Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet ezek után a Bibliár...

Hogy lehet ezek után a Bibliára hivatkozva tagadni a Szentháromságot?

Figyelt kérdés

Iz 44,24

"Így szól az Úr, a te megváltód, aki formált téged az anyaméhtől fogva: "Én vagyok az Úr, aki alkottam mindent, aki egyedül feszítettem ki az eget, és szilárdítottam meg a földet; ki volt velem?"

Jn 1,3

"Minden általa lett, és nála nélkül semmi sem lett, ami lett."

Tehát az előbbi ige szerint Isten teremtett mindent egyedül. Az utóbbi szerint pedig a Fiú teremtett mindent. Erre nem lehet más magyarázat, mint hogy a kettő egy és ugyanaz a lény.

2016. ápr. 2. 13:04
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

" Jézust sem érdekelte és a tanítványokat sem a komoly szakmai háttérrel rendelkező írástudók okoskodásai. Engem sem ezek hazug betoldásai érdekelnek. Ha egyszer a szó nincs ott, akkor nincs ott. Pont úgy, ahogy a tanúk bibliájában lévő betoldások sincsenek ott, csak sajátos magyarazatok alapján belehamisítják. Ha az hamisítás és hazugság, akkor ez is. Látod, idézni nem tudod, hogy mi a baj a megfogalmazásommal, csak általánosítva hisztizel. Ha nincs érved, akkor ne én legyek a hibás. De ez tipikus. Ha nem tudunk vitába szállni, akkor a vitapartnert vesszük célba.

Good for everything"

Üdv, általában nem értek egyet a Péterrel, viszont vitathatatlan, hogy valamiféle elfojtott belső haragod lehet, hiszen az írásod alapján, enyhe szociopata vonásokat lehet felfedezni, szinte érződik, és látszódik ahogyan a gyomrod összeszűkül, a torkod megremeg, és a tested dühbe borul. Nem tudom, hogy keresztény ember vagy e, de ha igen akkor egészen biztosan "rossz" úton jársz, ha nem akkor is, hiszen a lelki kiegyensúlyozatlanságod, az rendkívül mérgező, káros a környezetedre is, ez abból is látszik, hogy a Péter leírta, hogy nem kíván veled tovább beszélni, amit nem bírtál szóvá hagyni, ezek a viselkedési normák pontosan a fentebb leírtakat igazolják. Kérlek tarts tiszteletbe mások nézeteit, és ne agresszív teológiai vitákba próbáld meg a belső fájdalmaidat kiadni, másokon levezetni. Üdv.

2016. ápr. 6. 11:11
 32/34 Inkviziciós detektív ***** válasza:
Az 54%-os tagadja a "szentharomsagot", es most is egy olyan vitaba ment bele amit mar az elejen elvesztett. A Janos evangelium 8:12 cafolja a nyakatekert ertelmetlen erveit. Jezus allitja magarol, hogy a vilag vilagossaga.
2016. ápr. 6. 14:25
 33/34 anonim ***** válasza:

Az írásszövegek összehasonlítása igazolja Krisztus istenségét, és hogy Ő egy az Atyával.

JHWH a király örökkön örökké

Zsoltárok 10:16

Jézus ... uralkodni fog Jákob házán ÖRÖKKÉ, s országának nem lesz vége.

Lukács 1:31-33

Hogy megtudják, hogy te, a kinek neve JHWH, egymagad vagy felséges az egész földön.

Zsoltárok 83:18

Jézus odalépett hozzájuk, és így szólt: "Én kaptam minden hatalmat égen és földön."

Máté 28:18

És monda Isten Mózesnek: VAGYOK A KI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izráel fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok.

Kivonulás 3:14

Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, ÉN VAGYOK.

János 8:58 (Eredeti szövegben JELENIDŐ, nem múlt!)

JHWH az én pásztorom.

Zsoltárok 23:1

Én [Jézus] vagyok a jó pásztor.

János 10:11

JHWH az én világosságom.

Zsoltárok 27:1

Én [Jézus] vagyok a világ világossága.

János 8:12

JHWH az én kősziklám

Zsoltárok 18:2

...A szikla Krisztus volt.

1Korinthus 10:4

Így szól JHWH, Izráelnek királya és megváltója, a seregeknek Ura: Én vagyok az első, én az utolsó, és rajtam kivül nincsen Isten.

Ézsaiás 44:6

Én (Jézus!) vagyok az Alfa és az Ómega, az első és az utolsó, a kezdet és a vég.

Jelenések 22:13

JHWH a mi bíránk

Ézsaiás 33:22

Krisztus Jézusra, aki ítélkezni fog élők és holtak fölött.

2Timótheus 4:1

Én, én vagyok JHWH (Jahveh, Jehova), és rajtam kivül nincsen szabadító!

Ézsaiás 43:11

Senki másban nincs megmentés, mert nincs más név az ég alatt, ... amely által megmentést kell nyernünk

Apcsel 4:12

"A János 5:18-ban így olvassuk: ' Emiatt a zsidók még inkább az életére törtek, hisz nemcsak hogy megszegte a szombatot, hanem az Istent is Atyjának nevezte, s így egyenlővé tette magát az Istennel. A zsidók megérthették a teljes értelmét annak, amit Jézus mondott nekik az anyanyelvükön sokkal jobban, mint mi ma. Ők tudták, hogy Isten fiának lenni annyi, mint 'Istennel egyenlőnek" lenni.

A Kolossé 1:19 elmondja számunkra, hogy hálásak az Atyának, mivel Ő Jézusban ' benne lakozzott egész teljességével; '. Ha Jézus valóban birtokolta 'az egész teljességet', ez magába kell foglalja az Istenséget is. És a Kolossé 2:9 ugyanezt erősíti meg, mondván ' benne [Jézusban] lakik testi formában az istenség egész teljessége '

János 17:10!

"És mindaz , ami az enyém, a tiéd, és mindaz, ami a tiéd, az enyém, és én megdicsőültem közöttük."

Nos a lényeg itt az, hogy mindent, amit az Atya birtokol - ezt mondja Jézus - ő is birtokolja. Ezt csak egyenrangú partnerekről feltételezhetjük. Ha Jézus valamiben alacsonyabb rangú lenne mint Atyja, az azt jelentené, hogy az Atya birtokol olyasvalamit (pl. dicsőség), amit Jézus nem; de Jézus azt állítja, hogy ez nincs így. Egyértelműen kijelenti, hogy 'minden' ami az Atyáé, az a Fiúé is. Ez magába foglalja a hatalmat, az Istenséget, az imádat elfogadásának jogát, címeket, az emberiséggel való kapcsolatot, stb.

2016. ápr. 24. 17:02
 34/34 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#30 #31 #33 nagy +1

szegeny ember, alljuk korbe es sajnalkozzunk felette

(valahol belinkeltek ezt a kerdest azert olvastam vegig, mert ez allando vita valamiert)

Xy4

2018. aug. 28. 09:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!