Hogyan lehet a keresztényi szeretetet ezen az oldalon gyakorolni? (kimutatni)
Hát annyi biztos hogy itt csak "szavakkal" tudjuk kimutatni lévén hogy személyesen nem érintkezik az ember. De ezekkel a "szavakkal" is tökéletesen lehet gyakorolni a keresztény magatartást az oldalon. A lépések igazából nem is olyan bonyolultak, voltaképp a itt a tisztelet hiánya, a megértés hiánya jelentkezik. Ellenben hatalmas egoból, arroganciából, és önteltségből van bőven. A nyílt és a burkolt(keresztény álarc) támadások gyakoriak. Ha valakinek más a hite, vagy kicsit máshogy gondolkozik akkor már egyből le van hurrogva.
Jó lenne megfordítani az arányokat. Jó lenne ha az emberek több tiszteletet gyakorolna, ha a másként gondolkodókat nem sorolná be egyből a gonosz tengelyéhez a végtelenül primitív fekete-fehér világfelosztás miatt. És ami lényeges, jó lenne ha az olyan cseppet sem öntelt kijelentéseket hogy "csak az én hitem igaz mert azért.. és a tied nem" mellőznénk. Ha fent tartanánk tévedés jogát és elismernénk hogy másnak is lehet igaza, jó lenne. Mert különben a keresztény szeretetnek sajnos csak integethetünk messziről.
érdeklődőknek válaszolni, jó tanácsot adni esetlegeg lekiismereti kérdésekben, akit kinevetnek mások azokat sem bántani, hanem rendesen válaszolni nekik, megvédeni őket az olyan veszélyes szekták befolyásától mint a scientológia, sőt jehova tanúi akik szintén aktivak ezen az oldalon, stb stb
neked is jobb vigyázni velük mert bizony nincs rájuk írva, hogy kik ők és egy laikus számára könnyen úgy tűnhet ők egy keresztény véleményt fejtettek ki, de ugye a cukrosbácsi sem szól hogy "pedofil vagyok amúgy"
a második válaszoló, máris bebizonyította, hogy mennyire utálja a békét, és a mások tiszteletben tartását.
ha egy kicsit ön magunkba néznénk, akkor önvizsgálati kérdésként megkérdezem azt, hogy szeretném-e ha velem is úgy bánnának ahogy Én bánok másokkal.
kimutattam-e azt a tulajdonságot, ami keresztényként azonosít?
Ha nem értek egyet valamiben, akkor is megmaradok abban a szellemben ami keresztényként azonosít, vagy az egyet nem értésemet durva illetlen módon mutatom ki?
Vidiripi
Először határozd meg mi az hogy keresztényi szeretet!
Ha meghatároztad egyből tudni fogod hogy mit kell tenned!
Induljunk ki abból, amit Pál apostol írt:
"A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,
A szeretet nem féltékeny,
Nem kérkedik, nem gőgösködik,
Nem tapintatlan, nem keresi a magáét,
Haragra nem gerjed, a rosszat föl nem rója,
Nem örül a gonoszságnak,
De együtt örül az igazsággal.
Mindent eltűr, mindent elhisz,
Mindent remél, mindent elvisel.
A szeretet soha el nem múlik."
Gondolj Jehova istenre, arra, hogy ő mit tenne az adott helyzetben, és te tedd az ellenkezőjét :)
Előbb a minimális tiszteletet add meg, például ezekkel:
- ha kiírsz egy kérdést, akkor válaszolsz is a válaszokra
- kérdést nem 99%-ban az őrtorony nevű zrt által megfogalmazott kérdés formájában teszed fel, bemásolva a weboldalatokról
- ha valaki válaszol neked és feleletet vár, akkor veszed a fáradságot és saját gondolataid alapján felelsz meg neki, nem pedig bemásolsz egy oda nem illő, jw.org-ról bemásolt akármilyen szöveget.
Ez legyen az első.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!