Hogyan lehet a keresztényi szeretetet ezen az oldalon gyakorolni? (kimutatni)
Kedves Karlowy
"Zsoltárok 119.13-ban ezt olvastam: Ajkaimmal hirdetem a te szádnak minden ítéletét. Tehát minden Isten emberének joga van, de aszittem ezt már egyszer megbeszéltük."
Én úgy értem az általad idézett verset, hogy a Zsoltáríró az ajkaival hírdeti Isten minden ítéletét. Igen, ehez minden embernek "joga van". De ez nem azonos azzal, ha én ítélek el(meg) valakit. Te nem így gondolod?
Szia Karlowy
Érdekesen értelmezed: "De, ha te kimondod Isten ítéletét, máris ítélsz. Pl. mondod, hogy a lopás bűn, máris ítéltél."
Ebben az értelemben ha jelen vagyok egy bírósági ítélethozatalon, és hallom az ítéletet, akkor én ítélem el a bűnöst? Hiszen az elmémben benne van az ítélet, csak nem mondtam ki a BÍRÓ ítéletét?
Kedves Karlowy
Ugyan eltértünk a kérdéstől, de ha már felhoztad.....
"Mert nem mi döntöttük el mi jó,..." - még szép, hogy nekm kaptunk erre jogot Istentől.
De azért mindig,(figyeld meg) mintegy 6 ezer éve mi emberek akarjuk megmondani mi a tuti. Csak később derül ki, hogy mégsem volt jó ötlet. Ezt az élet számos területén megfigyelheted.
Én csak egyet említek: amikor házasodik az ember, mit remél? azt, amit ígér: holtodiglan, holtomiglan. Azután néhány év múlve, 1-2 gyerekkel kiderül, hogy mégsem volt jó döntés... és máris elindult két derékbatört élet(gyerekek), akikből SOHA nem lesz egészséges lelkületű felnőtt. Mert a válás MINDIG nyomot hagy a lelki, és érzelemvilágukban. A szülőket már nem is említve.
Nos az, hogy az ember nem tud Isten nélkül jó döntést hozni, az azért van, mert így lettünk teremtve. Isten boldog életre teremtett minket embereket, és mindent meg is adott hozzá, hogy azok lehessünk. Rosszul döntöttünk. Erről írt Jeremiás, aki alázatosan elismerte: "Jól tudom, ó, Jehova, hogy a földi embernek nincs hatalmában az ő útja. Még csak lépteit sem irányíthatja a járókelő ember."(10:23)
" Persze most csak gonoszkodom, de mindig a ne ítélj dumával jöttök." - nem gondolom gonoszkodásnak, de hát nem mi jövünk ezzel, hanem a Biblia írja. Mi meg csak onnan szeretünk idézni:-), na ez már igaz:-)
Bocsi, megnevettettél a vacsorás példéddal, mert a férjem még teét sem szokott főzni, úgy hogy nem ismerem a példád "ízét":-)
Köszönöm a hozzászólásodat:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!