Hol írja Pál, hogy nem szabad rákot enni, mert Isten ellen való?
Első reakcióm a kérdés láttán: hogy miiiii??? :D
Nem, nincs ilyen a Bibliában :)
III.Mózes11. fejezet
egyszer:
""Mindazokból, a melyek a vizekben élnek, ezeket ehetitek meg: A minek úszószárnya és pikkelye van a vizekben, tengerekben és folyóvizekben, azokat mind egyétek meg. A minek pedig nincsen úszószárnya és pikkelye a tengerekben és folyóvizekben, legyen az akármely vízben nyüzsgő, és akármely vízben élő állat; mind útálatos az néktek. De legyenek is útálatosak néktek; azoknak húsából ne egyetek, és holttestöket is útáljátok. A minek nincs úszószárnya és pikkelye a vizekben, mind útálatos az néktek.""
továbbá:
""Mindaz is, a mi csúszik-mászik a földön, útálatos legyen, meg ne egyétek. Mindazt, a mi hason csúszik, és mindazt, a mi négy, sőt mindazt, a mi több lábon jár, a földön csúszó-mászó bármely állatot, meg ne egyétek ezeket, mert útálatosak ezek. Meg ne fertéztessétek magatokat semmiféle csúszó-mászó állattal, és meg ne tisztátalanítsátok magatokat azokkal, hogy tisztátalanokká legyetek általok. MERT én, az Úr, vagyok a ti Istenetek; szenteljétek meg azért magatokat, és szentek legyetek, mert én szent vagyok, és meg ne tisztátalanítsátok magatokat semmiféle állat által, a mely csúszik-mászik a földön.""
Tényleg van ilyen a Bibliában Mózes III. könyve 11. fejezet.
Majd be sz×rtam a röhögéstől miközben olvastam. A pokolra fogok jutni, mert ettem már rákot, meg békát.
Érdekes, hogy a pikkelyes élőlényeket lehet enni, de a pikkelytelent nem. Világosabban fogalmazva:
Pontyot lehet enni, de tükörpontyot már nem. Harcsa szintén tiltólistán van. Ellenben nem hiszem, hogy olyan sok hörcsögöt majszoló ember lenne a világon.
A kannibalizmusról meg annyit, ha az ostya átváltozik Jézus testévé, akkor Jézust szabad csócsálni?
"Figyu, megyek már a templomba egy kis Jézus testét nyammogni!" X)
Mindig is tudtam, hogy lököttek az emberek akik eljárnak a templomokba, na de ennyire!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!