Miért kell egy újszülött gyerekre ráerőltetni egy vallást, keresztelő formájában?
Figyelt kérdés
Szerintem egy hülyeség! Én biztos nem fogom, hanem majd ő eldönti, hogy milyen vallást követ, ha egyáltalán követ.2011. febr. 27. 12:15
1/35 anonim válasza:
teljesen mindegy, rám agyon erőltették, katolikus iskolába jártam, minden héten kötelező mise. Ennek az lett a következménye, hogy olyan szinten ateista lettem, mint a fene.
2/35 anonim válasza:
engem nem erőltettek semmire, igazábol azt sem tudom megvagyok-e keresztelve, misén talán ha egypárszor voltam, és én ateista vagyok
3/35 anonim válasza:
Ha csecsemőkorban meghal, ne kerüljön pokolra.
4/35 anonim válasza:
egy csecsemő mért kerülne a pokolra, mi rosszat tenne?
5/35 napietus válasza:
világnézet-semlegesen nem lehet nevelni. az ateizmus is egy világnézet, ha nem vallásosan neveled, akkor meg azt kényszeríted rá. aztán felnőttkorában úgyis ő dönt, mint valamelyik fentebbi válaszoló.
6/35 napietus válasza:
ma 12:42: eredendő bűn. a keresztelés attól szabadít meg.
7/35 anonim válasza:
Ez ma már inkább hagyomány, nem ráerőltetés. Az már igen, ha mindenféle hittanra járatják, meg vizsgára kényszerítik. Ha végül ateista lesz, akkor nem fogja érdekelni, hogy kiskorában lelocsolták szenteltvízzel, ha meg vallásos lesz, akkor örül majd.
Másrészt így lesznek keresztszülei, ami megint inkább hagyomány.
8/35 napietus válasza:
utolsó jól írta :) ártani nem árt, legalább nem az esküvője előtt kell megkeresztelkednie, ha templomban akar egyszer házasodni. én egyébként vallásos vagyok, de aki nem, az sem hal bele egy keresztelőbe :P
9/35 anonim válasza:
Aki nem vallásos, az sem hal bele egy keresztelőbe? Aztán ugyan miért kereszteltesse meg magát az, aki nem vallásos? Hogy nektek, vallásosoknak nyugodt legyen az álma? Azt nem bírom a hívő emberekben (tisztelet az igen ritka kivételnek) hogy mindenkire a saját meggyőződésüket akarják ráerőltetni...
"nem hal bele a keresztelőbe" - valóban nem. Mint ahogy egy apáca se halna bele, ha elmenne a nudistastrandra. Ugye?
10/35 napietus válasza:
mi ez az indulat? szerintem inkább a harcos ateistákra jellemző a "ráerőltetés".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!