Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi szerint ebben a...

Jehova tanúi szerint ebben a klipben kit dicsőit a tömeg?

Figyelt kérdés

Őszintén remélem, hogy mondanak véleményt az után, hogy megnézik.

https://www.youtube.com/watch?v=pzXYSJhNu2g

2016. ápr. 14. 17:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Rendben,

most sajnos mennem kell de ahogy haza érek, küldöm a Biblia verseket.

S nem bemásoltam, hanem elmondtam, mit kell tenni.

2016. ápr. 16. 05:22
 12/17 A kérdező kommentje:
Várom.
2016. ápr. 16. 06:46
 13/17 anonim ***** válasza:

Az imádat bemutatása az élet minden területén meg kell hogy mutatkozzon.

azonosító jelei

Az igaz vallás tagjai Isten Szavaként tisztelik a Bibliát. Igyekeznek az alapelvei szerint élni. Az igaz vallás tehát nem emberi elképzeléseken alapul

Az igaz keresztények összhangban élnek azzal, amit tanítanak.

Máté 15:7–9,János 17:17; 2Timóteusz 3:16, 17

Az igaz vallás tiszteli Isten nevét, a Jehova nevet. Jézus ismertté tette Isten nevét. Segített az embereknek megismerni Istent, és azt tanította nekik, hogy imádkozzanak Isten nevének a megszenteléséért

Máté 6:9,János 17:26; Róma 10:13, 14

Isten Királyságáról prédikálnak. Isten azzal bízta meg Jézust, hogy prédikáljon erről a Királyságról. A Királyság az emberiség egyedüli reménye. Jézus a halála napjáig beszélt a Királyságról az embereknek

A követőit is arra tanította, hogy ezt tegyék.

Lukács 4:43; 8:1; 23:42, 43, Máté 10:7; 24:14.

Nem alkotják részét ennek a gonosz világnak. Nem folynak bele a politikai ügyekbe és a társadalmi konfliktusokba. Nem veszik át a világ ártalmas szokásait és gondolkodásmódját.

János 17:16, Jakab 1:27; 4:4

Mély szeretet fűzi őket össze. Isten Szavából azt tanulják, hogy mindenféle származású embert tiszteljenek. Önzetlenül arra használják fel az idejüket és az anyagi javaikat, hogy segítsenek és támogassanak másokat.

Mikeás 4:1–4, János 13:34, 35; 1János 4:20, 21

A Biblia nem támogatja azt a modern nézetet, hogy Istent többféleképpen lehet elfogadható módon imádni. Hiszen „e g y Úr, e g y hit” van

1Korintusz 1:10, Máté 7:13, 14, 21

Nem csupán egyénenként gyakorolták az imádatot, hanem gyülekezetekbe voltak szervezve, és egységesen imádták Istent a felvigyázók vezetésével, és egy vénekből álló, központi testület irányítása alatt, akik Jézusra tekintettek, mint Főre

Cselekedetek 14:21–23; 15:1–31; Efézus 1:22; 1Timóteusz 3:1–13

„ISTEN nem a rendetlenség, hanem a békesség Istene” (1Korinthus 14:33).

Persze az imádat nem merül ki csak ebben. Az Istennek járó imádatot az életünk minden területén élni kell

a családban, a munkahelyen és mindenhol olyan erkölcsi értékekkel élünk amit a Teremtő elvár.

A házastársak között, a gyermekek a szülőkhöz, a munkatársakhoz, stb stb.

Ezekre is van Biblia vers de akkor egy egész oldalt írhatnék.

2016. ápr. 16. 15:02
 14/17 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves kérdező!

Persze hogy mondunk véleményt - bármiről - ha megkérnek minket, mint te is, kedves kérdező, mert nincs semmi titkolnivalónk a hitnézeteinkkel kapcs., köszönjük ezt a kérdést is.

Végignéztem a videót, és engem nagyon meghatott. Boldog embereket láttam, akik nyílván Istentiszteleten vesznek részt egy nagy csarnokban. Énekelt egy nagyon dekoratív fiatal hölgy csodaszép hangon nekik Istenről, és arról, hogy a "mi nagy/hatalmas Istenünk". Ezt ismételgette sokszor, ez volt a szöveg lényege. Mindez tényleg lenyűgöző, és Jehova Tanújaként sohasem mondtuk, hogy más kedves embertársaink nem keresik őszintén Istent. Dehogynem. Keresik.

Őszintén keresi sok ember Istent, és pont ebben szeretnénk nekik segíteni, hogy az IGAZI Istent találják meg. Erről szól a küldetésünk voltaképp.

2016. ápr. 16. 20:32
 15/17 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves kérdező!

A válaszomban el is felejtettem, hogy az eredeti kérdésedre nem válaszoltam. Tehát: A klipben a tömeg Istent dicsőíti, az igaz. "Nagy/hatalmas Istenünk"-nek nevezi az énekesnő sokszor. Ez természetesen igaz, hisz Isten valóban az. De miért nem nevezi nevén az Istent? Még a hallelujah sem szerepel a szövegben, nemhogy Isten neve. Tehát ezek a teljesen őszinte Istent szerető/imádó emberek ugyan Istent szeretnék dicsőíteni, de valójában mégsem azt teszik, mert a nevét elhallgatják!

2016. ápr. 16. 20:44
 16/17 szp72 ***** válasza:
Ezek szerint az újszövetségi időkben senki sem dicsőítette Istent, magát Jézust is beleértve, mert senki sem használta a Jehova nevet.
2016. ápr. 17. 00:18
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok igét, azt hiszem megegyezhetünk abban, hogy beszélgetni hitről csak igén keresztül lehet, így Tantételbeli hozzászólását én most semmisnek veszem, illetve szubjektív véleménynek, mivel nélkülözi az igét.

Ezt írtad:

"Az imádat bemutatása az élet minden területén meg kell hogy mutatkozzon.

azonosító jelei

Az igaz vallás tagjai Isten Szavaként tisztelik a Bibliát.

Ez igaz.

Igyekeznek az alapelvei szerint élni.

Ez is igaz, hogy igyekeznek, de tudjuk, hogy nem mindig teljesül. :)

Az igaz vallás tehát nem emberi elképzeléseken alapul

Azt hiszem bűn Jézus egyházát ledegradálni sima vallássá. Jézus megszabadítani jött, nem pedig vallási dogmákat adni a zsidó törvények helyett. Lásd például: Máté 15:9 De hiába tisztelnek engem, ha olyan tanításokat tanítanak, amelyek emberek parancsolatai."

Ezt te is felhoztad példaként, de inkább ide illik.

Az igaz keresztények összhangban élnek azzal, amit tanítanak.

Máté 15:7–9,János 17:17; 2Timóteusz 3:16, 17

Na most itt érzek egy kis hiányt, mivel ezek az igék nem erről szólnak. Például a 2Tim 3,16 arról szól, hogy a BIBLIA, mint Isten szava mire is "használható" Isten részéről, de semmi köze ahhoz, hogy hogy él egy igaz keresztény. Mellesleg csak egy igaz van, az pedig Isten, így érvényét veszti az a kifejezés, hogy igaz keresztény.

Az igaz vallás tiszteli Isten nevét, a Jehova nevet. Jézus ismertté tette Isten nevét. Segített az embereknek megismerni Istent, és azt tanította nekik, hogy imádkozzanak Isten nevének a megszenteléséért

Máté 6:9,János 17:26; Róma 10:13, 14

Ez a legnagyobb ellentmondás, mivel Jézus nem ismertetett meg semmiféle nevet, ő magát az Atyát jelentette ki és ezt nagyon sokszor elmondta. Nem nevet, hanem személyt. Benne van a Bibliában, az említett igékben is.

Isten Királyságáról prédikálnak. Isten azzal bízta meg Jézust, hogy prédikáljon erről a Királyságról. A Királyság az emberiség egyedüli reménye. Jézus a halála napjáig beszélt a Királyságról az embereknek

A követőit is arra tanította, hogy ezt tegyék.

Lukács 4:43; 8:1; 23:42, 43, Máté 10:7; 24:14.

Lukács 4: 43: 3 fordítást néztem meg, de egyikben sem volt olyanról szó, hogy Isten királyságát hirdette. Nem tudom ezt honnan vetted.

Lukács 23,42: "Jézus, emlékezzél meg rólam, amikor eljössz királyságodba."

Igen, itt leírja kinek a királysága, és nem én mondom, hanem a Biblia, de nem célom a teológiai vita.

...stb.

Nem alkotják részét ennek a gonosz világnak. Nem folynak bele a politikai ügyekbe és a társadalmi konfliktusokba. Nem veszik át a világ ártalmas szokásait és gondolkodásmódját.

János 17:16, Jakab 1:27; 4:4

Ez megint csak saját véleményed, mivel a Biblia ezt írja (a te felhozott igéid egyik sem ellenkezik ezzel):

1. Péter 2:13 Engedelmeskedjetek minden emberi rendnek az Úrért, akár a királynak, mint a legfőbb hatalomnak,

akár a helytartóknak, mint akiket ő küld a gonosztevők megbüntetésére és a jót cselekvők megdícsérésére.

Mély szeretet fűzi őket össze. Isten Szavából azt tanulják, hogy mindenféle származású embert tiszteljenek. Önzetlenül arra használják fel az idejüket és az anyagi javaikat, hogy segítsenek és támogassanak másokat.

Mikeás 4:1–4, János 13:34, 35; 1János 4:20, 21

Van olyan szolgálatotok, ami ennek szenteli idejét és pénzét? Mer tőletek tudom, hogy nincs. Az éhezőnek étel, annak pedig ruha, aki fázik. Ha viszont ilyennel nem foglalkozik az Őrtorony testület, akkor nem érvényes rátok ez az ige és sajnos máris nem érvényes rátok az, ami szerintetek egy jó keresztény ismérve. :(

A Biblia nem támogatja azt a modern nézetet, hogy Istent többféleképpen lehet elfogadható módon imádni. Hiszen „e g y Úr, e g y hit” van

1Korintusz 1:10, Máté 7:13, 14, 21

Érdekes igéket hoztál fel, megmondom őszintén, hogy nem értem miért.

1. Korintus 1:7 Azért nincs hiányotok semmiféle kegyelmi ajándékban, miközben a mi Urunk Jézus Krisztus megjelenését várjátok,

Egyetlen kegyelmi ajándékot sem ismertek el, mégis magatokra vonatkoztatod? Ezt tényleg nem értem miért.

Máté 7,13: már több dologban is megbuktatok, amit ismérvnek sorakoztattál fel, biztos, hogy tudjátok mit jelent a szűk kapu? Gondolom nem, mivel nincs köztetek képzett ember, így maximum csak azt tudjátok megismerni, amit tudatlanok megismertetnek veletek. :(

Nem csupán egyénenként gyakorolták az imádatot, hanem gyülekezetekbe voltak szervezve, és egységesen imádták Istent a felvigyázók vezetésével, és egy vénekből álló, központi testület irányítása alatt, akik Jézusra tekintettek, mint Főre

Cselekedetek 14:21–23; 15:1–31; Efézus 1:22; 1Timóteusz 3:1–13

Ef 1,22, szeretem ezt az igét, mert leírja a lényeget:

"Az ő lábai alá vetett mindent", és őt tette mindenek felett való fővé az egyházban, (múlt időben... nem pedig 1914-ben. És megint csak nem én mondom, hanem a Biblia, ami Isten szava. Az 1914-et pedig egy földi szervezet mondja, így érvényes erre is Máté 15,9.

Mellesleg elolvasva az állításodat igazolni próbáló igéket, ezek is mind "megbuktak", mert annyi van az említett igékben, hogy hogyan jártak városról városra az apostolok és hogy milyen életet követel egy vezetőtől a Biblia, mint pl. feddhetetlenség. De sem felvigyázó szó nincs a Bibliában, sem központi vezető testület. Ez már megint emberi kitaláció kategória.

„ISTEN nem a rendetlenség, hanem a békesség Istene” (1Korinthus 14:33).

Ez hogy jött ide? Különvonattal? :))))

Egy kérdés még így utoljára: mivel ezeket az embereket, akik énekelve imádják az Urat, nem ismered, akkor honnan tudod, hogy a felsorolt kritériumoknak nem felelnek meg?

2016. ápr. 17. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!