Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Krisna-tudat szinte már...

A Krisna-tudat szinte már keresztényi vallás, nagyon összecsengenek a tanítások. A közösségek befogadnak más vallásúakat is?

Figyelt kérdés
(az ítélkezőket kérem, máshol nyilvánítsanak véleményt, tudom, hogy szerintük el fogok kárhozni :) )
2014. júl. 20. 20:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is sok a hasonlóság, pont ezen gondolkodtam én is néhány napja! Rengeteg párhuzam vonható, viszont minden számomra fontosban a Krisna-tudat a "nyerő", a szerintem szebb, logikusabb, emberibb. Ennek ellenére nem leszek a híve annak sem, de panteistaként, illetve agnosztikus ateistaként a Krisna-tudat egyszerűen nekem még tetszik, szépnek látom. A kereszténységet, valamint az összes Biblián alapuló vallás pedig nem tetszik, nálam sántít, számomra ízléstelen. De igen, szerintem is vannak hasonlóságok, sok a párhuzam, csak mindet a Krisna-tudat nyeri nálam.
2014. júl. 21. 17:26
 12/12 anonim ***** válasza:
46%

Szia!

Ez a "nagyon összecsengenek a tanítások" tulajdonképpen minden vallásban megtalálható. Tehát, ami szerinted összecseng, az elméletileg minden vallás alapja.

Ugyanakkor mind teljesen más a gyakorlatban. A hagyományos vallásgyakorlataik azok, amelyek nagyban megkülönböztetik őket egymástól.

A kereszténységben el kell fogadnod, hogy Jézus meghalt(Isten elrendezéséből persze), hogy megválthassa az embereket a bűneiktől. A Krisna-tudatban tudnod kell pontosan elmondani, hogyan nem lehet megváltani másokat a bűneiktől. Tehát a keresztényi hittételt a Krisna-tudattal egyből meg is cáfolod.

Hogy szeretni kell, meg megbocsátani és a többi... ezek minden vallásban ugyanazok. Kéne', de sehol nem csinálják komolyan...

De krisnásként nem ehetsz húst, keresztényként még bort is ihatsz.:) Persze mértékkel...

Alaposan nézz utána, hogy mibe szeretnéd a fejszéd belevágni. Sem lebeszélni, sem rábeszélni nem akarlak semmire. De a keresztényi hangulatot a Krisna-tudatban nem fogod megtalálni. A "csak hinni" ott nem működik. Nem felelsz meg bizonyos elvárásoknak, akkor folyamatosan csalódni fogsz. Az elején nem mondják, de mire észbekapsz, komoly megfelelési kényszerrel fogsz küszködni...

Sok tudást lehet a Krisna-tudatban megszerezni, de az árát is meg kell fizesd. És nem egy olcsó mulatság. Itt ne anyagi értékben számolj, hanem lelkiekben...Meglehet utólag a rovancsnál kiderül, hogy nem is érte meg...

És a hiteles hinduk, akiknek tudás is van a kezükben, nem szentimentális módszeren értelmezik a vallást, nem mondják, hogy a Jézus inkarnáció, meg hasonló. Mondjuk ők azt is elítélik, amit nyugaton egyesek összekrisnáznak.

Ez a "Jézus, meg a kereszténység majdnem olyan, mint a Krisna-tudat", csak hablaty. A mézesmadzag, amit húzgálnak az emberek orra előtt. Ha annyira egy lenne, akkor ugye nem két különböző vallás lenne, hanem egy. Nem beszélve a millió hindu félistenről...Kereszténységben mennyi félisten van szerinted?

Ettől függetlenül én a krisnást választom, csak éppen azt a verziót, amit keleten elfogadnak. Az viszont valóban hiteles.:)

Ha nő vagy, inkább légy keresztény...ha fiú, sok bátorsággal belevághatsz. Ha lesz rá lehetőséged, hogy Indiában éld ezt a vallást, minden esélyed meg lesz rá, hogy boldog is légy benne...

2014. júl. 22. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!