Jehovai tanúi mind parasztok? Maguknak termelik az élelmet?
Kedves Lucifer:-)
Ha virágkötő vagyok, vagy festő, ezeket lehet művészi szinten is művelni. És nem válok általa a világ részévé, bár itt élet a világban.
„Nekik adtam a szavadat, de a világ gyűlölte őket, mert ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak. Nem arra kérlek, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrködj felettük a gonosz miatt. Ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak. Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság” (János 17:14–17)
"Parasztok"?
Nem hiszem hogy soha nem találkoztál még egyetlen Jehova Tanújával sem, bárhol, bármikor.
S azt szeretném meg kérdezni, hogy az általad leírt jelzőt minek szántad?
Mert aki Pl abból él és akár Tanú, akár nem Jehova Tanúja, igen csak sértő,
egyet értek a 3-al
Mivel te egyetemet végeztél, ez mindenkire sértő, aki nem végzett. Most örülök, hogy nem élek az országodban.:-(
Miért lenne sértő parasztnak lenni? Nekik sem büdös a bunka és igenis nagyon hasznos részét képzik a társadalomnak.
Ti kárhoztatjátok a tisztességes munkát végző embereket mondvacsinált okokkal.
És igen is a világ részei vagytok, mert a világban éltek. Ha tetszik, ha nem.
Egyébként a rendőrös megnyilvánulásotok motiválta a kérdést. De nem egyszer tapasztaltam már, hogy a közoktatás ellen vagytok vagy más normális munkakör ellen.
(tisztelet a kivételnek, mert állítólag van magát sminkelő tanú is).
Egyébként meg nem találkoztam még soha Jehova tanúval. Csak az utcán látom elvétve kóborolni őket, de még soha nem beszéltem velük, hogy tudjam, hogy mit dolgoznak.
Ha mindenki Jehova tanúja lenne, akkor jól működne egy társadalom szerintetek?
A kérdés adott. Konkrétan mit nem és mit dolgozhat egy tanú, pontosabban mit dolgozik?
Én még túl fiatal vagyok, hogy a halálomat várjam és tömegek mészárlását, abban reménykedve, hogy ha minél alázatosabb vagyok, majd a mennyek országába kerülök.
Úristen!
Most komolyan megsértődtök a paraszt szón?
Nem vagyok keresztény, sem tanu, sem ábrahámi vallás követője, de egyet biztosan tudok: addig valaki a világ része, míg ragaszkodik a munkájához és annak eredményeihez. Ha ragaszkodás nélkül tudsz itt élni, akkor már nem vagy a világ része. Márpedig sok ember ragaszkodik a hazájához, a munkájához, a testéhez stb. Úgy kellene élni, hogy egymást szeretetteljesen, a szabadakarat megtartásával szolgáljuk.
Értem.
Jehova Tanúinak nem "büdös" a munka. s nem tilos semmi ami nem sért Bibliai alapelvet.
Jézus nem mondta, hogy nem a világban élnek, s Pál sem, hanem hogy ne éljenek teljesen a világgal,
(1Korintusz 7:31) 31 és akik élnek a világgal, mint akik nem élnek vele teljesen; mert változik e világ színtere.
(János 17:15, 16) 15 Nem arra kérlek, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrködj felettük a gonosz miatt. 16 Ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak.
Jézus is itt élt a világban, de nem avatkozott bele mindenbe és nem csatlakozott minden eszméhez, vagy felfogáshoz.
Jehova Tanúi különböző munkákat végeznek, mert valamiből élniük kell, és egy keresztény kemény munkával keresi a kenyerét,
s nem igaz, hogy teljesen tilos tanulni a felsőbb intézményekben, mert mai napig is vannak jogászok, orvosok, és egyéb egyetemet főiskolát végzők is.
A Tanúk között is van varrónő, postás, orvos, jogász, takarítónő, de akár saját termesztéssel is foglalkozó.
A kedves válaszolónak:
Nem sértődtem meg, csak érthetetlenül álltam a kérdés feltevésének stílusa előtt.
(2Tesszalonika 3:10–12) 10 Hiszen akkor is, amikor nálatok voltunk, ezt az utasítást adtuk nektek többször is: „Ha valaki nem akar dolgozni, ne is egyék.” 11 Mert halljuk, hogy némelyek rendetlenül járnak köztetek, és egyáltalán nem dolgoznak, hanem olyasmibe ártják magukat, ami nem tartozik rájuk. 12 Az ilyeneknek azt az utasítást és buzdítást adjuk az Úr Jézus Krisztusban, hogy csendességben dolgozva a maguk kenyerét egyék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!