Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kinek mit jelent ez a kereszté...

KZitus kérdése:

Kinek mit jelent ez a keresztényi életében?

Figyelt kérdés

Máté 24:13

De aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben.

(köszönöm a NEM személyeskedő válaszokat. mert sajnos gyakori ez is a gyakorin:-)

#megmenekülni
2015. okt. 12. 18:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Sztem elég egyértelmű. Aki kitart, tehát nem felad, annak lehetősége van arra, hogy megmentsék, vagy megmentésbe részesüljön. Tehát ha van egy cél, amit el akarsz érni és küzdesz érte, végigviszed, akkor elnyered a jutalmad. De ugye ez elég nagy igazság is, áldozat nélkül nincs győzelem, tehát mindig áldoznunk kell a céljainkért. Mindig dolgoznunk. van ami könnyeben jön és van ami nehezebben. De ha nem adjuk fel az elnyeri a jutalmát. Én erre gondolok :)
2015. okt. 12. 18:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Amit az első is leirt.:)
2015. okt. 12. 18:35
 3/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszaitokat, de még várok:-)
2015. okt. 12. 19:12
 4/7 A kérdező kommentje:

egyébként egyetértek, kitartani valamiben, ahhoz állni kell a sarat rendíthetetlenül, kitartással, ahogyan írtad:-)

hasonló a véleményem:-)

2015. okt. 12. 19:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Bármilyen helyzet is legyen, Isten segitségével ki lehet tartani.
2015. okt. 13. 08:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Itt nem akármilyen kitartásról, hanem Krisztus melletti kitartásról van szó. A legnehezebb helyzetben is Jézus mellett kell kitartani, nem pedig a hamis prófétákra hallgatni. Mint ahogy a kopt és a szír vértanúk is kitartottak Jézus mellett a legnehezebb időkben:

[link]

Mindez szépen le is van írva, csak el kell olvasni, nem pedig félmondatokat kiragadni a szövegből :)

"Jézus így válaszolt: „Vigyázzatok, senki félre ne vezessen titeket. Sokan jönnek majd az én nevemben s azt mondják: én vagyok a Krisztus, és sokakat megtévesztenek. Hallotok majd háborúról és háborús hírekről. Vigyázzatok, ne rémüldözzetek. Ennek mind meg kell történnie, de ez még nem a vég. Akkor nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad. Éhség, dögvész és földrengés lesz itt is, ott is. De mindez csak a gyötrelmek kezdete. Aztán majd sanyargatnak és megölnek titeket, és miattam gyűlölni fog mindent a nemzet. Sokan el is tántorodnak hitüktől, elárulják és gyűlölni fogják egymást. Számos hamis próféta támad és sokat tévedésbe ejtenek. A gonoszság elhatalmasodásával sok szívben kihűl a szeretet, de aki állhatatos marad mindvégig, az üdvözül." (Mt 28,4-14)

2015. okt. 13. 10:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Arra ad buzdítást, hogy mindig helyeselt állapotban legyek Isten előtt és hogy minden döntésemben figyelembe vegyem őt.
2015. okt. 16. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!