Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megtudnátok győzni, hogy...

Megtudnátok győzni, hogy higgyek Istenben?

Figyelt kérdés
Nem vagyok egy vaskalapos ateista és nem vagyok Istent tagadó sem, de még életemben nem tapasztaltam semmi olyat, ami/aki meggyőzött volna arról, hogy van Isten.
2016. febr. 26. 08:25
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

óriási, óriási, óriási kerekek a kocsi alatt - de a hit kérdéseit nem is érintik, mert més a dolguk, más a területük. Élet, halál, Isten, középpont, szellemi emelkedés, Eredet, Kezdet, Logosz, intuíció, ihlet, kegyelem, hála, szeretet. (a csodák csak azoknak fontosak, akik átélik)

Dr.Tulassai Tivadar mondja (volt fenn egy riport, de sajnos eltűnt:

"Hit és tudomány először is két külön dolog.

...Az egész Újszövetség lényege az öröm és a szeretet. "

https://www.youtube.com/watch?v=FMcmyJ8lmE4

2016. febr. 27. 00:15
 32/38 anonim ***** válasza:
javítás: prof. Dr. Tulassay Tivadar
2016. febr. 27. 00:15
 33/38 anonim ***** válasza:
Azt mondod, nem érintik a hit kérdéseit? Dehogynem. Az evolúció kizárja az isteni teremtést és az eredendő bűnt. Az ősrobbanás úgyszintén. Ha tartani akarjuk ezek mellett istenhitünket, akkor nagyon kell igyekeznünk, hogy a kettőt valahogy összeegyeztessük. És az nem jön be, hogy a Genezis egy metafora, mert akkor metaforákra épül az egész hitrendszer. A többség ezért inkább beáll a kreacionisták mögé tudományt támadni, ahogy Kent Hovind teszi. Bocsánat amúgy az OFF-ért, kérdező!
2016. febr. 27. 16:18
 34/38 anonim ***** válasza:

nem, az ősrobb és az ev. nem zárja ki a fent említetteket és nem is magyarázza. Nem kell semmit sem összehozni. (egyébként az ősrobb. elm. nem zárja ki, hogy egy Abszolútum tette: "Az elméletet Georges Lemaître (1894–1966) belga pap, a Louvaini Római Katolikus Egyetem fizika és csillagászat tanára dolgozta ki először 1931-ben"

[link]

Darwin pedig a fajok eredetének előszavában hálát ad a Teremtőnek, hogy ilyen szép világot teremtett, amit ő mint tudós tanulmányozhat. De mindez nem is lényeges,csak nem zárja ki.)

Ha az intuícióval vagy a teremtő, alkotói folyamattal foglalkozol, az ihlettel, akkor sok mindenre ráébredhetsz magad, amit egy könyvben sem olvasol, hanem saját felismerés.

2016. febr. 27. 17:05
 35/38 anonim ***** válasza:
hááát amit így igazán el is lehet hinni azt kel hogy mondjam hogy hindu/buddhizmus, amik így jobak, megmagyarázzák
2016. febr. 28. 16:44
 36/38 A kérdező kommentje:

Rengeteget gondolkodom a felvetéseiteken...

Lenyűgöz, hogy milyen sok információval rendelkeztek a témában és csak úgy kapkodom a feje, hogy mennyire sokoldalúan lehet közelíteni az adott kérdéshez.

2016. febr. 29. 06:36
 37/38 anonim ***** válasza:
Na, mondok én is egyet, csak hogy színesítsem a felvetéseket. Amikor nekiállsz keresni Istent, előtte dobd ki a véleményeket, a könyveket, a tapasztalatokat, és végül magát, az Isten szó mögött álló elképzelést is, az összes gondolatoddal együtt. Ha elérkeztél a tiszta lét érzéséhez, nyiss be rajta... a másik oldalon fog várni! :D
2016. márc. 4. 12:25
 38/38 A kérdező kommentje:
Ez a "dobj ki mindent" felvetés kicsit meglepett, de köszönöm, és azt hiszem megértettem a szándék lényegét.
2016. márc. 4. 22:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!