Miért kell egy újszülött gyerekre ráerőltetni egy vallást, keresztelő formájában?
Azt mondja meg valaki,ateisták mit keresnek ,egy,vallással foglalkozó közösségi oldalon?
Talán a lelkük mélyén üresség van és itt szeretnék betölteni?
Az ember számára ha hisz támaszt ad, hogy meg van keresztelve, hiszen így tudja, hogy ő is Krisztus tulajdona...
Luther Mártonról jegyezték meg az életrajzírói hogy, amikor életében kétségek közt hányódott az íróasztala lapjára odaírta: "Baptisatus sum" (Meg vagyok keresztelve). Így erősítette magát abban, hogy Isten őt egyszer a gyermekévé fogadta. És akit gyermekévé fogad azt nem hagyja el, esetleg az ember dönthet úgy, hogy elhagyja Istent. Jogunkban áll, hiszen Isten szabadságot adott nekünk, választhatunk vele vagy nélküle. Szerető mennyei Atyánkként nem is tehet máshogy (pedig hatalma lenne rá)
A keresztelés tehát a szülők ígérete, hogy az Istentől ajándékba kapott gyermeket úgy nevelik és neveltetik, hogy tudja ő is Isten gyermeke.
És hogy miért? Hogy boldog és kiegyensúlyozott élete lehessen a gyermeknek. Hisz Krisztusban választ kap az élet minden nagy kérdésére, valamint erőt az élet küzdelmei közt.
Kedves Kérdező!
A vallásszabadság értelmében egy kanál víz a gyermek fejére nem jelent elköteleződést semmilyen vallás mellett = attól, hogy megkereszteltek, nem vagy keresztény. A kereszténység feltétele ugyanis nem egy kis lötty, hanem a keresztényi elvekbe vetett hit.
Engem csak az zavar, mikor a keresztények azzal dobálóznak, hogy a statisztikák azt mondják, hogy az ország 74%-a keresztény. Kérdezem, hol láttok ti ennyi vallásos embert? Én is beletartozom ebbe a csoportba, pedig ateista vagyok. Miért gyarapítom a keresztények táborát, mikor elítélem a vallást? És akkor jöhet még az is, hogy a kereszténység a világ legnagyobb vallása, meg ennyire gyorsan terjed, annyira eredményesen térít, stb. Közben meg valószínűleg sokkal több igazi muzulmán hívő van, mint keresztény.
Engem négyévesen kereszteltek, és rohadtul nem örülök neki. Ezt már nem moshatom le magamról, és ez zavar. Semmi konkrét bajom nem származik belőle, de ha lehetne, semmissé tenném. Miért nem tehetem meg??? Ez nem fair...
Egy buddhista, aki kiröhögi a más vallásúakat... az igen!
Egyáltalán mi értelme kinevetni a hívőket? Nem tartom magam hívőnek, de megértem azokat, akik vallásosak. Az ateistáknál még csak-csak érthető, ha nem nézik sokba a vallásos hitet, na de egy olyannál, aki maga is hisz valamiben... Képmutatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!