Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten valóban nem enged...

Isten valóban nem enged senkit erején felül kísérteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok, tisztában vagyok vele, hogy volt már hasonló kérdés el is olvastam a válaszokat, és azt kellett tapasztalnom, hogy csakis félrebeszélések, körülírások, és kitérő válaszokat adtak az emberek a kérdésre, miszerint Isten miért engedi meg, hogy például valaki bántanában, szenvedésében öngyilkosságot kövessen el.

Szóval, ha kérhetem tiszta és egyenes válaszokat adjatok arra, hogy egy megtört, hajléktalanná váló ember, aki nem érezhette a szeretetet régóta, és a társadalom által megvetett emberré, "senkivé" vált, miért érdemli meg, azt hogy olyan gondolatokat, érzéseket kelljen átélnie ami arra sarkalja, hogy a saját halálát kívánja, és elvegye az életét?

Mint írtam is egyenes, nem Istent védő válaszokat kérek, mert azt már olvastam eleget, Isten megvédi majd magát ha megakarja. Üdv.

2016. márc. 24. 12:57
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

"Mindenki próbára van téve a hitében, olyan mértékben, amit még képes elviselni."

Nem, ez nagy tévedés.

Ha így lenne, akkor nem lenne annyi hitehagyott, megtévedt ember.

Azt a Biblia sem mondja sehol, hogy az isten MEGÓV a kísértéstől. Nem óv meg.

PONTOSAN tudja, hogy ki fog elbukni.

Tulajdonképpen úgy viselkedik, mint te, amikor lufit pukkasztasz. Csak ő még szól is előtte: "Vigyázz, lufi, ki fogsz durranni!"

DURR!

Jó játék, ugye?

2016. márc. 29. 00:19
 32/36 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Sehol sem àllítottam, hogy keresztény vagyok, a Bibliáról sem beszéltem, nem is tettem róla említést. A kérdés sem csupá keresztényekhez lett feltéve, ezért bátorkodta válaszolni... Az én vallásom bizony tele van útmutatásokkal, tanácsokkal, hogyan tarthatom távol magam a rossztól, hogyan forduljak vígasztalásért Istenhez, miért szeressem még akkor is ha már semmi más nem maradt rajta kívül nekem ezen a világon... Mert bizony ez a világ múlandó, az örök élethez képest csak 1 másodperc.... Én szeetem Istent életemben, halálomban, és hiszek benne, hogy bármi is történjem velem az valamiért hasznos a számomra... Elnézést, ha valakit is megbántottam a nézeteimmel.
2016. márc. 29. 01:04
 33/36 anonim ***** válasza:
Isten arra kér minket, hogy könyörületesek legyünk, segítsünk embertársainkon, ne ítélkezzünk rajtuk. Manapság mindenki csak a saját javait nézi, elszigetelődik, nem foglalkozik más ember nyomorával... És egyre több a hitehagyott ember, egyre fontosabb az evilági vagyon, úgy egyre több lesz a szerencsétlen, nélkülöző is... Én nem fekszem le anélkül, hogy tudnám, hogy a 2 szomszédom megvacsorázott, és nem éhes. Nem azért, mert szeretem a szomszédom, hanem azért, mert szeretem Istent, és Ő irgalmasságra int... Mélyen hiszem, hogy a hiba nem Istenben keresendő, hanem ebben a reménytelen világban amelyik nem képes adni, csak tartja a markát...
2016. márc. 29. 01:25
 34/36 anonim ***** válasza:

"Sehol sem àllítottam, hogy keresztény vagyok"

Akkor nem írhatod le így, hogy "Isten".

Egyrészt: ilyenkor nevezd meg az istened és a vallásod.

Másrészt: itt a keresztények istenéről kérdeztek. Leírhatod azt is, mit csinál a te istened - de ez nem válasz erre a kérdésre.

2016. márc. 29. 08:25
 35/36 anonim ***** válasza:
Miért ne irhatnám le Isten nevét, muszlim vagyok és ugyanabban az istenben hiszek mint a keresztények. Én tisztelem a keresztényeket, soha nem bántanák meg egyet sem, nekem nem is ez volt a célom. Csupán egy kérdésre válaszoltam, ahol sehol sem láttam, hogy csupán keresztényekhez szólna.... Mégegyszer elnézést,ha valakit megbántottak soraim. Isten vigyázzon mindannyiónkra...
2016. márc. 29. 08:41
 36/36 anonim ***** válasza:

Nem, nem írhatod így.

Allah.

Bár a szó ugyanazt jelentené, de ez az isten nem ugyanaz.

Légy szíves, ne vezesd félre az embereket.

2016. márc. 29. 09:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!