Miért kell egy gyerekre ráerőltetni a vallást?
Templomba vinni őket.
Beleverni a fejébe a bibliai sztorikat.
Beiratni hittanra.
Ha azt mondaná hogy ő nagy ívben leszarja mit válaszolnátok?
És ha ő sátánista szeretne lenni, vagy buddhista?
Sőt, miért tanítunk neki illemet és miért kell iskolába járni amikor szabadnak született?
Milyen jogon kényszerítenéd iskolába, ha azt mondaná hogy letojja?
Valójában ha erőltetni kell, az már inkább káros, hisz ekkor inkább eltaszítja az ember a gyereket a hittől.
Jó csak akkor sülhet ki belőle amikor a gyerek (vagy akár a felnőtt ember) maga hozza meg a döntést, hogy el akar menni a templomba, hogy keresse Istent. Ehhez viszont a kíváncsiságát kell felkelteni, hogy ő maga akarja keresni az Urat!
"Szóval legyen agymosott."
Nem mossák az agyat. Volt akinek nem tetszett az otthagyta.
Még engem egy keresztény sem akart rábeszélni hogy neki igaza van, és nekem az ő vallását kellene követnem. Azt sem mondta egy katolikus imerősöm sem hogy aki nem hisz az hülye. Maximum az hogy az ő dolga.
Ellenben az ateisták és keresztány ellenes liberálisok folyamatosan azt akarják bizonygatni hogy a keresztények buták, agymosottak, és mindenáron be akarják bizonyítani a kersztényeknek hogy mekkora hülyeség az egész.
Nekem inkább úgy tűnik hogy akik ellenzik, azok ilyen igazi agymosottak, akiknek meg vannak a bemagolt szlogenjeik, amiket el kell azonnal sütni, ha szóbakerül bármi a vallással kapcsolatban.:)
"Szabad akaratából kéne döntenie, a kényszer sose jó."
Én is azt mondtam általános iskolás koromban. Mégis köteleztek irodalmora holott semmi hasznom nincs ma belőle és akkor sem akartam. Ma másképp van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!