A keresztények, miért nem teljesítik Isten parancsait?
a kérdezőt a stílusáról felismerem, ezt is ő írta ki:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__7..
- amikor is mindenki le lett szúrva, mint pengős malac a vásárban. Ugye kérdező, te mindent jobban tudsz, hisz sokat "üldögéltél gyülekezetekben" mint azt írtad vala.
Lehet, hogy az nem elég, gondolkodni is kellene, és empátia sem ártana.
A Biblia konkrétan kimondja, hogy meg kell ölni a hitetleneket, szóval inkább ne tanácsold senkinek, hogy legyen "hithűbb" keresztény.
"Mózes 5. könyve 17:3: ha elmegy, és más isteneket szolgál, leborul a nap, a hold vagy az ég minden serege előtt, amit én nem parancsoltam,
[...] akkor vezesd ki a kapuba azt a férfit vagy nőt, aki ezt a gonoszságot elkövette, és kövezd halálra azt a férfit vagy nőt!"
Amúgy meg maga Jézus, a békesség és szeretet földi helytartója is tört-zúzott, amikor pár kereskedő befészkelte magát a szeretett templomába, szóval abszolút nem elvárás, hogy a hívők higgadtak maradjanak, ha a hitükről van szó. Sőt...
:)))))
A képmutatás sokkal-sokkal keresztényebb tulajdonság a kérdező által hiányolt türelemnél és jóságnál...
Úgy tudjátok csűrni-csavarni azt, hogy mit kell komolyan venni a Bibliából, hogy az eszméletlen. Ha én lennék Isten, személy szerint ez sokkal jobban idegesítene, mint az, ha valaki nem hisz bennem.
Ha valami elmebeteg dolgot ír a Biblia, akkor az nem számít, mert az vagy Ószovettségben van, vagy csakis és kizárólag egy népcsoportnak szól, ezért olyan, mintha ott se lenne, stb, stb, de ha mondjuk a melegek elfogadásáról van szó, akkor le se sz@rja egy keresztény se, hogy a Biblia melyik részében fakadt ki Isten a "szodómia" ellen.
Figyi, nem olyan bonyolult a dolog... Van a Biblia, ami arra van, hogy olvasd el, és tartsd be. Isten nem azért diktálta le azt az ezer oldalas könyvet, hogy aztán pár normi megmagyarázza, hogy "jaj Isten nem úgy gondolta ááám.."
Dehogynem.
Ennyi erővel a Tízparancsolat is a zsidó népnek szól, mégis, a katolikus általánosban, ahova jártam bukással fenyegetett minket a pap, ha nem tudjuk felsorolni mind a 10et, ha rákérdez.
Amúgy tessék: itt egy lista, ami nagyon szépen összeszedi azokat az embereket, akik Isten beavatkozása révén/parancsára/miatt haltak meg
Fő a béke, szeretet, és megbocsátás, mi?
Na mindegy, nem panaszkodom, mert még így is jobb valamennyivel a kereszténység, mint az iszlám, vagy a szcientlógia..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!