Isten valóban nem enged senkit erején felül kísérteni?
Sziasztok, tisztában vagyok vele, hogy volt már hasonló kérdés el is olvastam a válaszokat, és azt kellett tapasztalnom, hogy csakis félrebeszélések, körülírások, és kitérő válaszokat adtak az emberek a kérdésre, miszerint Isten miért engedi meg, hogy például valaki bántanában, szenvedésében öngyilkosságot kövessen el.
Szóval, ha kérhetem tiszta és egyenes válaszokat adjatok arra, hogy egy megtört, hajléktalanná váló ember, aki nem érezhette a szeretetet régóta, és a társadalom által megvetett emberré, "senkivé" vált, miért érdemli meg, azt hogy olyan gondolatokat, érzéseket kelljen átélnie ami arra sarkalja, hogy a saját halálát kívánja, és elvegye az életét?
Mint írtam is egyenes, nem Istent védő válaszokat kérek, mert azt már olvastam eleget, Isten megvédi majd magát ha megakarja. Üdv.
"Mindenki próbára van téve a hitében, olyan mértékben, amit még képes elviselni."
Nem, ez nagy tévedés.
Ha így lenne, akkor nem lenne annyi hitehagyott, megtévedt ember.
Azt a Biblia sem mondja sehol, hogy az isten MEGÓV a kísértéstől. Nem óv meg.
PONTOSAN tudja, hogy ki fog elbukni.
Tulajdonképpen úgy viselkedik, mint te, amikor lufit pukkasztasz. Csak ő még szól is előtte: "Vigyázz, lufi, ki fogsz durranni!"
DURR!
Jó játék, ugye?
"Sehol sem àllítottam, hogy keresztény vagyok"
Akkor nem írhatod le így, hogy "Isten".
Egyrészt: ilyenkor nevezd meg az istened és a vallásod.
Másrészt: itt a keresztények istenéről kérdeztek. Leírhatod azt is, mit csinál a te istened - de ez nem válasz erre a kérdésre.
Nem, nem írhatod így.
Allah.
Bár a szó ugyanazt jelentené, de ez az isten nem ugyanaz.
Légy szíves, ne vezesd félre az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!