A Jehovista fiatalok milyen zenéket hallgatnak? Ha van itt jehovista leírná?
Gondolom őrtoronyista zenét. Mást engednének ,szerinted?
Üdv!
Csak az, hogy mit ne.
Például ilyen jókat biztos nem hallgatnak:
ez attól függ épp az adott gyülekezet vezeői hogy itélik meg, van ahol simán hallgathat bármit amiben mondjuk nincs expilcit módon erőszakra felszólítás van nem arról énekelnek hogy "imádom a kokaint ember" (szerintem mindenki sejti mire gondolok) de átlag zenét simán hallgathat, máshol sokkal jobban belemagyaráznak dolgokat és ezért tiltják
ez sokmindennel van így, pl a szerepjátszást sok jehova tanúja a sátánizmus előszobájának tartja, de én játszottam 3 évet egy JT lánnyal egy csapatban, az ő közössége nem beszélt ilyen ostobaságokat, meg rájöttek ,hogy pl "gonosz" valakit játszani nem jelenti hogy a játékos bármennyire is azonosuljon vele
Persze....merlegelni kell hogy ki mit tart jonak....es kinek akar tetszeni embereknek vagy Istenne. Ugyanis ha nem szamit hogy isten hogyan velekedik egyes zenerol akor termeszetes hogy barmit meghalgathatunk..... A zene és annak szövege erőteljes hatással lehet az érzelmeinkre, és így a jelképes szívünkre is. A zene Isten ajándéka, és régóta része az igaz imádatnak (2Móz 15:20, 21; Ef 5:19). De Sátán gonosz világa az erkölcstelenséget dicsőítő zenét helyezi előtérbe (1Ján 5:19). Honnan tudhatod, hogy a zene, amit hallgatsz, beszennyez-e, vagy sem?
12 Kérdezd meg magadtól: „Dicsőíti ez a zene a gyilkosságot, házasságtörést, paráznaságot és istenkáromlást? Ha felolvasnám a dalszövegeket valakinek, az lenne a benyomása, hogy gyűlölöm a törvénytelenséget, vagy inkább az, hogy beszennyeződött a szívem?” Nem állíthatjuk, hogy gyűlöljük a törvénytelenséget, ha olyan zenét hallgatunk, amely dicsőíti azt. „Amik . . . kijönnek a szájból, a szívből jönnek elő, és azok szennyezik be az embert – mondta Jézus. – A szívből jönnek elő például a gonosz okoskodások, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, tolvajlások, hamis tanúskodások, káromlások” ......Jehova tanui a ,,jehovista,, az gunynev, megvallogatjak a zenet es olyant hallgatnak amely nem szennyezi szivuket, gondolkodasukat-
Kèrdező mind,hogy katolikusista sincs vagy reformátusista,ugy jehovista sincs.
De van Katolikus,Református,Jehova Tanuja.
Tisztelettel.
Már válaszoljak is.Minden èneket halgathatunk,kivève:
Ami gyilkosságra,szexorghiára,verekedèsre,erőszakra,kinzásra buzdit.
"Kèrdező mind,hogy katolikusista sincs vagy reformátusista,ugy jehovista sincs.
De van Katolikus,Református,Jehova Tanuja.
Tisztelettel."
A Katolikus, Református Egyházak olyan nevek melyeknek a nevük nem függ attól, hogy az amit képviselnek valóban létezik e avagy nem, érthető ez számodra? Az általad említett jehova név, amit én természetesen kicsi betűvel írok egy olyan kitalált név, ami felől azóta gyakorlatilag minden létező keresztény vallással foglalkozó ember elhatárolódik, most írhatnád azt, hogy például a Zeusz név, vagy például Odin is kitalált nevek, igen viszont ezek neveitől egyáltalán nem függ egyetlen vallási gyülekezet hitelessége sem, hiszen már csak nagyon kevés olyan ember van, aki gyakorolja a Zeusz vagy az Odin imádatot, itt ismét joggal kérdezhetnéd, hogy miért illeti meg akkor ez a két istenség, hogy a nevüket nagy betűvel, míg a jehova nevet kisbetűvel írom, az égvilágon semmi sem, pusztán most nagybetűvel írtam le, de ha akarom akkor bárhol leírom kisbetűvel, attól függetlenül, hogy tulajdonnévként kell szerepelni, nem is beszélve arról, hogy bármikor inkább megadom a tiszteletet, és leírom a nevét Zeusznak nagybetűvel, akinek a követői egyetlen egyszer sem váltottak ki belőlem ellenszenvet a viselkedésükkel, mint egy olyan kitalált nevet, melynek hívői bizonyítottan több száz család életét, és több ezer ember lelki világát morzsolták fel, egy kitalált istenség nevében.
56-os:Lehet,hogy a Jt.-tól kiközösült vagy,ha nem, ugy is nekem mindegy.
Az,hogy enyire gyülölködsz embertársaddal szembe nemtunám megmondani kit követsz.Hogy Jèzust es az Atyját nem mert Jèzus az embereket szeretettel kezelte,azokat is akik nem èrtettek vele egyet.Alkalmazta az aranyszabályt "Szeresd felebarátodat mind önmagadat"Sőt azt mondta "Nèzd el Atyám nemtudják mit cselekedne"akkor amikor vègeztèk ki.
Azt tudjuk aki nem követi a gyarloságával eggyütt Jèzust,közèp ut mivel nincs az ellenkezöèt követi.
Nem akarlak bántani de egy olyan embercsoportot mely nyolcmilliot számlál,ez mellet kilenc millió tanulmányozó(követő)ilyen alacsonyszinten kezelni nem dicsèretes.
Nem akarlak oktatni mert már amit akartál megmutattad.
De egy dolgot tudj meg.Nemtudod ki lessz a jövőben szellemi testvèred ès akkor mitmondasz,ja bocs.
"56-os:Lehet,hogy a Jt.-tól kiközösült vagy,ha nem, ugy is nekem mindegy.
Az,hogy enyire gyülölködsz embertársaddal szembe nemtunám megmondani kit követsz.Hogy Jèzust es az Atyját nem mert Jèzus az embereket szeretettel kezelte,azokat is akik nem èrtettek vele egyet.Alkalmazta az aranyszabályt "Szeresd felebarátodat mind önmagadat"Sőt azt mondta "Nèzd el Atyám nemtudják mit cselekedne"akkor amikor vègeztèk ki.
Azt tudjuk aki nem követi a gyarloságával eggyütt Jèzust,közèp ut mivel nincs az ellenkezöèt követi.
Nem akarlak bántani de egy olyan embercsoportot mely nyolcmilliot számlál,ez mellet kilenc millió tanulmányozó(követő)ilyen alacsonyszinten kezelni nem dicsèretes.
Nem akarlak oktatni mert már amit akartál megmutattad.
De egy dolgot tudj meg.Nemtudod ki lessz a jövőben szellemi testvèred ès akkor mitmondasz,ja bocs."
Ne haragudj, legközelebb futtass már végig egy helyesírás javító programot, mert teljesen érthetetlen, és minősíthetetlen az amit leírtál, így még csak reagálni sem tudok. Sajnos te magad ezzel is bizonyítékként szolgálsz, hogy egy ember aki helyesen sem tud írni, vajon észre tudja e venni, egy olyan szervezet hazugságait, mint az Őrtorony? Ha sikerül túljutnod, azon hogy vádaskodsz, és olyan dolgokat vágsz a fejemhez, mint, hogy "meg mutattam magam" akkor majd esetleg beszélgethetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!