Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol írja Pál, hogy nem szabad...

Hol írja Pál, hogy nem szabad rákot enni, mert Isten ellen való?

Figyelt kérdés
Hallottam, hogy ír ilyet, de nem találom... Lehet, hogy nem is írja?

2013. jún. 17. 12:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
45%

Első reakcióm a kérdés láttán: hogy miiiii??? :D

Nem, nincs ilyen a Bibliában :)

2013. jún. 17. 12:53
 2/11 anonim ***** válasza:
Első: van, csak az Ószövetségben, illetve nem Pál mondja.
2013. jún. 17. 15:42
 3/11 anonim ***** válasza:
Ószövetségben van ilyen.
2013. jún. 17. 16:26
 4/11 anonim ***** válasza:
És hol? Melyik részben? Valami link is kéretik!
2013. jún. 18. 18:21
 5/11 anonim ***** válasza:
Igazatok van, tényleg van, csak beragadtam Palnal, és ilyenkor evidens dolgok nem jutnak eszembe:)
2013. jún. 18. 22:16
 6/11 anonim ***** válasza:
A rák enne meg, hogy ilyeneket írsz :D
2013. jún. 19. 06:15
 7/11 munyamunya ***** válasza:

III.Mózes11. fejezet

egyszer:

""Mindazokból, a melyek a vizekben élnek, ezeket ehetitek meg: A minek úszószárnya és pikkelye van a vizekben, tengerekben és folyóvizekben, azokat mind egyétek meg. A minek pedig nincsen úszószárnya és pikkelye a tengerekben és folyóvizekben, legyen az akármely vízben nyüzsgő, és akármely vízben élő állat; mind útálatos az néktek. De legyenek is útálatosak néktek; azoknak húsából ne egyetek, és holttestöket is útáljátok. A minek nincs úszószárnya és pikkelye a vizekben, mind útálatos az néktek.""

továbbá:

""Mindaz is, a mi csúszik-mászik a földön, útálatos legyen, meg ne egyétek. Mindazt, a mi hason csúszik, és mindazt, a mi négy, sőt mindazt, a mi több lábon jár, a földön csúszó-mászó bármely állatot, meg ne egyétek ezeket, mert útálatosak ezek. Meg ne fertéztessétek magatokat semmiféle csúszó-mászó állattal, és meg ne tisztátalanítsátok magatokat azokkal, hogy tisztátalanokká legyetek általok. MERT én, az Úr, vagyok a ti Istenetek; szenteljétek meg azért magatokat, és szentek legyetek, mert én szent vagyok, és meg ne tisztátalanítsátok magatokat semmiféle állat által, a mely csúszik-mászik a földön.""

2013. jún. 19. 09:25
 8/11 anonim ***** válasza:
Tehát ne egyetek leitatott marhát, kecskét, valamint a disznó, aki a saját mocskában hempergőzik, csúszik, mászik :D
2013. jún. 19. 09:51
 9/11 anonim ***** válasza:

Tényleg van ilyen a Bibliában Mózes III. könyve 11. fejezet.

Majd be sz×rtam a röhögéstől miközben olvastam. A pokolra fogok jutni, mert ettem már rákot, meg békát.

Érdekes, hogy a pikkelyes élőlényeket lehet enni, de a pikkelytelent nem. Világosabban fogalmazva:

Pontyot lehet enni, de tükörpontyot már nem. Harcsa szintén tiltólistán van. Ellenben nem hiszem, hogy olyan sok hörcsögöt majszoló ember lenne a világon.

A kannibalizmusról meg annyit, ha az ostya átváltozik Jézus testévé, akkor Jézust szabad csócsálni?

"Figyu, megyek már a templomba egy kis Jézus testét nyammogni!" X)

Mindig is tudtam, hogy lököttek az emberek akik eljárnak a templomokba, na de ennyire!

2013. jún. 19. 13:51
 10/11 anonim ***** válasza:
Ez az egesz tanitas arrol szolt, hogy az embereknek probaltak segiteni, hogy nehogy olyat egyenek amitol bajuk lehet. Termeszetesen nem volt arra mod, hogy keppel belerakjak az osszes eheto elolenyt, meg azoknak az elkeszitesi modjat. Ezert leegyszerusitettek.
2013. jún. 19. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!