A keresztények, miért nem teljesítik Isten parancsait?
"Na, én meg azért járok erre a materializmussal fertőzött gyakori-vallás-valláskritika helyre, mert Pétertől bölcs nyugalmat és magas szintű teológiai válaszokat találok. Elfogult? ejnye-bejnye. Szóval jó az hogy ír, és bár én nem tartozom ahhoz a felekezethez, épülök tőle. Például itt csak azt akartam bekiáltani: közöd? mit képzelnek a töksötét ateisták-materialisták, hogy ők fogják meghatározni egy hívőnek, hogy milyen legyen a világnézete? És hogy és mit írjon? Na de nem ezt írom, inkább azt, hogy ne akard már meghatározni, ki mit írjon, ez nem az a hely."
Hatalmasat nevettem ezen a válaszon :D
Egy vicc jutott eszembe:
A katolikus templom kapujának két oldalán egy-egy koldus várja, hogy a hívek meginduljanak kifelé a mise után, és alamizsnát adjanak nekik. Egyikük Kohn hosszó pajesszal, szakállal, kipával a fején, fekete kaftánban, a másik egy átlagos kinézetű koldus, rongyosan. A kifelé tartó tömeg az utóbbinak ad némi aprót, némelyek még többet is, de Kohnt nagy ívben elkerülik. Ez hetekig így megy. Végül a plébános csak odamegy Kohnhoz, és megszólítja:
- Te Kohn! Én egyáltalán nem akarok beleszólni a dolgodba, de hogy úgy szóljak egyáltalán nem csodálom, hogy a te kalapod mindig üres marad. Ha azonban lecserélnéd ezeket a holmikat, más rongyokra, levágnád a pajeszodat, neked is biztos csurranna-cseppenne némi adomány.
Ezzel faképnél hagyja Kohnt, aki megvárja, hogy eltűnjön a kapu mögött, majd átszól a másik koldusnak:
- Hallod ezt Grün!? Ez akar minket üzletre tanítani?
Én ilyet, ilyen mértékben, ahogy írod, nem tapasztaltam. Van számos értelmes, építő hozzászólás, vita.
Amennyiben ilyen elfajult vitákat tapasztalsz, ott valóban van mit fejlődnünk.
Hogy miért vitatkozunk csúnyán időnként? mert azt is tanulni kell, hogy hogyan lehet szépen vitázni. Köszönjük a figyelmeztetést :)
Kedves Kérdező!
Én azt gondolom, hogy kinevetni másokat - emberileg nézve is - legalább annyira visszás, mint az amit szóvá tettél.
Én azt gondolom, hogy tükröt tartani is hitelesen kell. Gondolj a szálka-gerenda példára ( [link]
Ha bárki a másikat Bibliával a kezében megsérti és megalázza, az valóban hibát követ el. De az is aki felsorol bizonyítás nélkül felekezeteket, és olyanokat gyanúsítgat, akiknek ez nem szokása és stílusa...
Ezért kértem azt, hogy konkrét példákat hozz fel, vagy helyesbítsd a vádjaidat ha nem rendelkezel ilyennel.
Üdv. Péter
Jehova Tanúi egyenesen üldözésnek vélik a kritikát.
Egyébként pedig a többieknek is védeniük kell a hitüket. Igyekszem nem veszekedni és gúnyolódni, de néha nem bírok magammal. Nem angyal vagyok, hanem ember.
"Kedves Kérdező!
Én azt gondolom, hogy kinevetni másokat - emberileg nézve is - legalább annyira visszás, mint az amit szóvá tettél.
Én azt gondolom, hogy tükröt tartani is hitelesen kell. Gondolj a szálka-gerenda példára ( [link]
Ha bárki a másikat Bibliával a kezében megsérti és megalázza, az valóban hibát követ el. De az is aki felsorol bizonyítás nélkül felekezeteket, és olyanokat gyanúsítgat, akiknek ez nem szokása és stílusa...
Ezért kértem azt, hogy konkrét példákat hozz fel, vagy helyesbítsd a vádjaidat ha nem rendelkezel ilyennel.
Üdv. Péter"
https://www.youtube.com/watch?v=JQMalO8-32M
a 21. perctől javaslom, hogy megnézd a videót, amennyiben a felsorolt bizonyítékokat hazugságnak véled, akkor innentől kezdve azt kell feltételeznem, hogy az elfogultságot az egyházad felé fontosabbnak tartod az igazsággal szemben, ha ez bekövetkezik, akkor a hitelességed bárminemű írásban is végleg elveszted.
A jövőben nem reagálok Péter az írásaidra, nézd meg az említett részt, majd tedd fel a kérdéseket magadnak amiket tudod, hogy meg kell tenned.
Kedves Kérdező!
Úgy tűnik új vagy itt a fórumon, ezeket már mind megbeszéltük... :-)
Te egy vádat fogalmaztál meg az Adventistákkal szemben. Én csak annyit kértem, hogy ezt a vádat támaszd alá bizonyítékokkal. Ezzel szemben te egy ezeréves videóval jössz, aminek semmi köze a kérdésedhez. Szerinted? :-)
Na jó, hagyjuk. Nem baj ha nem reagálsz. Mindenesetre elég furcsa kérdés volt ez...
Üdv. Péter
szinte minden vallás arra épít hogy vagy azt fogadod el vagy ellenség vagy
a kereszténység élen jár ebben
soha semmilyen másmilyen vallás nem követelt annyi áldozatot mint a kereszténység
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!