Oké. Jó kell kajálni, de ezen felül valóban feleslegesek például a fehérje porok vagy más kiegészítő féleségek? Szerintem nagyon is hasznosak, de kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre.
Ha megvan a napi bevitel szilárd kajából is, akkor ugyanúgy fejlődsz. De egyszerűbb edzés után egy shaket legurítani én azt mondom. Ami fontos: multivitamin, ízületvédő, omega3.
Szálkásításnál pedig segít a BCAA, glutamin az izmok megőrzésében. Pont naturálnál fontos ez, hiszen nem véd meg heti 0,5-1g tesztó.
A shake edzések után pultnál megvéve helyben sokkal drágább, mintha vennél egy fehérjeport.
Sztem jobban megéri megvenni 4-5-ért és azt nyomni, nem? :)
ja és kreatin monohidrát 4 ever :D
Pedig olcsóbban kijössz, ha veszel proteint, szóval nem jól gondolod Tyler. Myprotein 5kg 18 ezer. Számold ki, hogy az 4 kg fehérje ennyiért. Húsban meg van 100g-ban 20g fehérje. Tehát fehérjegrammokra számold ki az árat és láthatod, hogy nem drágább a protein port megvenni.:)
Egyébként meg ha drága is lenne, akkor is ez a hobbim, amire szeretek költeni. Miért gond, ha valaki vesz ilyet? A horgász vesz egy új orsót, egy barkácsoló vesz még egy fúrót, stb. Szeretünk költeni a hobbinkra. Pláne ha van is lóvém, akkor nem értem mi a gond ezzel. :)
Igen,abban az esetben,ha feltételezzük,hogy a vízben elkevert proteinpor ugyanúgy felszívódik és ugyanúgy hasznosul,mint a szilárd fehérjeforrás. Márpedig ezzel kapcsolatban határozott kétségeim vannak,ahogy írtam is már többször itt. Én úgy gondolom,hogy a proteinturmixnak csak elenyésző része fog hasznosulni. Épp ezért írtam,hogy luxus. Ha nem számítana a pénz,nem érdekelne,hogy mondjuk egy 40 g-os turmixból csak 5 g fehérje fog hasznosulni,mert az is valami. De most úgy gondolom,hogy pocséklás.
Amiben nem vagyok még biztos,az a "szilárdított" formában fogyasztott proteinpor. Most ezzel kísérletezem,megpróbálom nem folyékony formában,hanem szilárd ételhez keverve fogyasztani. Meglátjuk,milyenek lesznek az eredmények.
Sandorzsolt,ha ez a hobbid,és nem gond rá költeni,akkor vegyél csak bármit. Nekem is volt olyan korszakom,amikor az USA-ban éltem és minden sz.rt kipróbáltam,szedtem vagy hatféle tápkieget egyszerre,miért ne alapon. Ma már azt a pénzt másra költeném...De nem vagyunk egyformák :)
A kérdés viszont arra vonatkozott,hogy feleslegesek-e a tápkiegek,vagy hasznosak? Erre írtam,hogy nem mondanám őket feleslegesnek,de ár-érték arányban a legtöbbjük gyenge. Főleg,ha nem csak az "alap" kiegekről beszélünk (vitamin,fehérjepor,tömegnövelő) beszélünk,hanem az extra dolgokról (NO-fokozó,HMB,stb.). Ott már tényleg több tízezret rákölthetsz olyan cuccokra,amik minimálisan (se) adnak hozzá a fejlődéshez. Aki az erre költött pénzre úgy tekint,hogy ez a hobbi része,mint a horgászcucc,aztán vagy van kapás,vagy nincs,azzal semmi gond. De ha valaki csak arra költene,ami ténylegesen megéri,annak én nem javaslom a vitaminon túl más tápkieg megvételét.
Azt nem írtam, hogy minden szart meg kell venni. De elhiheted, hogy ez nekem nem pillanatnyi életszakasz, hogy költök rá. Én 29 éve edzem és már a 80-as években is kezdőként már erre költöttem. Vettem a sportrobi nevezetű fehérjét, majd később a delta proteint. Ezeket nem is ismerik már.:-)
Ja és azt még nem tudom, hogy honnan veszed, hogy nem szívódik fel egy tejsavóprotein. Pont hogy a leggyorsabb, legjobban hasznosuló. 20-30 perc alatt már a véráramban van. Ezért is jó edzés után és reggel is.
Napközben jobb a szilárd kaja, mert egyenletes aminosav-szintet ad. Ennyi. De nyilván ezzel sem értesz egyet, de mindegy én azért leírtam, mert mások is olvashatják, nem árt egy kis vita. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!