Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehet a keresztényi...

KZitus kérdése:

Hogyan lehet a keresztényi szeretetet ezen az oldalon gyakorolni? (kimutatni)

Figyelt kérdés

2015. nov. 8. 19:28
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

Vidiripi

A keresztényi szeretet nem én határozom meg, haNEM Jézus Krisztus. Én, mi legfeljebb magtanulhatjuk utánozni őt.

Ha rajta kívül, valaki más határozná meg, már nem krisztusi lenne....

2015. nov. 9. 11:58
 22/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszíróknak, akik nem személyeskedtek, és akik itt is megpróbálták kimutatni a felebaráti szeretetet:-)

Ez volt a célom:-) Jót tenni MINDIG jó:-)

2015. nov. 9. 12:03
 23/39 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"A keresztényi szeretet nem én határozom meg, haNEM Jézus Krisztus. Én, mi legfeljebb magtanulhatjuk utánozni őt.

Ha rajta kívül, valaki más határozná meg, már nem krisztusi lenne...."

Ez semmit nem változtat azon amit írtam! De egy kicsit átfogalmazom hogy értsed a dolgot pedig azt gondoltam hogy érteni fogod.

Először határozd meg mi azt hogy számodra mi a keresztényi szeretet! Ha meghatároztad egyből tudni fogod hogy mit kell tenned! Ha a maghatározásod egyezik azzal amit Jézus határozott meg akkor az keresztényi szeretet. Megjegyzem Jézus szeretet nem csak szavakban nyilvánult meg hanem cselekedetekben is. Amit itt az oldalon nem tudsz megtenni tehát a kérdésed egy kissé abszurd! Krisztus szavai mindig összhangban voltak a cselekedeteivel. Te írhatsz itt bármit de hogyan tudod azt a cselekedeteiddel alátámasztani?

Ezért írtam hogy határozd meg hogy mi a keresztényi szeretet. Ráakartalak vezetni hogy itt az oldalon nem lehet gyakorolni azt amiről te kérdezel. Segítséget nyújthatsz bizonyos embereknek de az inkább jóindulat és nem a szeretet gyakorlása. Mivel ez utóbbi egy hosszabb távú dolog.

Ha jót akarsz tenni akkor ne itt az oldalon írj! Hanem menj el az emberekhez és a szavaidat a cselekedeteiddel támaszd alá. Aztán már nagyon beszélned sem kell mert majd beszélnek helyetted mások a látott cselekedeteid alapján. S majd el jön az idő amikor valaki megkérdezi hogy miért vagy ilyen. Na akkor majd beszélj neki hogy miért is vagy olyan aki cselekszik. (s nem csak a szövegel)

Itt az oldalon ezt nem tudod megtenni! Sokan azt sem tudják hogy melyik országban laksz. Leírhatod hogy mit tettél vagy mit nem de semmi nem támasztja alá! Így max. elhinni lehet.

2015. nov. 9. 12:50
 24/39 anonim ***** válasza:

" Ez volt a célom:-) Jót tenni MINDIG jó:-)"

Nem tettél jót, nem értem mi ez az ön-öröm és elég bizarr elképzelésed van a szeretetről, úgy tűnik nem nagyon ismered.

2015. nov. 9. 15:08
 25/39 anonim ***** válasza:
Hogy hogyan?) Töltsd fel légyszíves a kártyámat, és holnap újra itt lehetek akkor. És akkor tanúsithatom mindenkinek,hogy te igazán gyakorolni tudtad még itt is a keresztény szeretetet. Tedd meg ezt értem szépen kérlek, mutass példát. Előre is köszönöm! :)
2015. nov. 9. 18:23
 26/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm Vidiripi a ma 12:50 írt kommentedet, így jobban megértettem mire gondoltál.

Részben egyetértek azzal, amit írtál.

Azért részben, mert tudom, hogy a felebaráti szeretett leginkább látható cselekedetekkel lehet lehet kimutatni.

De akkor is "cselekszem", vagy kimutatom, amikor szavaimmal "megmutatom" neked és másoknak, hogy tolerállak, vallástól, világnézettől, nemzettől, hovatartozástól függetlenül...

Hisz mindannyian Isten teremtményei vagyunk, és senkinek nincsen joga, nem kaptunk Istentől jogot arra, hogy mások fölött pálcát törjünk, vagy bármilyen okból megítéljük... erre csak Istennek van joga. Nos azt veszem észre itt is a válaszokból, hogy sajnos nem ez történik. Nos a kérdés kiírásakor erre gondoltam... Mennivel szebb lenne a világ, ha kicsit jobban tolerálnánk egymást...

Neked mi erről a véleményed?

2015. nov. 9. 21:25
 27/39 anonim ***** válasza:
41%

"De akkor is "cselekszem", vagy kimutatom, amikor szavaimmal "megmutatom" neked és másoknak, hogy tolerállak"

Igen, de ez nem a keresztényi szeretet, hanem a normális ember ismérve.

Ezen kívül semmiképpen nem a szeretet jele az, amit úgy végzel el, hogy a szektád előírja.

A napi kérdéseid és a viselkedésed többsége ilyen, szóval ezek NEM azért vannak, mert a szereteted szeretnéd kimutatni, hanem azért, mert elvárás veled szemben.

Más cselekedeteidből pedig elég jól látszik, hogy a szeretet nagyon másodlagos nálad - SOKKAL-SOKKAL fontosabb az, hogy a szektád parancsait követve térítsél.

Akár úgy, hogy megsérted a szeretet törvényét.

Sajnos ez van. Ráadásul ez a parancs annyira erős nálad, hogy ezért lehet, hogy hazudni, csalni, vagy más bűnt elkövetni is hajlandó vagy.

2015. nov. 9. 23:00
 28/39 anonim ***** válasza:
43%
Letérdelsz és a száddal szeretsz
2015. nov. 9. 23:30
 29/39 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"De akkor is "cselekszem", vagy kimutatom, amikor szavaimmal "megmutatom" neked és másoknak, hogy tolerállak, vallástól, világnézettől, nemzettől, hovatartozástól függetlenül..."

Én ezt másképp gondolom!

"Hisz mindannyian Isten teremtményei vagyunk, és senkinek nincsen joga, nem kaptunk Istentől jogot arra, hogy mások fölött pálcát törjünk, vagy bármilyen okból megítéljük... erre csak Istennek van joga."

De szép is lenne ha ez így lenne de nagyon is jól tudod hogy a valóságban ez nem így van.

"Mennivel szebb lenne a világ, ha kicsit jobban tolerálnánk egymást..."

A tolerancia és a szeretet az nem ugyan az!

2015. nov. 9. 23:38
 30/39 anonim ***** válasza:

"bármilyen okból megítéljük... erre csak Istennek van joga"

Zsoltárok 119.13-ban ezt olvastam: Ajkaimmal hirdetem a te szádnak minden ítéletét. Tehát minden Isten emberének joga van, de aszittem ezt már egyszer megbeszéltük.

2015. nov. 10. 09:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!