Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » (Katolikus) Lelki segély,...

(Katolikus) Lelki segély, lelki gondozás kérése hogyan zajlik, lehet egyáltalán?

Figyelt kérdés
Hosszú ideje vagyok depressziós, kisebb nagyobb holtpontokkal, de egyedül nem tudok belőle kijönni. S ez a mostani holtpont úgy érzem végleg kimeríti erőtartalékaimat.Pszichológusnál voltam - nem jött be. És nem csak azért mert ővele nem passzoltunk össze és ateista (-án gondolkodik), hanem mert nem is tudok úgy megbízni benne, mint ahogy esetleg egy papban. Ezért szeretnék lelki gondozást kérni, csak nem tudom, hogyan kell olyat kérni, hova forduljak, hogyan zajlik. Nagyon nehéz segítséget kérni (lesz-e rám esetleg ideje, nem fog-e kinevetni, tud-e mit kezdeni a problémám kezelésével, ilyesmi kérdések vannak bennem) Elsősorban katolikusok tanácsát kérem, azon belül is olyanokét akik : vagy vettek már igénybe ilyet, vagy tudják/hallottak róla, mi ez, hogyan zajlik, hogyan kell kérni. Ateisták kíméljenek, meg azok, akik pszichológushoz küldenének, mert mint írtam, nem tudnék benne megbízni. Jó dolog a pszicholóia, csak szerintem önmagában erre a problémára kevés. Köszönöm.

2016. márc. 17. 18:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Vagy miben gátolnak a sebek?
2016. márc. 17. 19:48
 12/14 anonim ***** válasza:
Ha elfogadsz egy gondolatot tőlem, azt javaslom, hogy amennyiben mint katolikus, voltál már elsőáldozó, (mivel eszerint nem vagy tipikus vallásgyakorló...), akkor első körön, tökmindegy hol és melyik papnál, de egy előzetes jó felkészüléssel, ejts meg egy szent gyónást és szentáldozást. Mert Függetlenül attól, hogy milyen súlyú és jellegű lelki problémád van, ennél senki nem tud nagyobb "fegyvertényt" mondani a probléma orvoslására. Jézus Krisztus az, aki gyógyít!
2016. márc. 17. 19:48
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy ki fog nevetni, vagy nyűg lennél bárkinek, aki a papi hivatását valóban hivatásnak engedve gyakorolja, miközben segítséget kérni mész. Az lehet, hogy valakinek zsúfolt a programja adott időpillanatban maximum.
2016. márc. 17. 20:21
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Javaslom hogy itt tedd fel ezt a kérdést, úgy tudom, nekik van mentálhigiénés szakemberük, aki valószínűleg pap is. De mindenképp lehet rájuk számítani mert válaszolnak a kérdésedre és ha kéred akkor nem teszik ki nyilvánosan a honlapjukra a választ! :)

[link]

2016. márc. 18. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!