Miért kell egy újszülött gyerekre ráerőltetni egy vallást, keresztelő formájában?
Figyelt kérdés
Szerintem egy hülyeség! Én biztos nem fogom, hanem majd ő eldönti, hogy milyen vallást követ, ha egyáltalán követ.2011. febr. 27. 12:15
31/35 anonim válasza:
Talán azért, mert a Biblia tényleg röhejes...
32/35 anonim válasza:
Jó, most nem a Bibliáról beszéltem. Az én szememben az egy irodalmi mű, mindenkinek megvan róla a saját véleménye. De miben különbözik egy buddhista tanokban hívő és egy keresztény tanokban hívő egymástól?
33/35 anonim válasza:
Hát, szerintem elég sokmindenben, de erről inkább egy buddhista írjon.
34/35 anonim válasza:
Ez régi szokás. Eleinte ugye nem keresztelték a babákat, majd ha úgy akarja. Sokan nem akarták esetlegesen úgy. Erre okos papok látták, hogy aki ugye nem jár templomba az nem fog adakozni. Ezért jött a nagy ötlet: a babák eredendően bűnösek (fogalmam sincs miért) és ha korán csecsemőként keresztség előtt meghalnak (régen ez roppant gyakori volt) akkor nem temethetted a gyereked megszentelt temetőbe ráadásul még azzal is cseszegettek, hogy a pokolba jutott a gyereked. Régen ezt nagyon komolyan vették a szülők és tudták akkor a mennyben nem találkozhatnak elvesztett gyermekükkel meg nem akartak rosszat se a babának ezért vitték keresztelni. Történelem lecke vége.
Igen nem vagyok keresztény, hiszek Istenben az egyház hülyeségeiben nem.
35/35 Balasa Bence válasza:
A mai eltorzult kereszténység szerin kell ezt az újszülöttekre eröltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!