Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények, miért nem...

A keresztények, miért nem teljesítik Isten parancsait?

Figyelt kérdés
Sziasztok, a kérdésem azért merült fel benne, mert akár hány kérdést látok itt a gyakorin amelyet keresztények tesznek fel, azoknak legalább a 90%-ban egymást pocskondiázó, minősíthetetlen ha nem is obszcén szavakkal átitatott, de haragos, és egymást sértegető stílusba mennek át a beszélgetések, legyen az Katolikus, Jehova Tanú, Református, Baptista, Adventista, Moron, stb minden egyház képviselője, amint meghallja, hogy egy kicsit is rosszat mondanak a saját hitéről, gyülekezetéről, azonnal "kardot" ránt, és bele folyik a kicsit sem vitában, ha nem a veszekedésbe. Felesleges is tagadni, hiszen társaim tucatjai ezen az oldalt ugyanígy ezt tapasztalják, és hasonló véleményen vannak, szóval a kérdés, miért nem cselekszik az emberek, azt amiért a veszekedéseket folytatják ?
2016. ápr. 19. 14:45
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem félreérted a helyzetet.

Nekem alapvetően nem az a bajom, hogy valaki mást hisz, vagy valaki nem ért velem egyet. Mert akkor ennyi erővel a Buddhistákra is haragudhatnék, meg ők is rám. :D

Nekem az a bajom, amikor azt látom, hogy szándékosan megtévesztik az embereket, és visszaélnek a vallással. Hiszed vagy sem, ez egy létező jelenség. Épp nemrég olvastam el Richard Dawkins: Isteni téveszme című könyvét, ahol beszél a vallási visszaélésekről is.

Azt gondolom, hogy ez egy olyan jelenség, ami ellen fel kell lépni, és kinyilvánítani, hogy ettől elhatárolódunk. Az Egyház kezdettől fogva küzdött a tévtanítók ellen, és leleplezte őket. Krisztus mondja a Jelenések nagy víziójában az efézusi gyülekezetnek:

"Tudom a te dolgaidat, és a te fáradságodat és tűrésedet, és hogy a gonoszokat nem szenvedheted, és megkísértetted azokat, a kik apostoloknak mondják magokat, holott nem azok, és hazugoknak találtad őket;" (Jel 2,2)

Szóval a hitvédelemmel semmi probléma nincs. [Hitvédelmen itt most természetesen a történelmi kereszténység hitét értem, ami kb. 2000 éves.]

2016. ápr. 19. 15:11
 2/24 anonim ***** válasza:

Nos igen, Dante egy fontos dolgot pedzeget: a hitvédelem is isteni parancs :)

Ettől függetlenül engem nem is az zavar, ha valaki más teológiai álláspontot képvisel.

Az viszont valóban bosszant egy kicsit, ha történelmi tényeket hamisítanak meg, hogy "igazukat" bizonyítsák.

2016. ápr. 19. 15:17
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mint érintett írok választ. Én azt gondolom, hogy teljesen normális reakció az, hogyha valaki megtámadja a hitedet, közösségedet, akkor reagálsz rá. Ez a reakció pedig általában a reagáló vérmérsékletétől függ.

Én most visszaolvastam amiket mostanában írtam, és nem találtam azokban "pocskondiázást", haragot és sértegetést. Persze minden nézőpont kérdése. Szívesen veszem, ha leírod, hogy bármelyik válaszomban melyik volt ezekkel a jelzőkkel illethető, és ígérem, hogy el fogok gondolkodni rajta.

Ha pedig nem volt ilyen, akkor kérlek, hogy az Adventistákat vedd ki kérdéshez írt kommentedben található felsorolásból. :-)

Üdv. Péter

2016. ápr. 19. 15:18
 4/24 A kérdező kommentje:

"Szia!

Mint érintett írok választ. Én azt gondolom, hogy teljesen normális reakció az, hogyha valaki megtámadja a hitedet, közösségedet, akkor reagálsz rá. Ez a reakció pedig általában a reagáló vérmérsékletétől függ.

Én most visszaolvastam amiket mostanában írtam, és nem találtam azokban "pocskondiázást", haragot és sértegetést. Persze minden nézőpont kérdése. Szívesen veszem, ha leírod, hogy bármelyik válaszomban melyik volt ezekkel a jelzőkkel illethető, és ígérem, hogy el fogok gondolkodni rajta.

Ha pedig nem volt ilyen, akkor kérlek, hogy az Adventistákat vedd ki kérdéshez írt kommentedben található felsorolásból. :-)

Üdv. Péter"

Péter te vagy az egyik aki rendkívül elfogult vagy az egyházaddal szemben, és semmiképp sem fogom visszakeresni a hónapokkal előtti kérdést, azt rád bízom, én a kérdést nem azért írtam ki, mert benne bizonytalanság van, ha nem azért, mert egy tényt próbálok világossá tenni, mint mondtam, nem ingatnak meg az ellenálló válaszok, hiszen pontosan ezt vártam el azoktól az emberektől, akik a saját hitnézeti vitáikban, folyamatosan nekifeszülnek mások, én pusztán a tükört tartom. Mielőtt valaki, kiemelné, hogy először a saját házam táján sepregessék, és aztán a másikén, azoknak üzenem, hogy nem én vagyok az, aki a Bibliával a kezében a másik embert megsérti, megalázza, és olyan vitákban folyamodik, amit az általa hirdetett tanítások elutasítanak. A kérdés továbbra is az, a keresztény emberek miért kelnek ki magukból majdnem minden egyes kérdésnél, amiket itt feltesztek egymásnak?

2016. ápr. 19. 15:47
 5/24 anonim ***** válasza:

Mert emberek vagyunk. Attól mert valaki megtér még nem válik tökéletessé. Bár úgy lenne!!!

Én nagyon is jól tudom magamról, hogy nekem a hazugság olyan, mint egy vörös posztó, képtelen vagyok magamat fékezni és olyankor indulatos leszek. Tudom. Ahogy azt is, hogy ebből kegyetlenül meg kellene térnem, ahhoz viszont teljesen el kellene különülnöm, ez viszont kivitelezhetetlen.

Kaptam már Istentől ez miatt nagy pofont, és mégis újra és újra visszaesek. Mert ócska, bűnös, és gyenge ember vagyok.

2016. ápr. 19. 16:08
 6/24 anonim ***** válasza:

Szia !

Ezen nem kell csodálkozni ha leírok nehány dolgot a Bibliabol megerted tudni kell az ítélet elosszor Isten hazán kezdődik vagyis a Gyulekezeten ezen nem felekezeteket kell érteni másodszor bizonyos peldabeszedek világossá teszik a bárányok közé farkasok vegyulnek a buza közé konkoly keveredik vagyis a keresztény közösségekben és itt ezen a (honlapon is) a szetvalasztasig egy kevert állapotba vannak a hívők csak a szetvalasztas után válik bizonyossá kiben mi lakozik, addig csak a megtermett gyümölcsök lehetnek bizonyságot.

2016. ápr. 19. 16:45
 7/24 anonim ***** válasza:
37%
Mert nem keresztények, csak annak mondják magukat!
2016. ápr. 19. 18:28
 8/24 A kérdező kommentje:
Na azért köszönöm, hogy kaptam korrekt válaszokat is, amelyek maszlagtól, és érzelgősségtől mentesek voltak, ez is jól mutatja, hogy azért vannak akik jól átlátják a felületességet, és valóban elismerik a komoly hibákat amelyeknek távolról sem kellene jelen lenniük. Köszi azoknak még egyszer, akik nem mentegetőzni, és követelőzni akartak a kérdés alatt, ha nem a realitásra koncentráltak.
2016. ápr. 19. 18:38
 9/24 anonim ***** válasza:
67%
Na, én meg azért járok erre a materializmussal fertőzött gyakori-vallás-valláskritika helyre, mert Pétertől bölcs nyugalmat és magas szintű teológiai válaszokat találok. Elfogult? ejnye-bejnye. Szóval jó az hogy ír, és bár én nem tartozom ahhoz a felekezethez, épülök tőle. Például itt csak azt akartam bekiáltani: közöd? mit képzelnek a töksötét ateisták-materialisták, hogy ők fogják meghatározni egy hívőnek, hogy milyen legyen a világnézete? És hogy és mit írjon? Na de nem ezt írom, inkább azt, hogy ne akard már meghatározni, ki mit írjon, ez nem az a hely.
2016. ápr. 19. 18:59
 10/24 anonim ***** válasza:

Szervusz.

Nem fényezni akarom magam, de Én senkit nem sértegetek.

Sajnos ennek ellenére, némely válaszomat ingerültséggel jellemezték, pedig nyugalomban irtam, legfeljebb nem esett jól valami, de nem fogok idegeskedni ez miatt. :)

Trágár szavakat pedig nem használok, de ha egy Tanú használ trágár kifejezéseket, akkor ez nem csak a Testvéreire hoz szégyent, de az Istenre is akit Képvisel.

Van hogy egyáltalán nem is reagálok, ha úgy érzem, hogy érdemtelen.

Egy Tanú

2016. ápr. 19. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!