Milyen hatással lehet egy gyerekre/emberre, ha bármilyen módon rákényszerítenek egy adott vallást?
" Milyen hatással lehet "
-rossz hatással is lehet rá,
Vallással kapcsolatban személyesen nem ismerek senkit sem.
Mást igen, mikor rákényszerítette az anya a fiára, hogy az akarata ellenére katonai pályát válasszon, és az szörnyen szerencsétlen lett.
Esetleg amit a szülö az életében nem ért el, a gyermekén akarta behúzni, nem érdekelte, hogy a gyermekét érdekli-e az a pálya amit neki szánt vagy nem.
A múltkoriban volt itt a gyk-en egy kissé fura történet /ha egyáltalán valós volt/ állatólag anyja rákényszerítette hogy tanító legyen, és szerencsétlen, mert nem tud kialakítani semmilyen kapcsolatot a diákjaival....
Hozzátenném még azt is, mikor a szülök szétverik gyermekeik párkapcsolatát, mert a gyermekük partnere nem elég magas beosztású, vagy elég gazdag, vagy ki tudja mi...
A kényszer nem jó megoldás az élet semmilyen terén sem
Vagy szivacsagyú vallásos lesz az illető, akárcsak a szülő, vagy lázadó, akit kiutál a családja.
Nekem van mindkettőre példám.
Szia!
Szerintem amikor egy nemzet egy másik nemzet hagyományát vallja a sajátjának, akkor óriási a gond. Márpedig ez történik, amikor a judeo-krisztián betéve ismeri a Tórát és megtagadja a saját nemzetének szellemi hagyatékát. Nemrég "társalogtam" itt egy ilyen emberrel, aki az emberi létezés megismerésének hiteles forrásaként a Tórát elismerte, de a Képes Krónikát "pogány mitológiának" gondolja. Nagyon mélyen van az ostobaság fullánkja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!