak néhány, de ALAPVETŐ különbség.

Egy IGAZI keresztény nem mondaná azt, hogy "A Krisna-tudat szinte már keresztényi vallás..."

Egy Római Katolikus

2014. júl. 20. 22:17
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: Nem cáfolná, hanem azt mondaná, hogy a kereszténység szinte már Krisna-tudatú vallás :) De lényegében a Krisna tudatúak elfogadják, hogy más vallás is előbb-utóbb elvezethet Krisnához
2014. júl. 20. 22:21
 7/12 A kérdező kommentje:

Ja megjöttek az IGAZI keresztények

egy ÁLkeresztény, aki szerint több út is vezethet Istenhez, akit hívhatnak Krisnának is :)

2014. júl. 20. 22:27
 8/12 anonim ***** válasza:
34%

Miért gúnyolódsz? Mert leírta valaki a kettő közötti orbitális különbségeket, amik által kicsit sem hasonlít egymásra a két hit és csak a tudatlanságodat javította ki?

Nem, a kereszténység biztos hogy nem fog befogadni, mint krisnás, mert a kereszténység alappillére Jézus Krisztus és az őbenne való hit. Kár, hogy még ezt sem tudod.

A krisnásokról meg nem tudok nyilatkozni, de úgy látom szóltak már érdemben ebben a tekintetben előttem. A gúnyt pedig hagyd el, mert itt még senki sem szolt ellened, a tanítást, ha már kérdezel egy témában, vedd hálásan, vagy a tanáraidat is leugatod, ha olyat tanítanak, ami neked nem tetszik?

2014. júl. 21. 08:10
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Az alapvető probléma nálad a tisztelet hiánya, továbbá az, hogy már a kérdésed megfogalmazásából is kitűnt nekem, hogy csak azokat a válaszokat fogadod majd el, amelyek a te kifordult nézeteidet támogatják.

Minden más választ és annak íróját gúny tárgyává teszed.

De ezzel csak saját butaságodat leplezed le.

Tudod, én olyan szinten benne voltam a keleti tanokban, hogy még pl. Indiába is elmentem, magánúton, barlangban meditáltam, stb. Tehát vannak tapasztalataim azon a téren.

Tudnék mit elbeszélni tapasztalatokat illetően.

A krisna-tudat pedig a keleti tanoknak a nyugati felhígított katyvasza. Csak sajnos sokan nem tanulmányozzák kellő mélységében a különböző tanokat, hanem külső hatásokra, stb. keverednek bele.

Hálás vagyok azért az útért, mert valójában akkor értettem meg, hogy az én utam a katolikus keresztény út.

Ha már a vallások hasonlóságánál tartunk, az iszlám vallás közelebb áll a kereszténységhez, mégis nézz körül a nagy világban: Moszulban éppen a keresztények az életüket mentve menekülnek az iszlám vallás fenyegetése elől...

Szerintem nem gondolod Te egyáltalán komolyan az egyik valláshoz tartozást sem, hanem egy saját katyvaszt akarsz összegyúrni - ez esetben a keresztény és a krisna utat összemosva. Ez persze a Te egyéni dolgod.

De azt nem hagyhatom szó nélkül, hogy olyan utat nevezz "szinte már keresztényi vallásnak", aminek semmi köze nincs Krisztushoz! Ezt keresztényként kérem.

Egy Római Katolikus

2014. júl. 21. 10:04
 10/12 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek, ha valakit megbántottam volna. Nem gúny akart lenni, de igazad van utolsó, nem a különbségeket nézem, hanem az egyezőségeket, amiből sok van, szerintem. Ha szerinted nem, az sem baj. Béke veled.
2014. júl. 21. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!