Hogy lehet ezek után a Bibliára hivatkozva tagadni a Szentháromságot?
Iz 44,24
"Így szól az Úr, a te megváltód, aki formált téged az anyaméhtől fogva: "Én vagyok az Úr, aki alkottam mindent, aki egyedül feszítettem ki az eget, és szilárdítottam meg a földet; ki volt velem?"
Jn 1,3
"Minden általa lett, és nála nélkül semmi sem lett, ami lett."
Tehát az előbbi ige szerint Isten teremtett mindent egyedül. Az utóbbi szerint pedig a Fiú teremtett mindent. Erre nem lehet más magyarázat, mint hogy a kettő egy és ugyanaz a lény.
" Jézust sem érdekelte és a tanítványokat sem a komoly szakmai háttérrel rendelkező írástudók okoskodásai. Engem sem ezek hazug betoldásai érdekelnek. Ha egyszer a szó nincs ott, akkor nincs ott. Pont úgy, ahogy a tanúk bibliájában lévő betoldások sincsenek ott, csak sajátos magyarazatok alapján belehamisítják. Ha az hamisítás és hazugság, akkor ez is. Látod, idézni nem tudod, hogy mi a baj a megfogalmazásommal, csak általánosítva hisztizel. Ha nincs érved, akkor ne én legyek a hibás. De ez tipikus. Ha nem tudunk vitába szállni, akkor a vitapartnert vesszük célba.
Good for everything"
Üdv, általában nem értek egyet a Péterrel, viszont vitathatatlan, hogy valamiféle elfojtott belső haragod lehet, hiszen az írásod alapján, enyhe szociopata vonásokat lehet felfedezni, szinte érződik, és látszódik ahogyan a gyomrod összeszűkül, a torkod megremeg, és a tested dühbe borul. Nem tudom, hogy keresztény ember vagy e, de ha igen akkor egészen biztosan "rossz" úton jársz, ha nem akkor is, hiszen a lelki kiegyensúlyozatlanságod, az rendkívül mérgező, káros a környezetedre is, ez abból is látszik, hogy a Péter leírta, hogy nem kíván veled tovább beszélni, amit nem bírtál szóvá hagyni, ezek a viselkedési normák pontosan a fentebb leírtakat igazolják. Kérlek tarts tiszteletbe mások nézeteit, és ne agresszív teológiai vitákba próbáld meg a belső fájdalmaidat kiadni, másokon levezetni. Üdv.
Az írásszövegek összehasonlítása igazolja Krisztus istenségét, és hogy Ő egy az Atyával.
JHWH a király örökkön örökké
Zsoltárok 10:16
Jézus ... uralkodni fog Jákob házán ÖRÖKKÉ, s országának nem lesz vége.
Lukács 1:31-33
Hogy megtudják, hogy te, a kinek neve JHWH, egymagad vagy felséges az egész földön.
Zsoltárok 83:18
Jézus odalépett hozzájuk, és így szólt: "Én kaptam minden hatalmat égen és földön."
Máté 28:18
És monda Isten Mózesnek: VAGYOK A KI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izráel fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok.
Kivonulás 3:14
Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, ÉN VAGYOK.
János 8:58 (Eredeti szövegben JELENIDŐ, nem múlt!)
JHWH az én pásztorom.
Zsoltárok 23:1
Én [Jézus] vagyok a jó pásztor.
János 10:11
JHWH az én világosságom.
Zsoltárok 27:1
Én [Jézus] vagyok a világ világossága.
János 8:12
JHWH az én kősziklám
Zsoltárok 18:2
...A szikla Krisztus volt.
1Korinthus 10:4
Így szól JHWH, Izráelnek királya és megváltója, a seregeknek Ura: Én vagyok az első, én az utolsó, és rajtam kivül nincsen Isten.
Ézsaiás 44:6
Én (Jézus!) vagyok az Alfa és az Ómega, az első és az utolsó, a kezdet és a vég.
Jelenések 22:13
JHWH a mi bíránk
Ézsaiás 33:22
Krisztus Jézusra, aki ítélkezni fog élők és holtak fölött.
2Timótheus 4:1
Én, én vagyok JHWH (Jahveh, Jehova), és rajtam kivül nincsen szabadító!
Ézsaiás 43:11
Senki másban nincs megmentés, mert nincs más név az ég alatt, ... amely által megmentést kell nyernünk
Apcsel 4:12
"A János 5:18-ban így olvassuk: ' Emiatt a zsidók még inkább az életére törtek, hisz nemcsak hogy megszegte a szombatot, hanem az Istent is Atyjának nevezte, s így egyenlővé tette magát az Istennel. A zsidók megérthették a teljes értelmét annak, amit Jézus mondott nekik az anyanyelvükön sokkal jobban, mint mi ma. Ők tudták, hogy Isten fiának lenni annyi, mint 'Istennel egyenlőnek" lenni.
A Kolossé 1:19 elmondja számunkra, hogy hálásak az Atyának, mivel Ő Jézusban ' benne lakozzott egész teljességével; '. Ha Jézus valóban birtokolta 'az egész teljességet', ez magába kell foglalja az Istenséget is. És a Kolossé 2:9 ugyanezt erősíti meg, mondván ' benne [Jézusban] lakik testi formában az istenség egész teljessége '
János 17:10!
"És mindaz , ami az enyém, a tiéd, és mindaz, ami a tiéd, az enyém, és én megdicsőültem közöttük."
Nos a lényeg itt az, hogy mindent, amit az Atya birtokol - ezt mondja Jézus - ő is birtokolja. Ezt csak egyenrangú partnerekről feltételezhetjük. Ha Jézus valamiben alacsonyabb rangú lenne mint Atyja, az azt jelentené, hogy az Atya birtokol olyasvalamit (pl. dicsőség), amit Jézus nem; de Jézus azt állítja, hogy ez nincs így. Egyértelműen kijelenti, hogy 'minden' ami az Atyáé, az a Fiúé is. Ez magába foglalja a hatalmat, az Istenséget, az imádat elfogadásának jogát, címeket, az emberiséggel való kapcsolatot, stb.
#30 #31 #33 nagy +1
szegeny ember, alljuk korbe es sajnalkozzunk felette
(valahol belinkeltek ezt a kerdest azert olvastam vegig, mert ez allando vita valamiert)
Xy4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!