Miért kell egy újszülött gyerekre ráerőltetni egy vallást, keresztelő formájában?
" Ha csecsemőkorban meghal, ne kerüljön pokolra. "
Miért kerülne a pokolra? A pokol a kereszténység 'találmánya'. Ha nincs megkeresztelve, akkor számára nincs is pokol. :)
HÁt ne is haragudjatok, de én, mint ateista nagyon is haragudtam volna, ha megkeresztelnek kiskoromban. Ez egy olyan dolog, amit nem moshatsz le magadról, bármennyire nem tetszik is.
Ráadásul nem egy olyan ateistát ismerek, akit viszont megkereszteltek a szülei kiskorában, és mindennél jobban elutasítja a vallást, rettenetesen rosszul esik neki, hogy ráerőltettek egy bélyeget, amit megvet.
Ez nem árt az embernek, hm?
Én úgy vagyok vele, hogy kezdjen tiszta lappal a gyerek, ha később elkezd hinni istenben bármelyik vallás szerint is, felőlem aztán térjen be. De ne erőltessünk semmit.
És még annyit hozzátennék, hogy marha nagy előny a keresztség annak, aki templomban akar házasodni...csakhogy az ateisták 99%-a élből nem akar, innentől ez nem számít érvnek.
Szerintem az ateisták és vallásosak is túl komolyan veszik ezt az egészet. Ha én kő ateista lennék, akkor biztosan nem érdekelne, hogy valaha lelocsoltak valami templomban. Mert azt egy olyan hiedelem alapján tették, ami számomra nem létezik, számomra nem jelent semmit. Nem hat ki az életemre, nem is tudnék róla, ha nem mesélnék el/ nem lennének róla fényképek.
A hívők meg rögtön hittanra, misére, bérmálásra küldik a gyereket, mikor az még mindig olyan kicsi, hogy nem tudja eldönteni, hogy ő maga hisz ebben az egészben, vagy csak a hittan és szülők miatt hisz, mert úgy érzi, hogy ez elvárás.
A kettő köztiek szoktak keresztelni azért, mert szép hagyomány, családi esemény, és tényleg praktikus is (ahogy egy fenti válaszoló írja) a majdani templomi esküvő miatt. (Ilyen alapon egyébként erről is lehetne vitatkozni.)
Mennyei állampolgárságot :DDDDD
Tudod, az ateisták nem hisznek a te mennyeidben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!