Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten valóban nem enged...

Isten valóban nem enged senkit erején felül kísérteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok, tisztában vagyok vele, hogy volt már hasonló kérdés el is olvastam a válaszokat, és azt kellett tapasztalnom, hogy csakis félrebeszélések, körülírások, és kitérő válaszokat adtak az emberek a kérdésre, miszerint Isten miért engedi meg, hogy például valaki bántanában, szenvedésében öngyilkosságot kövessen el.

Szóval, ha kérhetem tiszta és egyenes válaszokat adjatok arra, hogy egy megtört, hajléktalanná váló ember, aki nem érezhette a szeretetet régóta, és a társadalom által megvetett emberré, "senkivé" vált, miért érdemli meg, azt hogy olyan gondolatokat, érzéseket kelljen átélnie ami arra sarkalja, hogy a saját halálát kívánja, és elvegye az életét?

Mint írtam is egyenes, nem Istent védő válaszokat kérek, mert azt már olvastam eleget, Isten megvédi majd magát ha megakarja. Üdv.

2016. márc. 24. 12:57
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

"És ismét leírom, nem félrebeszéléseket akartam olvasni, ha nem a kérdésre normális válaszokat, ezeket nem kaptam meg semmiféle formában sem"

Kérdező: ajaj, igen, Isten az oka ennek az egésznek, annak is hogy képtelen vagy elengedni a mániádat, képtelen vagy megfontolni a válaszokat! jajaj, de rissz-rossz ez az Isten. Legyünk inkább marxista-leninisták!

*

Jó így? ezt akartad hallani???

---------------------------------------

de kérdező, fejezd már be a válaszolók csepülését, annyira fárasztó. És igen sok választ kaptál - ott van pl. aki leírta, hogy lett apja "'szegény hajléktalan bácsi" és miért nem a keresztények az okai ennek, meg Isten.

Próbáld már megérteni a válaszokat és nem lepontozni és lehurrogni. Oké, te Istent teszed felelőssé, perlekedsz vele, de ne csinálj már ebből görcsösen mániát!

nem védi senki Istent, hisz nincs szüksége rá.

A "hajlamot" Istentől kapta, a rossz gondolatait, mindenért I-t rágalmazod, már ne haragudj, de nem tudom hány éves vagy, de ha felnőtt vagy, tudnod kellene:

Az ember az emberré levést az embertől TANULJA.

--------------------------------------------------

Szocializációnak is hívják, ezalatt alakul ki, hogy fog beszélni, gondolkodni, cselekedni.

Ha nem látna maga körül felnőtt nevelőket a gyermek:

a függőleges testhelyzetet sem venné fel!!!!

nem tudna megtanulni beszélni és szavakkal gondolkodni!!

-----------

Egymásért vagyunk felelősek, mi emberek, "egymás terhét hordozzátok"- mondja az apostol.

Ilyen a világ, ahogy Weöres írja, egyre "ilyenebb" de próbáljunk meg benne EMBERKÉNT viselkedni, segíteni aki bajban van, részvéttel.

[link]

"Valaha én is úr akartam lenni;

ó bár jó szolga lehetnék!

De jaj, szolga csak egy van: az Isten,

s uraktól nyüzsög a végtelenség."

2016. márc. 25. 18:17
 22/36 A kérdező kommentje:

""És ismét leírom, nem félrebeszéléseket akartam olvasni, ha nem a kérdésre normális válaszokat, ezeket nem kaptam meg semmiféle formában sem"

Kérdező: ajaj, igen, Isten az oka ennek az egésznek, annak is hogy képtelen vagy elengedni a mániádat, képtelen vagy megfontolni a válaszokat! jajaj, de rissz-rossz ez az Isten. Legyünk inkább marxista-leninisták!

*

Jó így? ezt akartad hallani???

------

de kérdező, fejezd már be a válaszolók csepülését, annyira fárasztó. És igen sok választ kaptál - ott van pl. aki leírta, hogy lett apja "'szegény hajléktalan bácsi" és miért nem a keresztények az okai ennek, meg Isten.

Próbáld már megérteni a válaszokat és nem lepontozni és lehurrogni. Oké, te Istent teszed felelőssé, perlekedsz vele, de ne csinálj már ebből görcsösen mániát!

nem védi senki Istent, hisz nincs szüksége rá.

A "hajlamot" Istentől kapta, a rossz gondolatait, mindenért I-t rágalmazod, már ne haragudj, de nem tudom hány éves vagy, de ha felnőtt vagy, tudnod kellene:

Az ember az emberré levést az embertől TANULJA.

------

Szocializációnak is hívják, ezalatt alakul ki, hogy fog beszélni, gondolkodni, cselekedni.

Ha nem látna maga körül felnőtt nevelőket a gyermek:

a függőleges testhelyzetet sem venné fel!!!!

nem tudna megtanulni beszélni és szavakkal gondolkodni!!

------

Egymásért vagyunk felelősek, mi emberek, "egymás terhét hordozzátok"- mondja az apostol.

Ilyen a világ, ahogy Weöres írja, egyre "ilyenebb" de próbáljunk meg benne EMBERKÉNT viselkedni, segíteni aki bajban van, részvéttel.

[link]

"Valaha én is úr akartam lenni;

ó bár jó szolga lehetnék!

De jaj, szolga csak egy van: az Isten,

s uraktól nyüzsög a végtelenség.""

Ha felnőtt ember vagy, akkor őszintén sajnállak, remélem nincs családod, mert ez az egész amit leírtál, több, mint kritikán aluli.

Első része az írásodnak: Gyenge pszichológia érvek, a kérdező személyiségét nem ismervén, egyfajta tudatos beleegyezés formában, provokatív, és degradáló a beszélgetést indító személyiségét támadó, gyermekek között használatos módszert használtál.

Kitértél rá, hogy lepontoztam másokat, kedves válaszoló, ti pontoztátok le egymást, itt kitértnél ismét arra, hogy megint a személyemet támadtad, anélkül, hogy lenne bármiféle információd arról, hogy milyen ember vagyok, viszont nekem, majdnem teljes profilt sikerült rólad, a leírottak alapján felállítani. Megkérnélek, hogy a jövőben kerüld azt, hogy a másik emberről bizonyítékok nélküli, állításokat feltételezéseket képzel, mivel nem mindenki fogja csak szóban az efféle viselkedést tolerálni.

Mivel kitértél arra, hogy fiatal vagy idősebb vagyok, így ez is jól bizonyítja, hogy nem tudsz megfelelő érveket, és érzelmileg mentes kommunikációt folytatni, mert az előítéleted, képtelen elvonatkoztatni ez esetben az életkortól, fontosnak érzed, hogy a saját magad által elképzelt igazságot, úgy lehet megerősíteni, ha egy látszólagos feltételes képpel ledegradálod a másik véleményét. " Nem tudom hány éves vagy" Azért, hogy nagyon ne izgasd fel magad, már nem fiatal.

"A "hajlamot" Istentől kapta, a rossz gondolatait, mindenért I-t rágalmazod, már ne haragudj, de nem tudom hány éves vagy, de ha felnőtt vagy, tudnod kellene: "

Azt állítod, hogy mindenért Istent rágalmazom, ismét hazugságokat írsz, nem rágalmaztam Istent, szerintem nem vagy tisztában a rágalmazás fogalmával. Kérlek téged sürgősen nézz utána.

A további válaszaidra nem fogok reagálni, de azt még leírom, mivel nem kevés időt töltöttem el egyházakban, gyülekezetekben, hogy ha te keresztény vagy Isten hívő embernek tartod magad, akkor szörnyen rossz úton jársz, egyetlen egy létező egyházban, gyülekezetben sem elfogadott az a viselkedés, ahogyan megfogalmaztad az írásodat, rengeteg előítélettel, indulattal, hazugsággal.

2016. márc. 25. 19:37
 23/36 anonim ***** válasza:

"szörnyen rossz úton jársz"

Ez a te markáns véleményed. Nem járok rossz úton.

Itt pedig segíteni akartam - a többiekkel együtt - de reménytelen vagy. Előítélet,hazugság? hol?? az indulat igaz, nem is fogok több ilyen - elnézést, de nagyon alacsony megismerési szinten lévő - kérdésbe beleszólni a "miért engedni Isten stb stb (naponta 2-3 ilyen van)

Mivel elég sok időt pazaroltunk itt, elárulhatnád a Te véleményed ebben a kérdésben.

Már a XII.században úgy fogalmaztak a skolasztikusok:

Esse est Deus - 'Isten a Lét.'

Nem merült fel még soha a hosszú-hosszú gyülekezetekben eltöltött idő alatt benned, hogy ez a kérdés:

"miért engedi I." nem értelmes??

Semmi nem volt jó - mégis mit tartanál jó válasznak?

2016. márc. 25. 22:19
 24/36 A kérdező kommentje:

""szörnyen rossz úton jársz"

Ez a te markáns véleményed. Nem járok rossz úton.

Itt pedig segíteni akartam - a többiekkel együtt - de reménytelen vagy. Előítélet,hazugság? hol?? az indulat igaz, nem is fogok több ilyen - elnézést, de nagyon alacsony megismerési szinten lévő - kérdésbe beleszólni a "miért engedni Isten stb stb (naponta 2-3 ilyen van)

Mivel elég sok időt pazaroltunk itt, elárulhatnád a Te véleményed ebben a kérdésben.

Már a XII.században úgy fogalmaztak a skolasztikusok:

Esse est Deus - 'Isten a Lét.'

Nem merült fel még soha a hosszú-hosszú gyülekezetekben eltöltött idő alatt benned, hogy ez a kérdés:

"miért engedi I." nem értelmes??

Semmi nem volt jó - mégis mit tartanál jó válasznak?"

"Reménytelen vagy" Krisztus az olyan embereket sem tartotta reménytelennek, akik embereket mészároltak le, nem mint ha szükségem volna az együttérzésedre, vagy segítségedre, viszont te is jó példája vagy, a képmutató kereszténység tömény magjának. Remélem nem akarod szépíteni ezt az egészet, te magad írtad ezt rólam. Bárki elolvashatja, indulatos vagy és feszült, és, hogy tagadod azt, hogy hazugságokat írtál, az még súlyosabbá teszi a helyzetet. Azt állítottad, hogy szidalmaztam Istent, de ez sehol sem történt meg, azt állítottad, hogy lepontoztam másokat pedig ez sem történt meg, bár sajnos ez azt egyet nem tudom bizonyítani. Arra már inkább nem reagálok, amikor bűnözőhöz is méltatlan módon, ismét a másik ember méltóságát sértvén azt írod, hogy időt pazaroltál egy emberre. Miután elolvasod újra, azt amit írtál kérdezd meg magadtól, Én vagyok az a Krisztus követő, akit ha szájba vágnának, és leköpnének is, akkor is mosolyognék és segítenék a társamnak? Az írásod alapján messze állsz tőle, feltételezem ezzel tisztában vagy, és gondolom azzal is, hogy a hited szerint, nincs széles ösvény, csakis a keskeny út, és az az ember aki reménytelennek állít be valakit, csak hogy a legkisebbik vétséget említsem meg, még ateista szemmel sem fér bele abba a skálába amit Isten "fel állított"

2016. márc. 26. 01:01
 25/36 anonim ***** válasza:

Kérdező! Köszönöm a mélylélektani elemzést és a tanácsaidat, ítéleteidet rám nézve. Biztos lelkem épülésére szolgál majd, hisz egy igaz keresztyéntől jön a gonosz lator felé, vagyis felém..

Védőügyvéd híján egy védőbeszédet még engedj meg:

"a képmutató kereszténység tömény magjához" nem tartozom, jórészt a vallásommal kapcsolatban sem lehetsz tisztában, hiszen sehol sem írtam még azt sem, hogy keresztény vagyok. És nem írtam arról, hogy szócséplésen kívül, ténylegesen mit teszek a szenvedőkért, az elesettekért, a társadalom által megvetettekért - ezt sem tudjuk egymásról.

A "reménytelen " kifejezés arra volt, hogy egész egyszerűen nem érted, amit írok. De ez nyilván az én hibám, elnézést kérek, hogy nem tudtam érthetően elmondani, az én helyzetem a reménytelen itt ennél a kérdésnél.

Meg tudsz bocsátani? ? ? ? ? ?

*

azért írtam ehhez a kérdéshez, mert a sok "mesekönyvező" mesalakozó" kérdés után felüdülést jelentett egy hívő kérdése, de ez is egy tévedésem volt.

Valamint azért, mert elég nehéz életem miatt (betegség, korai árvaság) voltak suicid gondolataim, ezért ilyen oldalról érintettnek éreztem magam, talán ezért volt a sok indulat is , de ezt is te, mint mélylélektani elemző, biztos jobban tudod.

*

Teljesen nyilvánvaló, hogy az elesetteket segíteni kell. Az is, hogy I ránk bízza ezt - "egymás terhét hordozzátok"- tehát ezért "engedi meg", a MI FELADATUNK.

Isten miért engedte meg, hogy az első keresztényeket kegyetlenül irtsák, hogy ma is kegyetlenül mészárolják a kopt keresztényeket, hogy az Újszövetség létrehozóit egy kivételével meggyilkolják? Miért az egyetlen vallás ma, kereszténység, amit gátlástanul le lehet röhögni, alázni?

*

Ézs. 53.3-8 jövendölése az Emberfiáról:

Megvetett volt, és emberektől elhagyatott, fájdalmak férfia, betegség ismerője. Eltakartuk arcunkat előle, megvetett volt, nem törődtünk vele. Pedig a mi betegségeinket viselte, a mi fájdalmainkat hordozta.

Mi meg azt gondoltuk, hogy Isten csapása sújtotta és kínozta.

Pedig a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg. Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta. De az Úr őt sújtotta mindnyájunk bűnéért. Amikor kínozták, alázatos maradt, száját sem nyitotta ki. Mint a bárány, ha vágóhídra viszik, vagy mint a juh, mely némán tűri, hogy nyírják, ő sem nyitotta ki száját. Fogság és ítélet nélkül hurcolták el, de kortársai közül ki törődött azzal, hogy amikor kiirtják a földön élők közül, népe vétke miatt éri a büntetés?!

2016. márc. 26. 10:28
 26/36 anonim ***** válasza:

"A hajlamot édesapádnak kiadta? Magától kérte születésekor, hogy ivásra, nehéz cselekvőképességre, és céltalan életvitelt akarjon élni? Az a baj, hogy folyton ki marad ezekből a magyarázatokból, hogy az ember rengeteg vele született adottsággal rendelkezik, amin van aki bármennyire is akar, képtelen változtatni. Hiába írod, hogy ott volt a két gyerek, meg rengeteg lehetősége volt, csak éppen azt felejtetted ki a dologból, hogy egy adott élethelyzet, két embernek teljesen más végkimenetelt hoz, amit te úgy érzel lehetőség, az lehet neki nem volt az, amit úgy érzel te képes vagy megtenni, azt ő lehet azt érezte képtelen, sajnos keresztény emberek vagyok, és semmiféle empátiával írjátok meg ezeket a kommenteket, amik valamiféle igazolásként szeretnének előttetek szolgálni, hogy az általatok elképzelt Isten mennyire remek ha jó dolog történik az emberrel, de ha "saját" hibáiból elkövet vétséget akkor ahhoz már a jóságos Istennek semmi köze. És ismét leírom, nem félrebeszéléseket akartam olvasni, ha nem a kérdésre normális válaszokat, ezeket nem kaptam meg semmiféle formában sem"

Tehát te úgy gondolod, hogy az ember nem felelős a döntéseiért? Tudod mit? Fárasztó vagy és ostoba. Igen, vállalom, hogy bár szeretem Istent és követni akarom és tudom, hogy most mi lenne a helyes, de gyenge vagyok ebben (ahogy apám abban, hogy ne igyon, mint a kefekötő, csak mert neki a lustaság sokkal jobb volt, mint az, hogy dolgozzon a családért), de én legalább nem Istent hibáztatom, hogy végtelenül ostobának tartlak, nagyképűnek és agy nélküli okoskodónak.

Igen, dönthettem volna úgy is, hogy nem válaszolok neked, de mivel te véded a bűnt és szegény, szerencsétlen embert, aki tönkre tette az életemet (ha Isten nem emelt volna fel, akkor már halott lennék) te szerinted nem is tehet semmiről, akkor vedd úgy, hogy most én is ilyen vagyok, és nem is tehetek arról, hogy egy nagy marha vagy a szememben és úgy gondolom, hogy az ilyennek lélegezni sincs joga. Na csá.

2016. márc. 27. 12:29
 27/36 anonim ***** válasza:
re26: a pszichiáterek tudományos megállapítása szerint, a bérgyilkos, a hentes, a szívsebész professzor természetének "hajlamainak" mélyén ugyanaz munkál. Hogy a szocializáció hogy történik, milyen hatások érik főleg a fogantatástól az első néhány évben, az meghatározó. Az első egy kártékony gonosztevő, a második egy társadalom számára hasznos életet élő rendes ember, a harmadik egy különleges nagy tudású és mély érzésű ember - aki gyógyít, másokon segít, akár 15 órás műtétekben a beteg fölé hajolva.
2016. márc. 27. 20:34
 28/36 anonim ***** válasza:
Valóban nem enged azon felül kísérteni mert azzal együtt a kivezető utat is elkészíti.
2016. márc. 27. 20:59
 29/36 anonim ***** válasza:
Isten tér és idő felett áll. Számára nincsenek percek, órák, ő idő feletti. Nem ő határozza meg a döntéseinket, de mivel ismer minket, már az előtt tudja a döntésünket mielőtt te tudnál róla... Kedves kérdező, az lenne a kérdésed, higy Isten miért adott az embereknek olyan érzést, mint a fájdalom, vagy a magány? Ez a földk élet a
2016. márc. 28. 22:10
 30/36 anonim ***** válasza:
Ez a földi élet az emberek számára csak egy vizsga... Mindenki próbára van téve a hitében, olyan mértékben, amit még képes elviselni. Isten senkit nem hagy magára a vizsgán, elküldte a tanításait, utasításait, amiből tanulnunk kell. Ha átmész a vizsgán, Istenhívőként halsz meg, akkor egyáltalán nem fog érdekelni, hogy itt a földön az utcán aludtál -e vagy egy villában, milliomos voltál-e vagy szegény. Sőt a pénz még távolabb is vihet a végső jutalmadtól, az ember könnyen kapzsivá válhat. Egyébként senkinek sem lenne szabad éheznie, hiszen Isteni utasítás a szegények segítése, egymásra odafigyelés. Hidd el, a hiba nem ott van, hogy Isten nem segít, szomorúságot ad, hanem a sok hitehagyott ember önzősége a gond... Ez az egész élet olyan mint egy túlélőjáték. H térkép, lámpa, gyufa nélkül indulsz neki, akkor egyszer csak az erďő közepén találod magad sírva, és másokat omolva azèrt, mert eltévettél. Ha magaddal viszed a kellékeket könnyebben kitatálsz az erdőből, és végül vár egy fincsi vacsi.... Az életben nem szabad elveszni, feladni, de ehhez fontos hogy halgassuk meg Isten utasításait is, ne csak őt okoljuk, hogy elvesztünk...
2016. márc. 28. 22:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!