Keresztények megengedhetik maguknak, hogy eltérjenek a Biblia igazságaitól felekezeti érdekek hovatartozások miatt? Ha megcsinálják milyen következménye lesz az életükre?
Mit értesz a Biblia igazságai alatt? A Jehovák Bibliája eltér a többi bibliától. A keresztények nem az ő hamisított Bibliájuk szeriont akarnak élni.
Az életükre csak annyi hatása van, hogy nem akarnak erőszakosan mindenkit megtéríteni.
Szervusz
Ma sok mindent megengednek maguknak az emberek, két okból is.
Az egyik, a tudatlanságuk, tehát egyáltalán nincsen tudomásuk arról, hogy hitnézeteik, hitük, nem egyezik a Biblia igazságával.
Valószínűleg neked is vannak olyan szomszédaid vagy rokonaid, akik a tüzes pokolban, egy háromszemélyű Istenben, a lélek halhatatlanságában vagy más hamis tanításokban hisznek. Mivel teljesen másat hallottak erről, mint a Biblia ír, ezért föl vannak háborodva (egyesek) amikor valaki teljesen másat mond erről. Viszont a Bibliából megvizsgálni nem akarják ezeket a kérdéseket, mivel ragaszkodnak ahhoz, amit hallottak a fönt említett témáról is.
Ha velemi olyasmiben hiszünk, amit a Biblia nem tanít, támogat, akkor mondhatjuk, hogy hamis vallásban hiszünk, vagy azt támogatjuk.
A hamis vallás mögött egy láthatatlan személy áll. Pál apostol ezt mondta róla: „ennek a világrendszernek az istene megvakította a nem hívők elméjét, hogy ne ragyogjon át a Krisztusról, az Isten képmásáról szóló dicsőséges jó hír megvilágosító fénye” (2Korintusz 4:4). „Ennek a világrendszernek az istene” nem más, mint Sátán, az Ördög. Ő a hamis imádat legfőbb előmozdítója. Pál ezt írta: „maga Sátán is folyton átváltoztatja magát a világosság angyalává. Egyáltalán nem nagy dolog hát, ha a szolgái is folyton átváltoztatják magukat az igazságosság szolgáivá” (2Korintusz 11:14, 15). Sátán jó színben tünteti fel a rossz dolgokat, és ráveszi az embereket, hogy hazugságokban higgyenek.
a Biblia erőteljesen elítéli a hamis vallást. A Mózesi Törvény például kimondottan óvta Isten választott népét a hamis prófétáktól. Bárkit, aki hazug tanításokat terjesztett vagy hamis istenek imádatát mozdította elő, ’meg kellett ölni, mert lázadást hirdetett Jehova ellen’. Az izraeliták azt a parancsot kapták, hogy ’gyomlálják ki maguk közül azt, ami gonosz’ (5Mózes 13:1–5). Igen, Jehova a hamis vallást gonoszságnak tekinti (Ezékiel 13:3).
Ezt teszi ma is sok-sok ember, ma még mindenki megengedheti ezt magának. De nem sokáig már. Nem fog következmények nélkül maradni.
A hamis vallást a Bibliában, található Jelenések könyve részeg prostituáltként írja le, akinek hatalma van sok királyság és nép felett. Ez a jelképes nő sok királlyal paráználkodik, és Isten igaz imádóinak vérétől részeg (Jelenések 17:1, 2, 6, 18). Homlokára egy név van írva, amely jól tükrözi szennyes és visszataszító viselkedését. A név így hangzik: „Nagy Babilon, a szajháknak és a föld utálatosságainak anyja” (Jelenések 17:5).
Nagy Babilon, a hamis vallás világbirodalma, pusztulásra van ítélve. „Soha többé meg nem találják” (Jelenések 18:21). Minden ma élő ember, aki egy olyan vallásszervezethez, csoporthoz tartozik, amit Isten nem helyesel egyenlő sorsra jut a hamis vallással.
De ma még van lehetőség elhagyni azt.
Erre biztat a Bibliában Pál apostol: „Jöjjetek ki közülük, és különítsétek el magatokat — ezt mondja Jehova —, és ne érintsétek többé a tisztátalant” (2KORINTUSZ 6:17)
Ez az egyetlen lehetőség a túlélésre.
Vizsgáld meg a Biblia egyetért-e a hitnézeteiddel és igazítsd ki nézeteidet és hitedet, hogy örökké élhess itt a földön betegség, öregség, fájdalom nélkül, ahogyan a Jelenések 21:1-4 versei írják.
Áldjon meg Isten a törekvéseidben.
Üdvözlettel: Zita
Csatlakozom Testvérem Zitus válaszához.
Jehova Tanúinak, /és nem a Jehováknak, mert Jehova csak egy van/ ugyan arról szól a bibliájuk mint bárkinek másnak.
egyébként ha megnézel több fordítású Bibliát, mint a Csia, vagy az ökumenikus, Károli, Szent István társulat, stb, azok sem egyeznek ha abban az értelemben vesszük, amit ránk Tanúkra mondanak
Egyebek mllett a Tanúk hosszú hosszú éveket töltöttek azzal, hogy megvizsgáltak több mint 5000 féle fordítást, nem csak Magyar országi, de más országban lefordítottat, és tekercseket.
És ez alapján állították össze az írásokat.
A Biblia fordítása nem kis feladat, és nagy felelősséggel jár, ezt mindenki tudj.
Katy Weaver
Talán még annyit, hogy Jehova Tanúit akkor is sértegették, amikor még a Károli fordítású bibliát használtuk a szolgálatban, és veszélyes Szektának írtak le.
ez emlékeztet egy Biblia versre amit Pálnak mondtak a Rómaiak:
(Cselekedetek 28:22) 22 De helyénvalónak gondoljuk, hogy tőled halljuk, mik a gondolataid, mert bizony ami ezt a szektát illeti, ismeretes előttünk, hogy mindenütt ellene beszélnek.”
A keresztényeket Szektának tartották :)
Katy Weaver
A fentiekben meglattam azt,hogy igy vagy ugy az emberiseg kitalal sokmindent,hogy Isten szavat körulirják külômböző kifogasokkal es a cél a mellőzes,mert nemszeretem,nincs időm,nem Isten szava,tiltja a vallásom vezetője,mert emberek irták stb.a vallás tiltja mert a hagyomanyokon alapulo vallasok nem egyeznek a bibliaval minden esetben.Itt meg
jegyzem,hogy a vallasok nem a biblian a alapulo tantetele van előterben.
Vannak idő folyasaval,hogy egy dogma mar reszükre is nyilvanvalo nemigaz de nem tudnak nemmernek valtoztatni,a kifogas nemakarok,kakutojas lenni,mi lssz a kenyeremmel,és akkor jön inkabb a biblia felremagyarazása.és mivel mindenki azt halja amit hallani akar semmi erőfeszites a tisztanlatásra. alkalmazva a fenti kifogasokat.
De ezekre a kifogasokra Isten azt mondja "belefáradtam a kifogásaitokba.
Nekem nem volt kifogas,hogy ki irta a bibliat én tanultam a SzentIsvan tarsulat katolikus forditasbol,a Károli G.forditasbol es most az Ujvilag forditasbol,nemlatok külömseget értelmezes szerint Isten neve mindenikbe benne van(Jehova)a katolikus forditásban 2Mozes 6:3,a Károli G.zsoltarok 83:18-19,az ujvilag forditasba több helyt a nevet nem titkolya egyik sem.Az emberek egyresze nemszeretné látni a nevet a bibliaban de meg Satany se.De Isten kepes volt bármilyen erőfeszites ellenere megőrizze az Ő nevet a bibliaban is.
A Malakiás.1:6 hivnam fel a figyelmet ezt irja "A fiu tiszteli az ő atyjat a szolga is az ő nagy urát.Ha tehat en atya vagyok,hol a nekem jaro felelem?-Ezt mondja a seregek Ura,ti papok akik magvetitek nevemet.Es ti azt kerdezitek:hogyana vetjük meg a ?
A fentiekben meglathattuk menyire fontos Isten neve Jehova.
Jehova Tanui ingyen vegzik minden szolgálatukat(dolgozva mindenki a kenyeret kereső munkaheljen)legyen az felvigyazo szolga,
temetes,predikalas,ingyen terjesztett irodalmak stb.
Köszönöm,hogy elolvastad!
AI.
A fentiekben meglattam azt,hogy igy vagy ugy az emberiseg kitalal sokmindent,hogy Isten szavat körulirják külômböző kifogasokkal es a cél a mellőzes,mert nemszeretem,nincs időm,nem Isten szava,tiltja a vallásom vezetője,mert emberek irták stb.a vallás tiltja mert a hagyomanyokon alapulo vallasok nem egyeznek a bibliaval minden esetben.Itt meg
jegyzem,hogy a vallasok nem a biblian a alapulo tantetele van előterben.
Vannak idő folyasaval,hogy egy dogma mar reszükre is nyilvanvalo nemigaz de nem tudnak nemmernek valtoztatni,a kifogas nemakarok,kakutojas lenni,mi lssz a kenyeremmel,és akkor jön inkabb a biblia felremagyarazása.és mivel mindenki azt halja amit hallani akar semmi erőfeszites a tisztanlatásra. alkalmazva a fenti kifogasokat.
De ezekre a kifogasokra Isten azt mondja "belefáradtam a kifogásaitokba.
Nekem nem volt kifogas,hogy ki irta a bibliat én tanultam a SzentIsvan tarsulat katolikus forditasbol,a Károli G.forditasbol es most az Ujvilag forditasbol,nemlatok külömseget értelmezes szerint Isten neve mindenikbe benne van(Jehova)a katolikus forditásban 2Mozes 6:3,a Károli G.zsoltarok 83:18-19,az ujvilag forditasba több helyt a nevet nem titkolya egyik sem.Az emberek egyresze nemszeretné látni a nevet a bibliaban de meg Satany se.De Isten kepes volt bármilyen erőfeszites ellenere megőrizze az Ő nevet a bibliaban is.
A Malakiás.1:6 hivnam fel a figyelmet ezt irja "A fiu tiszteli az ő atyjat a szolga is az ő nagy urát.Ha tehat en atya vagyok,hol a nekem jaro felelem?-Ezt mondja a seregek Ura,ti papok akik magvetitek nevemet.Es ti azt kerdezitek:hogyana vetjük meg a te nevedet?
A fentiekben meglathattuk menyire fontos Isten neve Jehova.
Jehova Tanui ingyen vegzik minden szolgálatukat(dolgozva mindenki a kenyeret kereső munkaheljen)legyen az felvigyazo szolga,
temetes,predikalas,ingyen terjesztett irodalmak stb.
Köszönöm,hogy elolvastad!
AI.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!