Kinek mit jelent ez a keresztényi életében?
Máté 24:13
De aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben.
(köszönöm a NEM személyeskedő válaszokat. mert sajnos gyakori ez is a gyakorin:-)
egyébként egyetértek, kitartani valamiben, ahhoz állni kell a sarat rendíthetetlenül, kitartással, ahogyan írtad:-)
hasonló a véleményem:-)
Itt nem akármilyen kitartásról, hanem Krisztus melletti kitartásról van szó. A legnehezebb helyzetben is Jézus mellett kell kitartani, nem pedig a hamis prófétákra hallgatni. Mint ahogy a kopt és a szír vértanúk is kitartottak Jézus mellett a legnehezebb időkben:
Mindez szépen le is van írva, csak el kell olvasni, nem pedig félmondatokat kiragadni a szövegből :)
"Jézus így válaszolt: „Vigyázzatok, senki félre ne vezessen titeket. Sokan jönnek majd az én nevemben s azt mondják: én vagyok a Krisztus, és sokakat megtévesztenek. Hallotok majd háborúról és háborús hírekről. Vigyázzatok, ne rémüldözzetek. Ennek mind meg kell történnie, de ez még nem a vég. Akkor nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad. Éhség, dögvész és földrengés lesz itt is, ott is. De mindez csak a gyötrelmek kezdete. Aztán majd sanyargatnak és megölnek titeket, és miattam gyűlölni fog mindent a nemzet. Sokan el is tántorodnak hitüktől, elárulják és gyűlölni fogják egymást. Számos hamis próféta támad és sokat tévedésbe ejtenek. A gonoszság elhatalmasodásával sok szívben kihűl a szeretet, de aki állhatatos marad mindvégig, az üdvözül." (Mt 28,4-14)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!