Jehova tanúi szerint ebben a klipben kit dicsőit a tömeg?
Őszintén remélem, hogy mondanak véleményt az után, hogy megnézik.
https://www.youtube.com/watch?v=pzXYSJhNu2g
Pál apostol ezt mondaná ezeknek az embereknek:
(Cselekedetek 17:23) 23 Például amint mentem, és gondosan megszemléltem imádatotok tárgyait, találtam egy olyan oltárt is, amelyre ez volt felírva: »Egy ismeretlen Istennek«. Aminek azért ti nem ismerve adóztok Isten iránti odaadással, azt hirdetem én nektek.
jehova tanúi szerint senki sem keresztény aki nem jehova tanúja, azt azért el szokták ismerni, hogy az illlető jó szándékú és Istennek tetsző életet szeretne élni... persze mindaddig amég nem beszélnek vele, és az a beszélgetés során nem ragaszkodik az ő saját felekezetéhez, mert akkor rögtön "hitehagyott" lesz aki "üldözi jehova tanúit"
(sokszoros tapasztalat)
Nem azt mondtam, hogy nem hívők.
Hanem azt, hogy nem a pontos ismeret alapján közelednek hozzá. a készség meg van bennük.
Kereszténynek mondott vallásban élnek.
Nem az Én véleményem szerint.
A Biblia Isten szava, abban leírtak szerint kéri Isten az imádat bemutatását.
Ez mindenkire vonatkozik aki szereti a Teremtőt, és hálásan mond ezzel is köszönetet Krisztusnak,
Így egységes Isten népe, nem megosztott.
Az igaz imádat, nem megosztottá teszi a különböző nemzetben élőket, hanem egységessé.
Jézus követői ugyanabból a szellemi oktatási programból táplálkoznak, és rájuk illik a Bibliában leírt keresztényekre vonatkozó tulajdonságok összessége.
A keresztények a Bibliában leírtak szerint járnak el, bárhol éljenek, vagy bármilyen nyelvet beszéljenek, még ha ez sokszor kellemetlen is mert a tökéletlenség miatt az ember követ el hibákat.
De ha csak ezen lovagolnánk, akkor alaposan megvádolhatnánk az első században élt tanítványokat is, akik bár igyekeztek, de bizony alaposan követtek el hibákat, de Jézus nem oszlatta fel a megalakult gyülekezeteket.
Istent imádni azt jelenti, hogy hódolattal tiszteljük őt, és szent szolgálatot végzünk neki.
Az imádat szó egyik jelentése: „hatalmas, sőt túlzó tisztelettel, megbecsüléssel vagy rajongással tekinteni”. Az eredeti bibliai nyelvekben az imádat szavai a „szolgálat”, illetőleg a „valaki előtt való leborulás” jelentést hordozzák.
A Biblia rámutat, hogy Isten nem minden imádatot fogad el. A történelemben vannak példák arra is, hogy Isten milyen imádati formákat fogadott el, és arra is, hogy milyeneket nem. Ha figyelmesen megvizsgáljuk ezeket a példákat, megtudhatjuk, hogy mit kell, és mit nem szabad tennünk ahhoz, hogy Istennek tetsző imádatot mutassunk be.
Isten nem hagyta szó nélkül soha amikor a valamikori népe, keverte a tiszta imádatot más dolgokkal.
A legfontosabb tanulság számunkra az, hogy Isten nem fogadja el az olyan imádatot, melyben megpróbálják összekeverni a Biblián alapuló tanításokat más vallások dogmáival, hagyományaival vagy szertartásaival. Pál apostol is megszívlelte ezt a tanulságot. Zsidó farizeusnak nevelték, és a szekta törvényeire oktatták és képezték.
Mit tett, amikor végül felismerte és elfogadta, hogy Jézus a megígért Messiás? „Amik nekem nyereségek voltak, azokat veszteségnek tekintettem a Krisztus miatt” – mondta. Elhagyta korábbi életmódját, és Krisztus odaadó követője lett (Filippi 3:5–7).
Látva azt, hogy Istennek számít, hogy miként imádjuk őt, talán felvetődik bennünk néhány kérdés: „Milyen imádatot fogad el Isten? Hogyan közeledhetek Istenhez? Személy szerint nekem mit kell tennem, hogy elfogadható módon imádjam őt?”
Jehova Tanúi boldogan segítenek neked választ kapni minderre, és más bibliai kérdésekre is. Szívből buzdítunk, hogy lépj kapcsolatba a Tanúkkal a helyi Királyság-teremben, vagy írj e folyóirat kiadóinak, és kérj ingyenes bibliatanulmányozást egy számodra megfelelő helyen és időpontban.
Azután egyénileg eldöntheted, hogy mit kezdesz ezzel az ismerettel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!