Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kinek mi a véleménye erről a...

Kinek mi a véleménye erről a kérdésemről? Csak keresztények válaszát várom, ateisták és jehova tanúi inkább ne.

Figyelt kérdés

Ha egy kicsi meghal, akkor mennybe kerül. Nekik miért nem kell küzdeni mindennap, miért kapják meg ezt a kegyelmet bármi nélkül? Nekem miért kell végigszenvedni és rettegni az életemet, hogy bármikor elveszíthetem az üdvösséget?

Ti hogy látjátok ezt a dolgot? Megosztanátok velem?

2016. ápr. 28. 17:26
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
33%

# 8

"Kérdező, csak szólok, hogy butaság eleve kizárni az ateisták válaszait."

Én meg tapasztalatból mondom, hogy abból itt még nem sok jó sült ki, amikor ateisták válaszoltak meg vallási kérdéseket. Olyanokat bírnak mondani, amiknek köze nincs a keresztény tanításhoz.

A te válaszod is ilyen alapvető tájékozatlanságról árulkodik. Nem is csak teológiai tájékozatlanságról hanem történelmiről is. (Nem tudom ateista vagy-e, de ha esetleg nem, akkor annál rosszabb.)

"a középkorban azért mondták úgy, hogy keresztség nélkül a pokolra kerülnek a csecsemők, hogy ezzel még inkább erősítsék az emberek függését az egyháztól, és mindenáron növeljék a hívek számát"

Ez nettó hülyeség. Miután egész Európában mindenhol államvallás volt a középkorban a kereszténység, ezért semmiféle trükkre nem volt szükség, hogy a hívek számát növelje az egyház.

"Olyan is volt, hogy belehalt az anya, nem tudta megszülni a gyerekét, és erre kivágták belőle, gyorsan megkeresztelték, és aztán vagy meghalt a szerencsétlen, vagy nem."

Ennek nincs köze a valláshoz. Persze, hogy próbálták megmenteni a csecsemőt, akkor is, ha az anya haldoklott. Az első császármetszéseket már jóval a kereszténység megszületése előtt végezték.

"Mostanra viszont már sokat szelídült ez az egyház: rájöttek, hogy eddigi gyakorlat embertelen, ami azért elég fura lenne egy végtelenül szerető istentől - és ezért találták ki azt, hogy a csecsemő bűntelen és alapból a mennyekbe kerül."

Ebben az egy mondatban több hülyeséget is sikerül fölhalmoznod. Már mitől lenne embertelen a csecsemő életének megmentése? Egyébként meg az egyház sosem szólt bele ilyen szinten orvosi dolgokba.

Inkább írd meg a házidat, de na csapd be a kérdezőt.

2016. ápr. 28. 18:33
 12/34 anonim ***** válasza:
0%

Hogy ne legyen rettegés az életed,és tudd,ha üdvösséged van és az igazi,akkor nem veszítheted el!!!A gyerekek meg nem a te felelőséged alatt élnek vagy halnak!!!!Hagyd ezt Istenre,ha lehet!!

Inkább figyelj a szövegre:

Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. 28Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből. 29Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből. 30Én és az Atya egy vagyunk.”

9Én őértük könyörgök: nem a világért könyörgök, hanem azokért, akiket nekem adtál, mert a tieid, 10és ami az enyém, az mind a tied, és ami a tied, az az enyém, és megdicsőíttetem őbennük. 11Többé nem vagyok a világban, de ők a világban vannak, én pedig tehozzád megyek. Szent Atyám, tartsd meg őket a te neved által, amelyet nekem adtál, hogy egyek legyenek, mint mi! 12Amikor velük voltam, én megtartottam őket a te nevedben, amelyet nekem adtál, és megőriztem őket, és senki sem kárhozott el közülük, csak a kárhozat fia, hogy beteljesedjék az Írás. 13Most pedig hozzád megyek, és ezeket elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük. 14Én nekik adtam igédet, és a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, mint ahogy én sem vagyok a világból való. 15Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.

Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? 32Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? 33Ki vádolná Isten választottait? Isten, aki megigazít. 34Ki ítélne kárhozatra? A meghalt, sőt feltámadt Jézus Krisztus, aki az Isten jobbján van, és esedezik is értünk? 35Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? 36Hiszen meg van írva: „Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat.” 37De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. 38Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, 39sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.

Gyermekeim, ezt azért írom nektek, hogy ne vétkezzetek; ha pedig vétkezik valaki, van pártfogónk az Atyánál: az igaz Jézus Krisztus, 2mert ő engesztelő áldozat a mi bűneinkért; de nemcsak a mienkért, hanem az egész világ bűnéért is. 3És abból tudjuk meg, hogy ismerjük őt, ha megtartjuk az ő parancsolatait. 4Aki azt mondja: ismerem őt, de nem tartja meg parancsolatait, az hazug, és abban nincs meg az igazság, 5aki pedig megtartja az ő igéjét, abban igazán teljessé lett az Isten szeretete. Ebből tudjuk meg, hogy őbenne vagyunk. 6Aki azt mondja, hogy őbenne van, annak magának is úgy kell élnie, ahogyan ő élt.

1Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk. Azért nem ismer minket a világ, mert nem ismerte meg őt. 2Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de még nem lett nyilvánvaló, hogy mivé leszünk. Tudjuk, hogy amikor ez nyilvánvalóvá lesz, hasonlóvá leszünk hozzá, és olyannak fogjuk őt látni, amilyen valójában. 3Ezért akiben megvan ez a reménység, megtisztítja magát, mint ahogyan ő is tiszta.

Ő az a Jézus Krisztus, aki eljött víz és vér által: nemcsak a víz által, hanem a víz és a vér által; a Lélek pedig bizonyságot tesz róla, mert a Lélek az Igazság. 7Mert hárman vannak, akik bizonyságot tesznek: 8a Lélek, a víz, a vér; és ez a három egy. 9Elfogadjuk ugyan az emberek bizonyságtételét, de Isten bizonyságtétele nagyobb; mert Isten bizonyságtétele az, amellyel Fiáról tesz bizonyságot. 10És aki hisz Isten Fiában, abban megvan ez a bizonyságtétel. Aki nem hisz Istennek, az hazuggá teszi őt, mert nem hisz abban a bizonyságtételben, amellyel Isten bizonyságot tesz Fiáról. 11Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. 12Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban.

Ezt azért írtam nektek, akik hisztek Isten Fia nevében, hogy tudjátok: örök életetek van. 14Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha valamit az ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket. 15Ha pedig tudjuk, hogy bármit kérünk, meghallgat minket, akkor tudjuk, hogy már megkaptuk, amit kértünk tőle.

2016. ápr. 28. 19:03
 13/34 anonim ***** válasza:
0%
MILYEN GYÜLEKEZETBE JÁRSZ?HOGYAN TÉRTÉL MEG?
2016. ápr. 28. 19:06
 14/34 A kérdező kommentje:
A kérdésed hogy kapcsolódik a kérdésemhez?
2016. ápr. 28. 19:16
 15/34 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem ez egyáltalán nem biztos.

mondjuk függ a gyerek korátoll is.

mondjuk egy 6hónapos.vagy akár 2éves gyerek nem tud elkövetni olyan rosszaságot ami miatt a pokolba kéne jutnia.

pl.egy 6éves tud csúnyánbeszélni akár tudatosan is de nem biztos,hogy tisztában van azzal,hogy mit is mond.(ismerös 3éves közölte a villamoson,hogy :"pics@" mert ezt tanulta az oviban).

de ez sem.elég indok hozzá szerintem.

Úgyvélem,hogy ha a gyerek tudatosan tesz rosszat,és tudja is,hogy rosszat tesz,esetleg probálkibujni a felelősseg aloll akkor már van lehetösége a pokolba jutni. Pl:elök valakit azért,hogy az megüsse magát,és utána azt füllenti,hogy véletlen volt.

2016. ápr. 28. 21:06
 16/34 A kérdező kommentje:

Érzem, amit írsz, de nem kapcsolódik a kérdésemhez :)

Az igék, amiket kaptam, nagyon jók, ismerem is őket, de most nem szólnak hozzám.

2016. ápr. 28. 22:11
 17/34 anonim ***** válasza:
38%

"Ateista az, aki nem ismeri Istent."

NEM IGAZ!

A-teista = isten NÉLKÜLI.

Vagyis az, aki úgy gondolja, hogy nem léteznek istenek.

Ettől még magát a fogalmat kiválóan ismerheti.

Sokszor az ateisták pl. jobban ismerik a Bibliát, mint egyes hívők, akik el sem olvasták az egészet.

Ugye, azt nem állítod, hogy neked valamiféle TUDÁSOD lenne bármiféle istenről, ami tudás az ateistának nincs meg?

2016. ápr. 29. 04:04
 18/34 anonim ***** válasza:
0%

"mondjuk egy 6hónapos.vagy akár 2éves gyerek nem tud elkövetni olyan rosszaságot ami miatt a pokolba kéne jutnia."

Mármint itt, Európában, és normál körülmények között.

De nem voltál még a tanyavilágban...

vagy mondjuk olyat én is láttam, hogy egy kisgyerek lerúgta az anyjáról a testvérét. Ugye nevelni kellett volna, de nem jött össze.

Vagy pl. az ISIS nemrég egy 4 éves gyerekkel végeztetett ki egy túszt.

Az emberi gonoszság határtalan, és sajnos ez a gyerekekre is vonatkozik.

NEVELNI kell a gyerekeinket, hogy ne legyenek gonoszak és önzők. Mert az igaz, hogy a természetükben kezdettől megvan a szeretet és a nagylelkűség is - de ugyanúgy a gonoszság és az önzés is.

2016. ápr. 29. 05:29
 19/34 anonim ***** válasza:
0%
Pont azokat zártad ki egyrészt a válaszadásból akik Biblia szerinti válasszal szolgáltak volna....1Korintusz 2:6, 7,, 6 Szólunk mi bölcsességet azok között, akik érettek+, de nem ennek a világrendszernek a bölcsességét+, és nem is e világrendszer uralkodóiét,+ akik semmivé kell hogy váljanak,+ 7 hanem Isten szent titokban+ levő bölcsességét szóljuk, az elrejtett bölcsességet, amelyet az Isten előre elrendelt a világrendszerek+ előtt a mi dicsőségünkre...
2016. ápr. 29. 06:58
 20/34 pelgrim ***** válasza:
0%

A menny nem egy földrajzi helym hanem a tudat vagy a lélek állapota, szerintem a lélek abba az állapotba kerül amelyben elhagyta az élet.

Neked nem kell végigszenvedned az életet, te ugyanannyi erővel végigörvendheted. Úgy téve eléred az üdvösséget.

2016. ápr. 29. 07:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!